Класифікація та властивості стабілітронів, тиристорів, оптоелектронних приладів

Про матеріал
Класифікація та властивості стабілітронів, тиристорів, оптоелектронних приладів Напівпровідниковий стабілітрон - напівпровідниковий діод, що працює при зворотному зміщенні в режимі пробою. До настання пробою через стабілітрон протікають незначні струми витоку, а його опір вельми високий. При настанні пробою струм через стабілітрон різко зростає, а його диференціальний опір падає до величини, що становить для різних приладів від часток Ома до сотень Ом. Тому в режимі пробою напруга на стабілітроні підтримується із заданою точністю в широкому діапазоні. Основне призначення стабілітронів - стабілізація напруги. Серійні стабілітрони виготовляються на напруги від 1,8 В до 400 В. Інтегральні стабілітрони з прихованою структурою на напругу близько 7 В є самими точними і стабільними твердотільними джерелами опорного напруги. Особливий тип стабілітронів, високовольтні лавинні діоди застосовується для захисту електроапаратури від перенапруги.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Класифікація та властивості стабілітронів, тиристорів, оптоелектронних приладів

Номер слайду 2

Стабілітрон

Номер слайду 3

Що таке стабілітрон?Напівпровідниковий стабілітрон - напівпровідниковий діод, що працює при зворотному зміщенні в режимі пробою. До настання пробою через стабілітрон протікають незначні струми витоку, а його опір вельми високий. При настанні пробою струм через стабілітрон різко зростає, а його диференціальний опір падає до величини, що становить для різних приладів від часток Ома до сотень Ом. Тому в режимі пробою напруга на стабілітроні підтримується із заданою точністю в широкому діапазоні. Основне призначення стабілітронів - стабілізація напруги. Серійні стабілітрони виготовляються на напруги від 1,8 В до 400 В. Інтегральні стабілітрони з прихованою структурою на напругу близько 7 В є самими точними і стабільними твердотільними джерелами опорного напруги. Особливий тип стабілітронів, високовольтні лавинні діоди застосовується для захисту електроапаратури від перенапруги.

Номер слайду 4

Класифікація стабілітронів. Напівпровідникові стабілітрони увійшли в промислову практику в другій половині 1950-х років. У минулому в номенклатурі стабілітронів виділялися функціональні групи, які згодом втратили своє значення, а сучасні напівпровідникові стабілітрони класифікуються за функціональним призначенням на: Дискретні стабілітрони загального призначення - силові і малої потужності. В СРСР стабілітрони класифікувалися по потужності, що розсіюється на чотири групи: 0-0,3 Вт, 0,3-5 Вт, 5-10 Вт і понад 10 Вт;Прецизійні стабілітрони;Подавлювачі імпульсних перешкод ("обмежувальні діоди", "суппрессори", "TVS-діоди")

Номер слайду 5

Тиристори

Номер слайду 6

Що таке тиристор?Тиристори - це напівпровідникові прилади з трьома або більше р-n-переходами, які мають два стійких стани і застосовуються як потужні електронні ключі.

Номер слайду 7

Класифікація тиристорів. За способом управління: управління анодом управління катодом. По оберненій провідності: Обернено-провідніОбернено-непровідніСимістор

Номер слайду 8

Оптоелектронні прилади

Номер слайду 9

Оптоелектронні прилади. Оптоелектронні пристрої – це прилади, що використовують у роботі електромагнітне випромінювання оптичного діапазону. Вони приймають, перетворюють та генерують випромінювання у видимій, інфрачервоній і ультрафіолетовій областях спектру.

Номер слайду 10

Класифікація 1)светоізлучателі, що перетворюють електричну енергію в оптичне випромінювання (світлодіоди, напівпровідникові лазери)2) фотоприймачі (фотодетектори), які перетворять оптичне випромінювання в електричні інформаційні сигнали (фоторезистори, фотодіоди, фототранзистори)3) сонячні перетворювачі, які перетворюють оптичне випромінювання в електричну енергію (сонячні батареї, фотовольтаїчні прилади).

pptx
Додано
1 грудня 2021
Переглядів
999
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку