Класифікація хімічних реакцій за кількістю та складом хімічних реагентів і продуктів реакції: реакції сполучення, розкладу, заміщення та обміну.

Про матеріал
в презентації представлений хід уроку по класифікації хімічних реакцій ( тема, мета, актуалізація опорних знань, вивчення нового матеріалу, закріплення та рефлексія)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Класифікація хімічних реакцій за кількістю та складом хімічних реагентів і продуктів реакції: реакції сполучення, розкладу, заміщення та обміну. Вчитель хімії Гімназії № 191 м. Києва. Лариса Штельмах

Номер слайду 2

Навчально – освітня мета: Освітній компонент: продовжити формувати знання учнів про хімічні реакції та їх типи; за складом та кількістю реагентів та продуктів реакції; навчити розрізняти типи рівнянь хімічних реакцій за вмістом вихідних речовин і продуктів реакції, самостійно наводити приклади відповідних реакцій;Діяльнісний компонент: удосконалити вміння зі складання хімічних рівнянь на основі закону збереження маси речовини; на основі експерименту ознайомити з основними типами хімічних реакцій; навчити розрізняти реакції сполучення, розкладу, обміну, заміщення та наводити відповідні приклади; удосконалити в учнів знання і вміння складати рівняння хімічних реакцій;Оцінно-ціннісний компонент: виховувати ініціативність та відповідальність учнів, вміння висловлювати судження про значення хімічних реакцій та знань про них у природі, промисловості, побуті.

Номер слайду 3

Тип уроку: набуття нових знань;Навчальне обладнання : вогонь, порошок магнію, малахіт, залізний цвях,занурений у розчин купрум (ІІ) сульфату, розчин натрій гідроксиду, хлоридної кислоти,барій хлориду та натрій сульфату. Предметна компетентність: розпочати формування предметної компетентності в темі «Хімічні реакції», активізувати уявлення учнів про хімічні реакції та їх типи , сприяти свідомій орієнтації здобувачів освіти у типах хімічних реакцій;Ключові компетентності: спілкування державною мовою, математична компетентність, основні компетентності у природничих науках і технологіях.

Номер слайду 4

Актуалізація опорних знань. Вправа «Мозковий штурм»1. Які явища ви знаєте з курсу хімії 7 класу?2. Що таке хімічні явища?3. Наведіть приклади хімічних явищ, які ви спостерігаєте в навколишньому середовищі?4. Наведіть приклади хімічних явищ, якими ви користуєтеся в побуті?

Номер слайду 5

Вивчення нового матеріалу. Хімі́чна реа́кція — це перетворення речовин, при якому молекули одних речовин руйнуються і на їхньому місці утворюються молекули інших речовин з іншим атомним складом. Усі хімічні реакції зображують хімічними рівняннями.

Номер слайду 6

Типи хімічних реакцій

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Узагальнення знань

Номер слайду 12

Номер слайду 13

pptx
Пов’язані теми
Хімія, 9 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Хімія 9 клас (Савчин М.М.)
Додано
31 серпня 2023
Переглядів
355
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку