Казка про газ.Захист проекту.

Про матеріал
На сьогоднішній день природний газ широко використовується для обігріву приватних і багатоквартирних будинків, підігріву води, приготування їжі і багато іншого. Крім цього, цей газ використовується як паливо для автомобілів, котелень, ТЕС. Природний газ отримав широке застосування в хімічній промисловості для виготовлення пластмас. Працюючи над проектом учні ознайомились з професіями газозварювальника, нафтовика та механіка холодильного обладнання. Дізналися про склад природнього газу та особливості його видобутку. Провели цікаві досліди та експерименти, що підвищило пізнавальну активність учнів до уроків природознавства. Хімічили , проводили експерименти і все для того, щоб точніше зрозуміти властивості природнього газу.Навчилися працювати з картою корисних копалин. Розкрили нові можливості по використанню конструктору Lego.
Перегляд файлу

Захист проекту «Газ навколо нас». Ярмарок газу

Учень

Що таке газ? Ми запитуємо у вас. Ось до вашої уваги газознавці з 1А класу:

Природний газ ось уже приблизно півстоліття є абсолютно звичним елементом життя величезної кількості людей. Він допомагає готувати і розігрівати їжу, (слайд3 )опалювати будинки, служить сировиною для багатьох видів продукції хімічної промисловості.

Учень

-Ви коли небудь були на ярмарку?  

 Я кажу ви були на ярмарку газу?

Тож часу не гаємо і ярмарок газу

Всі разом:

відкриваємо…

Виходять продавці газу

Звучить музика. Виходять продавці та покупці газу

-Газ природний, класний, народний….-

-Купуйте складові до газу. Вони небезпечні. Тож будьте обережні…

-Продаю газ викопний, Не нюхайте, бо аромат не смачний…

-Розкажу  всім раду

Як користувати газ. Даю поради…

-Я Євгеній. Продаю газ гелій.

Покупець

-Звідки у Вас цей газ?

1 учень

Природний газ – це корисна копалина, яка перебуває в газоподібному стані. За хімічним складом він є сумішшю різних вуглеводнів, серед яких переважну частку займає метан.  Саме тому природний газ часто називають метаном. Також складовими природного газу є інші небезпечні гази,  а саме: етан, пропан, бутан, водень, сірководень, вуглекислий газ, азот та гелій.

Покупець

- Чудово, тільки я  його зовсім не бачу, може його у вас немає?

2 учень

- Викопний природний газ позбавлений смаку і кольору, і практично не має запаху. За фактом, запах звичайно є, от тільки понюхати його можуть лише спеціально дресировані рятувальні собаки. Усіма звичний «аромат» є наслідком підмішування в газ одоранту. Він і дозволяє нашому носі зафіксувати витік вибухонебезпечної речовини.Спробуй, відчуй.

Покупець

- Ой як неприємно пахне. І що я буду з ним робити?

3 учень

- Газ використовується як пальне, для опалення житлових будинків, підігріву води, паливо для машин, використовують газ і в металургійній промисловості. Вуглекислий газ  є в газованих напоях,  Повітря, яким ми дихаємо-  сукупність газів. Вуглекислий газ  в балончиках – це зброя. діоксидом вуглероду  заправляють вогнегасники.

 

Продавець

-Добре. А інший газ у вас є?

4 учень

-Звичайно є- гелій. Його вперше відкрили в атмосфері Сонця.  Ним заправляють повітряні кульки та дирижаблі ,Він не токсичний. Хочеш спробувати?

-Фреон, його використовують в кондиционерах , холодильниках, аерозолях,а також в пожежогасінні. Сухий лід- це теж газ, але в твердому стані.

Покупець

  Зрозумів. Купую природній газ . А як же я його нести буду?

 5 учень

Потрібні труби,танкери або  балони

Покупець

-А якого кольору потрібні труби, по яким іде газ?

5 Учень

-Жовтого.

От тільки так його нести не можна. Так він може витекти і доведеться викликати 104.

Покупець

-А звідки ви все про газ знаєте?

 5 Учень

До нас приходив сам Супер газ. з підприємства Криворіжгаз Ось він нам все і розповів.А особливо наголосив на небезпеку отруєння газом і правила  поведінки розказав.  ( висвічуються правила поведінки , при витіку газу.

Журі отримує магнітики з супергазом.

У вас є свій Супергаз?

Всі разом:

Тоді ми йдемо до вас….

docx
Додано
8 лютого 2020
Переглядів
457
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку