Класна година. Підсумкові класні збори. Квест-гра на природі "Незвичайні літні канікули"

Про матеріал
Класна година. Підсумкові класні збори. Квест-гра на природі "Незвичайні літні канікули"
Перегляд файлу

ЗАПРОШЕННЯ

Запрошую Вас до участі у квест - грі "Незвичайні літні канікули" ! Чому саме Вас? Так тому, що всі говорять про вас як про кмітливих, допитливих та творчих. Пропоную Вам поринути у світ стародавніх людей, вікінгів і пройти цікаві та часом нелегкі випробування.

Тож, рушаймо у подорож! Ви маєте 20 хвилин на збори та дорогу до пункту збору всіх учасників гри.

Місії: 1) перевдягнутися в зручний одяг; 2)взяти необхідні речі для відпочинку на природі

3) не забути взяти з собою гарний настрій.

Завдання: знайдіть пункт збору гравців за підказками

Вулиця з дуже напруженим дорожнім рухом, тут ви можете побачити такі маршрути 21, 8, 82,15.13. Зупинку знайдете за фрагментом фото.   

C:\Users\Светлана\Desktop\квест фото\20190523_141627.jpgЧекаємо на Вас.

ГОЛОВОЛОМКА

Завдання:  Дізнайтеся на якому транспорті і до якого місця ми відправляємось, скористуйтеся  підказками.

Транспорт Похожее изображение  Зупинка (інститут, де навчаються кораблебудуванню)  Картинки по запросу Миколаъв фото НКИ соляные

Привітальне слово для гравців

Учасники квест - гри, сьогодні ви маєте відмовитися від всії благ цивілізації і опинитися в первіснообщинному ладі в ролі вікінгів. Ви станете засновниками свого великого племені, яке заселить нові землі та залишить слід в історії людської цивілізації. Ви виготовите тотемний знак, який буде оберегом вашого племені. Потім виконуючи місії ви будете шукати шлях в Вальхалу, щоб знайти там цінний скарб.

Для цього вам потрібно буде здобути три священних артифакти - Молот Тора, Меч Одина та Серце Фреї. Потом настане епоха великих битв і ваші племена будут втягнуті  в міжусобні війни. В результаті самим сміливим племенам будет буде вказано шлях до воріт Вальхали.

Вся гра проходить в 4 етапи по 15 хвилин. На кожному етапі ви отримаєте детальну інструкцію про необхідні місії та кількість балів за їх виконання. Хто набере максимальну кількість балів, той і буде переможцем.

Будь-ласка, грайте чесно, не заважайте супротивникам та не допомагайте їм, не ломайте артефакти, не знімайте наклейки зі словами.

А зараз І етап гри.

Етап №1. Велике розселення.

Сміливі та відважні вікінги. ВИ ПРОЙШЛИ ДОВГИЙ ТА НЕЛЕГКИЙ ШЛЯХ ІЗ РІДНОЇ Скандинавії до цих безкраїх та незаселених земель.

Зараз ваше завдання заснувати поселення, відділити поселення мотузкою вашого кольору, одягти стрічки свого кольору, виготовити тотем, встановити його і сфотографуватися всім плем'ям у вашому поселенні з тотемним знаком. Памятайте, що тільки в своєму поселенні ви в безпеці.

І. ВЕЛИКЕ РОЗСЕЛЕННЯ ПЛЕМЕН (перший етап гри) На виконання завдань: 15 хв

Завдання:

Під час першого етапу гри племена вибирають вождя і літописця (фотограф), який буде робити якісні фото кожної місії і в кінці кожного етапу гри показувати їх Шаману (організатору гри). Плем'я може розділитися під час виконання місій. Пам'ятайте про відведений час, не запізнюйтесь, інакше будуть зняті штрафні бали ( 1 хв-1 бал)

Місії І етапу гри:

1) Заснувати поселення, відділити поселення мотузкою вашого кольору, одягти стрічки свого кольору, виготовити тотем, встановити його і сфотографуватися всім плем'ям у вашому поселенні з тотемним знаком - 2 бала

2) Заснувати поселення таким чином, щоб в його периметр  попало не менш ніж 4 дерева - 2 бала

3) Дослідіть навколишні угіддя і сфотографуйте пташку - 2 бали, одну комаху - 1 бал, водойму (парасольки із різнокольоровими каплями) - 1 бал, квітку - 1 бал, камінець - 1 бал, зробіть селфі на фоні куща (монстери) - 2 бали.

4) Зустріч сусідів. Зробіть селфі на фоні іншого поселення з їх тотемним знаком - 1 бал за кожний тотемний знак.

5) Сплести віночок з польових квітів, колосків та трави -3 бали

 

Етап №2. Пошук артефактів.

Честь та хвала вождям племен, які заснували такі чудові поселення. Тепер настав час розповісти вам про таємницю тутешніх місць. Десь тут недалеко є легендарний вхід в Вальхалу.

Спочатку вам необхідно зібрати предмети наших богів воєдино– Молот Тора, Меч Одина та Серце Фреї. Кожне племя повинно знайти, викупити у торгівца 3 этих артефакта свого кольору.

ІІ. ПОШУК АРТЕФАКТІВ (другий етап гри) На виконання завдань: 15 хв

Завдання:

Перш за все вам необхідно зібрати і з'єднати предмети наших богів - Молот Тора, Меч Одина та Серце Фреї. Артефакти можна знайти у тайниках навколо поселень чи неподалік (підказка - білий листочок або квітка) (фото) . На цьому етапі гри засновується торговий пост. Торговець може обміняти артефакти інших племен на ваші власні( вашого кольору). Пошук артефактів відбувається групою поселенців-по одному ходити забороняється (штраф). Літописець фотографує процес пошуку.

Бали нараховуються наступним чином:

3 різних артефакти свого кольору - 5 балів;

2 артефакти свого кольору - 2 бали;

1 артефакт свого кольору - 1 бал

2 артефакти чужого кольору - 1 бал

Обмін у торговця:

2 будь-яких артефакти одного виду на 1 такий же свого кольору

2 різних чужих артефакти на 1 любий свого кольору.

Етап №3. Міжусобні війни.

Ваші племена потрудились на славу, зібрали предмети Богів і вже готові відправитися на пошуки воріт  в Вальхаллу. Шлях до них старанно оберігається валькіріями, лише загартоване військо має шанс пройти через кільце охорони. Тому ви маєте підготуватися до випробувань.

ІІІ. МІЖУСОБНІ ВІЙНИ (третій етап гри) На виконання завдань: 15 хв

Завдання:

Підготовка воїнів до захисту свого Плем'я.

1) Пройти лабіринт із завязаними очима - 3 бали

2) Стрільба ( кожна збита кегля - 1 бал) 5 учасників

3) Футбогольф - (попасти м'ячем в коло - 1 бал) 5 учасників

ЗАДАНИЕ №1. ЛАБИРИНТ

Это старый тимбилдинговый приёмчик, но всегда интересный и эмоциональный. Одному игроку завязывают глаза и запускают в лабиринт, который выложен на земле верёвками, или нарисован мелом на асфальте. Вся остальная команда должна провести слепого бедолагу по всему лабиринту так, чтобы тот не вышел за пределы. Наступать на ограничительную линию нельзя. Любой заступ и проходить лабиринт придётся с самого начала.

Проводя человека по лабиринту, каждый участник команды может произносить только одно слово и только в свою очередь. Если проводники сбиваются, говоря два слова, или не в свою очередь - слепой начинает проход лабиринта сначала. Таким образом, дети вскоре начинают говорить примерно так: "Иди", "Стой", "Крутись", "Стой", "Иди"... и т.д.

ЗАДАНИЕ №2. СТРЕЛЬБА

Мальчишек хлебом не корми - дай пострелять. Задание со стрельбой всегда вызывает повышенный интерес и без него редко обходится детский квест. Если вы не хотите излишне милитаризовать игру, то можете ограничится простым швырянием теннисных мячей в банки. Особенно интересно бросать мячи в цель через высокий забор с корректировщиком огня. Если ваши дети чуть взрослее, то можете научить их делать рогатки и пробои, либо взять пару пневматических ружей. Но не в коем случае не давайте детям повод стрелять в животных.

Етап №4. Ворота Вальхали.

ІV. ВОРОТА ВАЛЬХАЛИ (четвертий етап гри - пошук скарбу) 15 хвилин

Чудова робота! Ви стали сильними та вмілими воїнами. Але щоб відкрити ворота Вальхали вам потрібно відкрити 3 зачаровані замки і лише потім знайдете скарб. Для цього вам необхідно знайти три наліпки вашого кольору зі словами, які є ключем до вашого скарбу. ( наліпки на деревах

1 знайдене слово - 1 бал + 2 бонусних бали за знайдений скарб.

жовті - камінь, козак, пам'ятник.

червоні - дерево, гілка, вверху

помаранчеві - кущ, земля, внизу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 -Б

7 - Б

7 - В

ЕТАП № 1 ВЕЛИКЕ РОЗСЕЛЕННЯ

1

Заснування поселення

 

 

 

2

В периметрі поселення 4 дерева

 

 

 

3

Фото пташки, комахи, водойми, квітки, камінця, селфі на фоні куща

 

 

 

4

Зустріч сусідів

 

 

 

5

Віночок

 

 

 

ЕТАП № 2 ПОШУК АРТЕФАКТІВ

 

1

3 різних артефакти свого кольору

 

 

 

2

2 різних артефакти свого кольору

 

 

 

3

1 артефакт свого кольору

 

 

 

4

2  артефакти чужого кольору

 

 

 

ЕТАП № 3 МІЖУСОБНІ ВІЙНИ

1

Лабіринт

 

 

 

2

Стрільба

 

 

 

3.

Футбогольф

 

 

 

ЕТАП № 4 ВОРОТА ВАЛЬХАЛИ

1

Слова

 

 

 

2

Бонусні бали

 

 

 

 

ВСЬОГО БАЛІВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

docx
Додано
28 травня 2019
Переглядів
1415
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку