Казкотерапія у роботі із дітьми з сімей, які опинилися у СЖО

Про матеріал
Цільова аудиторія – діти із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах Основними засадами надання соціальних послуг дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, які вони не в змозі подолати за допомогою наявних засобів і можливостей; попередження виникнення складних життєвих обставин; створення умов для самостійного розв’язання життєвих проблем, що виникають.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Казкотерапія У роботі із дітьми з сімей, які опинилися у СЖОПідготувала: Маханець Альона

Номер слайду 2

Розділ 1нормативно-правова база Українизакон України “Про соціальні послуги”Цей Закон визначає основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Номер слайду 3

Особливості цільової аудиторіїЦільова аудиторія – діти із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Основними засадами надання соціальних послуг дітям із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, які вони не в змозі подолати за допомогою наявних засобів і можливостей; попередження виникнення складних життєвих обставин; створення умов для самостійного розв’язання життєвих проблем, що виникають.

Номер слайду 4

Етичні засади Роботи з дітьми, опинилися у складних життєвих обставинах. Відповідно до закону України про соціальні послуги можуть надаватися такі соціальні послуги, як психологічні послуги – надання консультацій з питань психічного здоров’я та поліпшення взаємин з оточуючим соціальним середовищем, застосування психодіагностики, спрямованої на вивчення соціально-психологічних характеристик особистості, з метою її психологічної корекції або психологічної реабілітації, надання методичних порад;В дипломній роботі я буду використовувати один із видів психологічних послуг – психологічну реабілітацію.

Номер слайду 5

Соціальна терапія казкотерапія як профілактичний захід у роботі з дітьми із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Казкотерапія – це один із ефективних методів роботи з учнями початкових класів, які зазнають тих чи інших емоційних та поведінкових труднощів. Суть цього методу у створенні особливої казкової атмосфери, яка робить мрії дитини дійсністю, дозволяє дитині вступити у боротьбу зі своми страхами, комплексами. Основний принцип казкотерапії – цілісний розвиток особистості, турбота про душу, зцілення казкою. Казкотерапія добре долає у дітей високий рівень тривожності, різноманітні страхи, агресивність, адаптує до різних дитячих колективів. Казкотерапію можна використовувати у роботі з агресивними дітьми, невпевненими, сором’язливими, брехливими, а також у випадках різного роду психосоматичних захворювань. Процес казкотерапії дозволяє дитині усвідомити та проаналізувати свої проблеми, побачити шляхи їх вирішення. Суть методу казкотерапії полягає в тому, що казка доступно пояснює, що добре, а що погано. На прикладі позитивних персонажів дитина вчиться бути хорошою, а негативні герої казок викликають у неї лише негативну реакцію. Негативний герой завжди залишається покараним, а доброму дістається красуня-принцеса й півцарства на додаток.

Номер слайду 6

Дякую за увагу!

pptx
Додано
28 листопада 2021
Переглядів
430
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку