Казка "Планета залежностей і Здоровий Спосіб Життя"

Про матеріал

Матеріал про здоровий спосіб життя та негативний вплив шкідливих звичок на організм людини, поданий у цікавій формі, з захоплюючим сюжетом. Підходить для опрацювання на уроках Основ здоров"я та Я у світі.

Перегляд файлу

Планета залежностей і Здоровий Спосіб Життя

На світі є планета «Залежність». Мешкають там різноманітні людські залежності та шкідливі звички, а також хвороби, які є посланцями залежностей.

Це країна зла, ненависті, образ, хвороб і смерті. Тут немає любові, є лише затуманеність думок та втрата часу і пам’яті.

Одного разу почали залежності сперечатися, чия влада заполонить всіх, хто принесе більше шкоди та лиха, хто головний – залежність спиртного, паління, наркотиків?

На зборах вирішили вони: хто більше згубить людей та візьме у свій полон, той одягне корону володаря. У визначений  час відправили  залежності своїх  підданих на Землю у вигляді алкоголю, цигарок та хімічної отрути (наркотиків). Багато років точилася боротьба людей зі згубними звичками, скільки хвороб і лиха принесли людям нові захоплення : СНІД, ВІЛ, туберкульоз, цироз печінки, кашель, рак . Жителі землі ставали дедалі нещасними та не могли відмовитись від пристрастей, які давали у результаті вживання алкоголю і цигарок.

З часом стало зрозуміло, що найсильніший посланець згуби  - це алкоголь та його залежність. Ні одна вечірка не обходилась без нього , у всіх магазинах – він був у продажі. Не лякало людей численні біди, які приносив цей ворог після вживання. Всі страждали, але повернутися у нормальне життя

Не могли. Людина ставала жертвою власних бажань, а коли алкоголь панував у свідомості йому на підмогу приходили цигарки і наркотики.

В королівстві «Залежність» під владою нового короля, та славили його! Король алкоголізму вселяється в юдину , а решта залежностей  нападали згодом, та своїми наслідками захоплювали її у постійний полон.

Зрештою страждання стали нестерпними, люди почали розуміти , що руйнують життя, втрачають здоровий глузд та здоров’я.

Зібралися великі мислителі  Землі та стали вирішувати головне питання : - що робити зі згубними звичками, які прийшли на Землю за панування Короля Алкоголю? Один з добровольців під іменем Здоровий Спосіб Життя повідомив, що хоче піти війною на планету Залежностей. Присяжні знали, що Здоровий Спосіб Життя – надійна та мужня людина, не підведе, але про всяк випадок  дали йому в помічники Віру, Силу Волі, Медицину. Зібравшись,  всі рушили  на ворога з місією звільнити Землю та полонити Короля. Бій був не з легких, але богатир та його помічники не підвели, залежності здалися та розкаялися у своїх злодіяннях. З королем справи були куди важчі, не хотів здаватися, тікав, але Здоровий Спосіб Життя не об хитрити. Чарівним мечем він скував короля у льодяний полон.

Люди були надзвичайно раді такій події, і зустріли свого героя з квітами. Здоровий Спосіб Життя відразу впровадив зміни та провів реформи, згідно яких головним було : здорове харчування, міцний сон, заняття спортом .

Всі відразу відчули полегшення та з вдячністю славили свого героя. Земляни ніколи більше не згадували страшні пережиті часи та стали безмежно щасливі і радісні.

docx
Додано
2 квітня 2018
Переглядів
1373
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку