Казка з цікавими дослідами "Подорож до динозаврика Додо"

Про матеріал
Світ дошкільника унікальний та неповторний. У цьому віці, діти знайомляться з навколишнім світом, поглинаючи та навчаючись взаємодії із ним. Деякі такі взаємодії, вражають до глибини душі. Залучаючи до проведення дослідів ми тим самим, активізуємо їх інтелектуальний розвиток, навчаємо аналізувати, розкриваємо творчий потенціал, знайомимо із властивостями такого великого та цікавого світу!
Перегляд файлу

КАЗКА З ЦІКАВИМИ ДОСЛІДАМИ

«ПОДОРОЖ ДИНОЗАВРИКА ДОДО»

Pin on DINOSSAUROS - HOMEM PRIMITIVOДіти, сьогодні я розповім Вам про одного дуже допитливого малюка. Жив на світі маленький динозаврик. Звали його Додо. Дім його був у чарівній країні, де було багато казкових гарних та незвичайних місць. І ось одного разу, наш герой вирушив на прогулянку. На дворі ярко світило сонечко. Додо підійшов до ставка і побачив, як розкриваються чудові квіти.

Дослід 1.

Кувшинка белая — ВикипедияМатеріали: квіти з кольорового паперу, пелюстки зігнуті до центру, тазик з водою.

Інструкція: опустіть кувшинки у воду.

Висновок: що відбувається? (Пелюстки розкриваються)Чому? Папір намокає, стає важче та пелюстки розпускаються

Додо був зачарований красою квітів, але раптом він побачив сонечко,  яке сховалося за хмарку і пішов дощик. Країна по якій гуляв динозаврик, була чарівною, тому крапельки з хмарки були різнокольорові

Дослід 2.

Детский рисунок дождик (69 фото) » Рисунки для срисовки и не толькоМатеріали: тарілка з маслом (краще взяти дитяче прозоре), підфарбована вода, піпетка

Інструкція: Капаєм кольорову воду в масло, водичка опускається краплями і із маслом не змішується

Висновок: вода та масло не змішуються

Детский рисунок моста (64 фото) » Рисунки для срисовки и не толькоДодо не хотів, щоб дощик намочив його і вирішив піти додому. Щоб скоріше дістатися, він вирішив скоротити шлях і піти через річку. Але, його чекав неприємний сюрприз. Міст, по якому він повинен був перейти на інший берег, виявився  не дуже міцним і не міг витримати вагу динозаврика Але, ми з вами зможемо допомогти нашому герою.

 

 

Дослід 3.

Матеріали: опори для моста зі стаканів або кубиків, фігурка динозавра, листок паперу

Інструкція: кладемо лист аркуша на опори, ставимо туди фігурку динозаврика – аркуш провисає і динозаврик падає. Робимо з аркуша гармошку, таким чином створюємо жорсткі ребра. Кладемо складений гармошкою аркуш на опори, ставимо фігуру динозавра- аркуш не провисає і динозаврик не падає.

Висновок: лист паперу гнеться в будь-який бік. При згинанні  аркуша гармошкою, виходять ребра жорсткості. Щоб їх зігнути необхідно прикласти зусилля.

C:\Users\User\Downloads\d52fae155da14107aceadb95260939c2.png                           Додо перейшов через міст і відправився далі. Йому на               

                           шляху зустрівся його друг, дракончик на ім’я Тім. Друзі

                           були раді один одному. Додо запросив Тіма пійти до                   

                            нього  у гості, але дракончик був дуже ввічливим          

                                і йому було незручно ідти у гості без подарунка.

                                          Він згадав, що у нього є із собою 

C:\Users\User\Downloads\10809496.jpg                          повітряна кулька. «Давай я тобі його подарую» - сказав 

                                 Тім. Додо дуже зрадів, і друзі стали думати, як його надути. Довго думаючи друзі придумали як його надути незвичним способом.

Дослід 4.

Матеріали: пляшка, сода, оцет, кулька

Інструкція: заливаємо в пляшку оцет, а в кульку                                                                     2 чайні ложки соди. Надягаємо шарик на пляшку і                                                піднімаємо його так, щоб сода висипалась у пляшку.                                       Відбувається взаємодія соди і оцту, утворюється вуглекислий газ, який надуває  кульку.

Висновок: при взаємодії соди та оцту  утворюється вуглекислий газ, він розширюється всередині   пляшки та кульки і                                                            кулька надувається.

 Друзі відправилися у подорож. Вони майже вже дійшли до будиночка динозаврика Додо, але почули, тоненький голосок «Врятуйте, допоможіть». Голос доносився зі сторони великого вулкану. Друзі повернулися до нього і побачили пташеня, який був настільки маленьким ,що погано літав. А за спиною у нього у вулкані вже почалось виверження. Додо і Тім побігли до пташеня,  підхопили його і віднесли до мами пташки. Герої пішли далі.

Дослід 5

Матеріали:

Методика “Вулкан” для діагностики та роботи з агресією – Дитячий психолог1.Зробити конус із картона

2.Обліпити його пластиліном

3.В центр помістити невелику баночку

4. Виготовлення лави: Вулкан: стоковые векторные изображения, иллюстрации | Depositphotos

  • Декілька ложок соди
  • 1 ложка геля для миття посуду
  • Небагато гуаші
  • Небагато водички і змішуємо

Інструкція:  для виверження необхідно влити оцет.

Висновок: почнеться реакція з утворенням великої кількості піни

Додо та Тім підійшли до будиночка динозаврика, але тут він згадав, що поклав ключ від двері на чарівний папір, і тепер цей ключ став зовсім невидимим. Щоб допомогти Додо відчинити двері, потрібно знайти ключик на аркуші

Дослід 6

C:\Users\User\Downloads\Как-рисовать-ключ.jpgМатеріали: білий папір, свічка або воскова крейда, вода, пензлик, фарба Рисунок ключика: 45 лучших цитат фильма «Пираты Карибского моря: Сундук  мертвеца» —акварель

Інструкція: зазделегідь намалюємо ключ на листку                                                аркуша. Потім розфарбуємо лист аквареллю і                                                         олівець проявиться.

Висновок: ключ намальований воском, а це такий матеріал, з                                  якого вода скочується, тому фарба, якою ми розфарбували                                            листок скотилась із зображення ключика, і малюнок став видимим.

docx
Додано
2 вересня 2022
Переглядів
1085
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку