Казка "Мишенята та сірники"

Про матеріал
Казка для дітей про мишенят та сірники. Як потрібно поводитися з вогнеопасними матеріалами. Про їхні наслідки та їх причини. В казці розповідається про правила поводження із сірниками і перші кроки дій ушкодження цієї проблеми.
Перегляд файлу

 

Ж

 

Картинки по запросу котята мультяшные

или-були котик Мурко та кішечка Димко. Та було у них двоє кошенят - Тимко та Мурочка.  Вони були дуже допитливі і непосидючі. У них була своя гральна кімната, в якій вони постійно бавились разом.

Одного разу тато з мамою залишили їх одних вдома ,а самі пішли у справах. Батьки наказали їм нікому не відчиняти двері, та не чіпати ніяких електроприладів, та газових приладів.

Кошенятка грались у своїй кімнаті в різноманітні ігри.

Картинки по запросу котята мультяшные на кухні   Але через деякий час їм набридли ігри ,і вони вирішили знайти собі друге зайняття. Котик Тимко запропонував до приходу батьків приготувати обід.

Похожее изображение-Мурочка, а давай приготуємо для батьків щось смачненьке?-запитав Тимко.

-Давай! - відповіла Мурочка, - вони дуже будуть вражені.

І вони почали міркувати, що будуть готувати.

-Давай спечемо пиріг з яблуками?-запропонувала Мурочка.

-А давай! - відповів Тимко.

Кошенята знайшли необхідні продукти на пиріг,та почали готування. Поки Мурочка робила тісто, Тимко чистив яблука. Коли настала черга ставити пиріг у духовку, вони згадали, що їм батьки казали не чіпати газову піч. Але їм так кортіло зробити батькам приємно.

-Не бійся, нічого не трапиться!-сказав Тимко, - Ми тільки зараз знайдемо сірники і вмикнем газ.

-Я боюся! - сказала Мурочка ,-  ми ж ніколи не запалювали сірники, та не розпалювали газ!

Тимко її заспокоїв, і почав шукати сірники.

 

 

-Вони повинні бути десь тут,-сказав Тимко, та піддвинув поближче стілець. Він став на стілець, та потянувся до шафи, відкрив дверцята та побачив коробку сірників. «Знайшов!»-вигукнув котик.

-Я запалю сірник, а ти, Мурочко, повернеш ручку газу. Добре?-запитав Тимко.

C:\Users\Q\Desktop\16-05-43-images.jpg-Д-д-д-добре,-боязно відповіла Мурочка.

І ось Тимко достає з коробочки сірник, та намагається запалити.

Раптом загорівся сірник яскраво. Кошенята злякалися, та кинули сірник на підлогу. І почали дивитись, як він горить .Сірник горів на підлозі, як раптом запалала скатертина, що звисала зі столу. А від скатертини почав горіти стіл.

Кошенята розгубилися й дуже злякалися і побігли в свою кімнату, та сховались під ліжечко. «Допоможіть! Рятуйте!»-голосили кошенята, та й почали плакати. А полум’я все більше розходились по кухні.

Картинки по запросу мультяшний бобер с телефономА в цей час повз проходив сусід Бобер, та й побачив, що з будинку йде густий дим, а у вікні виднілось полум’я. Підійшовши ближче він почув ,що кричать в будинку діти.

Картинки по запросу телефон 101-Треба рятувати дітей та дім!-сказав Бобер.-Терміново дзвоню на номер 101!!!

Бобер набрав номер та й каже:

-Мерщій, тут пожежа в будинку, а в ньому двоє маленьких кошеняток!!!!Скоріш приїжджайте, за адресую: вулиця Пухнаста, дім 2!!!

Пожежники приїхали швидко! Вони почали гасити пожежу та діставати дітей з будинку.

Картинки по запросу пожежна машина малюнокА в цей час вже й батьки повернулись додому. І коли вони побачили будинок в полум’ї, то дуже злякались за своїх діточок.

«Діти!»-крикнула Димко.

Як раптом побачила, що їх врятували пожежники, і нарешті загасили полум’я. Пожежникам вдалося врятувати будинок.

Один з пожежних підійшов до дітей та запитав:

-Діти, як почалася пожежа?

 

 

Кошенята розплакались, та все розповіли пожежному.

-Запам’ятайте! Не треба чіпати сірники дітям, це до добра не приведе! Дітям заборонено без дорослих вмикати газові прилади, та запалювати сірники! Це може привести до пожежі, а пожежа це біда!-серйозно сказав пожежний.

Картинки по запросу пожежна безпека для дітейДіти його слухали уважно, а потім сказали: «Ми ніколи так більше не будемо робити! І запам’ятаємо, що при пожежі потрібно дзвонити на номер 101!!!

-Велике вам спасибі!-сказала мама Димка.

-Дуже вам дякуємо!-підхопив тато Мурко.

-Дякуємо, що врятували нас та будинок!-сказала Мурочка.

-А я, як виросту, стану пожежним!-сказав Тимко.

Картинки по запросу Казочці кінець, а хто слухав молодець-Запам’ятайте!-заговорив пожежний, - Щоб не трапилось біди-обережним будь завжди! До побачення!-сказав пожежний, сів у машину і поїхали рятувати життя іншим постраждалим.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
10 березня 2020
Переглядів
2699
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку