Презентація. Повторення найважливіших питань курсу хімії 8 класу. Первинний інструктаж з БЖД на початок року. Склад і властивості основних класів неорганічних сполук.

Про матеріал

Пропоную до уваги добірку навчального матеріала у вигляді презентації. Презентація за темою "Повторення найважливіших питань курсу хімії 8 класу. Первинний інструктаж з БЖД на початок року. Склад і властивості основних класів неорганічних сполук." може бути корисною та використана під час підготовки або під час проведення онлайн або офлайн заняття з хімії.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 1. Повторення найважливіших питань курсу хімії 8 класу. Тема заняття. Первинний інструктаж з БЖД на початок року. Склад і властивості основних класів неорганічних сполук.

Номер слайду 2

План заняття. Організаційні питання. Правила класу. Підручники з хімії за 9 кл. Ознайомлення зі змістом тем до вивчення навчальної інформації за курс хімії 9 класу. (https://view.genial.ly/64f23202c39b0b0011ebd80f/interactive-content-himiya-9-klas-zmist-navchalni-temi ) Тема, мета цього заняття. Первинний інструктаж з БЖД на початок року. Завдання та вправи. Ознайомлення зі змістом навчальної інформації за § 1. Підручник з Хімії. 9 клас. Григорович - Нова програма. «Склад і властивості основних класів неорганічних сполук.» ( на що важливе звертаємо увагу в першу чергу )Закріплення знань. Завдання та вправи до § 1. «Склад і властивості основних класів неорганічних сполук.» Повторення розв’язання певних вправ https://view.genial.ly/64ecc59495836c0019c8e6a2/interactive-content-viznachennya-masi-rechovini-za-vidomoyu-kilkistyu-rechovini Ознайомлення з умовами домашнього завдання.

Номер слайду 3

1.

Номер слайду 4

Шановні дев’ятикласники та дев’ятикласниці!Ви продовжуєте вивчати одну з найчудовіших наук - хімію. У 9 класі на вас чекають нові хімічні таємниці. Ви ознайомитеся з поширеними в природі системами - розчинами - та дізнаєтеся про основні закономірності хімічних процесів. Ви зануритеся в дивовижний світ органічних речовин, що приховує безліч секретів і цікавинок. Доторкнетеся до таємниць життя і зрозумієте, що хімія може пояснити багато явищ, які трапляються навколо вас: чому утворюється кислотний дощ, як примусити речовини взаємодіяти, чому автомобілі рухаються та багато іншого1.

Номер слайду 5

1. 9кл. Підручники. Підручник - ваш головний помічник у вивченні хімії. Потрібний вам підручник можна завантажити у PDF форматі тут https://uahistory.co/pidruchniki/chemistry.php Підручник з Хімії. 9 клас. Григорович - Нова програма. Цей підручник можна завантажити у PDF форматі на сайті тут. https://uahistory.co/pidruchniki/grygorovich-chemistry-9-class-2017/ Електронні версії підручників для учнів 9-х класів. https://lib.imzo.gov.ua/yelektronn-vers-pdruchnikv/9-klas/https://lib.imzo.gov.ua/yelektronn-vers-pdruchnikv/9-klas/9-khmya-9-klas/ https://lib.imzo.gov.ua/yelektronn-vers-pdruchnikv/9-klas/9-khmya-9-klas/khmya-pdruchnik-dlya-9-klasu-zagalnoosvtnkh-navchalnikh-zakladv--

Номер слайду 6

Тема 1. Повторення найважливіших питань курсу хімії 8 класу. Тема заняття. Первинний інструктаж з БЖД на початок року. Склад і властивості основних класів неорганічних сполук.

Номер слайду 7

Первинний інструктаж з БЖД на початок року. Речовини і небезпека. Людина у своєму житті стикається з багатьма речовинами. Серед них трапляються такі, які становлять певну небезпеку. Одні речовини можуть спричинити пожежу, інші - завдати шкоди здоров’ю. Про це треба пам'ятати під час проведення дослідів у шкільному хімічному кабінеті, а також при використанні різних речовин і розчинів у повсякденному житті - під час ремонту квартири, прання, чищення одягу, боротьби зі шкідниками та хворобами рослин на присадибній ділянці тощо. Чимало речовин є токсичними. Вони подразнюють шкіру, слизові оболонки, спричиняють хімічні опіки. Потрапляння багатьох речовин в організм разом із повітрям, питною водою, харчовими продуктами може призвести до отруєння. З метою попередження людей про небезпеку, яку можуть створити речовини під час зберігання і використання, на етикетках, упаковках, контейнерах запроваджено відповідне маркування. Багато речовин становлять небезпеку для людей. Серед них є горючі, їдкі речовини. Значна їх кількість при невмілому поводженні може завдати шкоди здоров'ю людини. Під час виконання дослідів у шкільному хімічному кабінеті учні повинні дотримуватися правил безпеки.

Номер слайду 8

Первинний інструктаж з БЖД на початок року. Лабораторний посуд та обладнання. Тренувальні вправи https://learningapps.org/7706219 https://learningapps.org/1704291 Скласти пазли https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2dcd4b51c5c9 https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=2f07c0b3881e

Номер слайду 9

* Ознайомлення зі змістом навчальної інформації § 1. Підручник з Хімії. 9 клас. Григорович - Нова програма. «Склад і властивості основних класів неорганічних сполук.» (на що важливе звертаємо увагу) ……………………………………………………………………………………………………* Закріплення знань. Завдання та вправи за § 1. «Склад і властивості основних класів неорганічних сполук.» Завдання та вправи. https://www.studystack.com/flashcard-3382121 флеш картки важл. поняттяhttps://learningapps.org/19658267 осн. класи сполук відповідністьhttps://learningapps.org/1166813 осн. класи сполук, пазли https://learningapps.org/6358509 формули речовин, коефіцієнти https://learningapps.org/1483302 основні типи хімічних реакцій https://learningapps.org/14360923 важливі фізичні величиниhttps://www.liveworksheets.com/w/uk/khimiya/2134829 живі аркуші………………………………………………………………………………..https://view.genial.ly/64ecc59495836c0019c8e6a2/interactive-content-viznachennya-masi-rechovini-za-vidomoyu-kilkistyu-rechovini флеш карти………………………………………………………………………………………………….https://periodic.donghwi.dev/ ; https://ptable.com ; https://phet.colorado.edu/ підказки

Номер слайду 10

Домашнє завдання.1. Повторити правила БЖД з хімії. 2. Вивчити навчальну інформацію за § 1. «Склад і властивості основних класів неорганічних сполук». 3. Виконати письмові завдання домашньої роботи. Завдання 1. Виконати завдання тесту за покликанням https://justclass.com.ua/hw/4c7163fc обов’язкова реєстрація на сайті https://justclass.com.ua/student Завдання 2. Обчислити масу цинк оксиду кількістю речовини 10 моль. Записи розв’язання завдання обов’язкові, у відповіді вказати які використані для виконання цього завдання важливі поняття та величини. ……………………………………………………………Підсумки заняття. https://wordwall.net/uk/resource/54363948/рефлексія. Випадкове колесо

pptx
До підручника
Хімія 9 клас (Григорович О.В.)
Додано
4 вересня 2023
Переглядів
1455
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку