Києво Печерська Лавра

Про матеріал
Короткий зміст про Києво Печерську Лавру. Ви дізнаєтеся про створення Лаври, її істрорію, побачите як вона виглядає
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Києво-Печерська лавра

Номер слайду 2

Ки́єво-Пече́рська ла́вра — православний монастирський комплекс Української Православної Церкви (Московського патріархату) в Києві, Україна. Один із найбільших християнських центрів-святинь країни. Визначна пам'ятка історії та архітектури.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Обитель засновано 1051 року за князя Ярослава Володимировича, ченцем Антонієм, як печерний монастир. Один із перших монастирів Русі, що поклав початок руському чернецтву. Співзасновником монастиря вважається один із перших учнів Антонія — Феодосій. У 1058 р., попросивши благословення преподобного Антонія, преподобний Варлаам побудував над печерою дерев'яну церкву на честь Успіння Пресвятої Богородиці.

Номер слайду 5

У червні 1988 року, у зв'язку зі святкуванням 1000-ліття хрещення Київської Русі і постановою Ради Міністрів УРСР, новоствореній печерській чернечій громаді була передана територія Дальніх печер.

Номер слайду 6

Першим настоятелем новоствореної обителі став митрополит київський і всієї України Філарет (Денисенко), а намісником — архімандрит Іонафан (Єлецьких). З 1992 року настоятель (священноархімандрит) лаври — митрополит київський і всієї України Володимир (Сабодан), резиденція якого розташована на території монастиря. З 1994 року намісник лаври — архієпископ вишгородський Павло (Лебідь). У 1990 році лавру внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

pptx
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Розробки уроків
Інкл
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
934
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку