Презентація "Як може вплинути відкриття холодного ядерного синтезу на світову економіку"

Про матеріал
Світова економіка залежить значною мірою від енергоресурсів. Зростання її супроводжується значним збільшенням споживання енергоресурсів, загостренням боротьби за доступ до вуглеводневих енергоносіїв, посиленням конкуренції на енергетичних ринках. ХЯС в найближчі роки може «відправити на пенсію» атомні і гідростанції, газові ,вугільні та інші ,не кажучи вже про сонячні батареї і вітродвигуни .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як може вплинути відкриття холодного ядерного синтезу на світову економіку?

Номер слайду 2

Мета: Визначити вплив холодного ядерного синтезу на світову економіку.

Номер слайду 3

Вуглеводне паливо Енергія

Номер слайду 4

Дейтрони-з’єднання важких ізотопів водню.

Номер слайду 5

Кухонний аналог — запалення газу сірником.

Номер слайду 6

Проект «Лавина»

Номер слайду 7

Коментарі вченого. Михайло БРОДИН, академік НАН України

Номер слайду 8

Андреа Россі

Номер слайду 9

Світова економіка залежить значною мірою від енергоресурсів. Зростання її супроводжується значним збільшенням споживання енергоресурсів, загостренням боротьби за доступ до вуглеводневих енергоносіїв, посиленням конкуренції на енергетичних ринках.

Номер слайду 10

ХЯС в найближчі роки може «відправити на пенсію» атомні і гідростанції, газові ,вугільні та інші ,не кажучи вже про сонячні батареї і вітродвигуни . Переміняться колосальні фінансові потоки , розоряться країни і цілі регіони-постачальники вуглеводнів .

Номер слайду 11

Висновок:- ХЯС дуже дорогий проект,який є в планах на 2021р.- Економіка України, в разі фінансування проекту ХЯС, може покращитися, Україна звільниться від енергетичної залежності.- Економіка США, Росії, та інших країн - власників вуглеводневих мінеральних ресурсів погіршиться,тому що нафта та інші вуглеводневі мінеральні ресурси ,фактично, головна стаття їхнього прибутку . А оскільки їм знайшли альтернативу,то економіка піде на спад.

Номер слайду 12

Використана термінологія. Холодний ядерний синтез — передбачувана можливість здійснення ядерної реакції синтезу хімічних (атомно-молекулярних) системах без значного нагрівання робочої речовини. Відомі ядерні реакції синтезу — термоядерні реакції проходять в плазмі при температурах в мільйони кельвінів. Термоядерний синтез-реакція злиття легких атомних ядер у більш важкі ядра, що відбувається при надвисокій температурі і супроводжується виділенням величезних кількостей енергії. Термоядерний синтез - супроводжується колосальним енерговиділенням на одиницю маси реагуючих речовин (приблизно в 10 мільйонів разів більшим, ніж в хімічних реакціях). Тому представляє великий інтерес оволодіти цим процесом і на його основі створити дешевий і екологічно чисте джерело енергії. Ядерний синтез - це реакція, зворотна розподілу атомів: в останній енергія виділяється за рахунок розщеплення важких ядер на більш легкі. Дейтро́н — ядро атома дейтерію (D+), ізотопу водню з масовим числом 2. Дейтрон (зазвичай позначається d) стабільний. Складається з одного протона і одного нейтрона. Має електричний заряд e+.Ізотопи водню — різновиди атомів (і ядер) хімічного елемента водню, мають різну кількість нейтронів у ядрі. На даний момент відомі 7 ізотопів водню. НАН України – Національна академія наук.

Номер слайду 13

Використані джерелаhttp://www.nas.gov.ua/UA/Pages/default.aspxhttp://enc-dic.com/word/j. A/Jadern-sintez-3486.htmlhttp://go.mail.ru/search?q=%D1%8 F%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BD%D1%8 B%D0%B9+%D1%81%D0%B8%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%B7&fr=ntg&gp=profitraf5https://ru.wikipedia.org/wiki/Холодный_ядерный_синтезhttps://ru.wikipedia.org/wiki/Управляемый_термоядерный_синтез http://yandex.ua/images?uinfo=sw-1440-sh-900-ww-1390-wh-777-pd-1-wp-16x10_1440x900 Фізика ядра і атома. – К., 1998. Основи ядер. В. А. Михайлов, И. А. Науменко. Ядерная физика и ядерное оружие. В. С. Емельянов. Нейтронная бомба — угроза человечеству (об особой опасности ядерного нейтронного оружия) С. Петров. Ядерное оружие Атомное оружие. Перевод с английского Пономарьов Л. И. Під знаком кванта. М: Сов. Россия. 1984. 352 з. Воронов Г. С. Штурм термоядерної фортеці. М.: Наука, 1985, 192 з. (Б-чка “Кванта”; вип. 37) 3. Герштейн С. С., Петров Ю. В., Пономарьов Л. И. УФН, 1990. Т.160, вип. 8. З. 3-46. Карнаков Б. М. Мюонный каталіз ядерного синтезу. Соровский освітній журнал.1999. №12. З 62-67.

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

pptx
Додано
22 квітня 2020
Переглядів
588
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку