Презентація "Толерантна педагогіка в освітньому та виховному просторі школи. Робота волонтерського загону «Надійність»"

Про матеріал
Майстер-клас "Толерантна педагогіка в освітньому та виховному просторі школи. Робота волонтерського загону «Надійність»" розроблено як теоретично-практичні рекомендації для заступників директорів з виховної роботи, класних керівників, педагогів-організаторів. Представлено різноаспектні системи роботи з учнівським колективом. Дані матеріали допоможуть креативно, нестандартно провести позаурочні заходи як із здобувачами освіти, так і з дорослими.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Толерантна педагогіка в освітньому та виховному просторі школи. Робота волонтерського загону «Надійність» вчитель-Киця Н. М.2019 рік. Новомиколаївська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Квітка толерантності1. Толерантність – це турбота і розуміння. 2. Толерантність – це терплячість.3. Толерантність – це спілкування.4. Толерантність – це співчуття.5. Толерантність – це не байдужість, а співпраця.6. Толерантність – це милосердя і повага до гідності.7. Толерантність – це свідомість і відкритість.8. Толерантність – це ввічливість.9. Толерантність – це підтримка.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Наш девіз: «Добро дій, добро твори,  до людей з добром іди»Наша мета:«Ділитися любов’ю і теплом з кожним, виховувати повагу, співчутливе та толерантне ставлення до людей певних категорій та похилого віку»Волонтерський загін «Надійність»

Номер слайду 7

МОТИВИ ДІЯЛЬНОСТІ ВОЛОНТЕРАбажання допомогти іншим;почуття соціальної значущості;самовираження;придбання корисних соціальних і практичних навичок;організація дозвілля;особистість, яка свідомо, добровільно, безкоштовно діє в різних сферах життя;людина, у якої активна життєва позиція;свідомий та активний громадянин, зацікавлений у допомозі іншим;індивід, який має бажання змінити все на краще;професіонал в певному напрямку;особа, небайдужа до проблем суспільства;неординарна, творча, відкрита, добра людина.

Номер слайду 8

Основні напрямки роботи волонтерських загонів соціальний захист екологіяблагоустрійпрофілактика алкогольної і наркотичної залежності, пропаганда здорового способу життя,правозахисна діяльністьзбереження історичної та культурної спадщинисприяння діяльності у сфері фізичної культури і масового спортуспівпраця в сфері освіти, науки, культури, мистецтва, освіти, духовного розвитку особистості.

Номер слайду 9

Виступ на лінійці До Міжнародного дня волонтера

Номер слайду 10

Акція «Збери кришечку – збережи долю»Юні волонтери долучилися до акції "Збери кришечку - збережи долю". В акції прийняли . участь вихованці дитячого садка "Золотий ключик", учні Новомиколаївської ЗОШ та військовослужбовці сьомої артилерійської батареї, які базуються на території Новомиколаївської сільської ради. Таким чином, загальними зусиллями ми робимо "велику добру справу"

Номер слайду 11

Акція «Збери кришечку – збережи долю»

Номер слайду 12

Акція «Збери кришечку – збережи долю»

Номер слайду 13

Сучасна українська молодь успадкувала від своїх пращурів широту і велич душі козацької, щирої, доброї, готової допомогти нужденним у скрутну хвилину. Участь у благодійному ярмарку “Подаруй надію на життя”

Номер слайду 14

Акція "Від серця до серця"

Номер слайду 15

Акція «Допоможи солдату»Можна вірить в УкраїнуІ в народ з останніх сил,Але мертва вся та віра,Як нема щоденних діл Збір гуманітарної допомоги для учасників операції об'єднаних сил на сході України.

Номер слайду 16

Допомога воїнам. Виготовлення оберегів. Збір продуктів харчування

Номер слайду 17

Пропаганда здорового способу життя. З метою виховання почуття відповідальності за збереження свого здоров'я для учнів 7 класу було проведено тренінг "Ні - шкідливим звичкам!" Молодь усвідомила, що наркотики, алкоголь, тютюнопаління - одна з найболючіших проблем сучасності. Найцінніший дар, який ми маємо - життя. Найдорожче у житті - здоров'я.

Номер слайду 18

«Подарунок для воїна у зону АТО»Члени волонтерського загону «Надійність» привітали бійців реактивно-артилерійського полку, які прибули з м. Одеси, з Днем пам’яті та примирення. Учні підготували вітальну програму, солодощі та квіти для захисників вітчизни.

Номер слайду 19

Зустріч учнів з бійцем АТОДо дня збройних сил України проведено урок мужності «Військовий обов’язок. Твоє ставлення» (проведена зустріч з представниками військової частини, що перебуває на території Новомиколаївської сільської ради).

Номер слайду 20

Зустрічі учнів з бійцями АТО

Номер слайду 21

Всеукраїнська акція «Лист солдату»Учні нашої школи намалювали та відправили малюнки нашим воїнам АТО. Для Захисників така посилка стала чудовим передноворічним сюрпризом.

Номер слайду 22

Афганська війна – сама трагічна сторінка історії нашого народу. Не заживає в серці рана. Болить у матері за сина. Молитва слізна материна-Не вберегла від смерті сина. Шкільний бібліотекар Лавриненко О. А. разом з волонтерами виготовили стенд про героїв - афганців нашого села : "Пам'ять потрібна не мертвим - пам'ять потрібна живим ". З метою виховання поваги до воїнів-інтернаціоналістів , до трагічної сторінки нашої історії для учнів 7 класу проведено виховну годину на тему "Афганістан - біль у моїй душі ". Пам'ятаймо своїх героїв.

Номер слайду 23

Сіячі доброї надіїЩедрувальна бригада учнів 7 класу привітала з Новим роком та Різдвом Христовим учнів та вчителів та колектив Новомиколаївської сільської ради. Юні щедрувальники побажали щастя, здоров’я, доброї надії та здійснення всіх мрій.

Номер слайду 24

“Шанс на життя”18 січня члени волонтерського загону «Надійність» взяли участь у благодійному концерті «Разом – можливо ВСЕ!». Головна мета – збір коштів на підтримку молодої родини Розгон, які постраждали внаслідок автокатастрофи. Юні щедрувальники волонтерського загону побажали односельчанам щастя, здоров’я, доброї надії та здійснення всіх мрій.

Номер слайду 25

З повагою до людей похилого віку. Відзначення Дня людей похилого віку та Дня вчителя - це прекрасна можливість вкотре сказати теплі слова подяки вчителям-пенсіонерам за багаторічну самовіддану працю, доброту і мудрість. Тому члени волонтерського загону «Надійність» привітали ветеранів педагогічної праці з професійним святом.

Номер слайду 26

Підтримаємо музей села!

Номер слайду 27

З метою патріотичного виховання 19 вересня 2018 року члени волонтерського загону «Надійність» здійснили екскурсію до сільського музею. Краєзнавець Сергій Володимирович Киця провів з дітьми круглий стіл на тему «Новомиколаївське підпілля», який був присвячений Дню партизанської слави України. Окрему увагу екскурсовод приділяє партизанському руху на території села Новомиколаївки та участі в ньому молоді. Вивчення народознавства, робота в музеї

Номер слайду 28

Поїздка до пам’ятниказагиблих партизан Ладичука О. К. та Гірського О. Ю.

Номер слайду 29

Упорядкування території біля пам’ятників

Номер слайду 30

Великоднє дерево своїми руками

Номер слайду 31

Акція "Допоможемо зимуючим птахам"Учасники волонтерського загону "Надійність" потурбувалися про пташок у зимовий період, розвісивши годівнички на подвір'ї школи

Номер слайду 32

ПОБАЖАННЯ ТА ПЛАНИ НА МАЙБУТНЄвивчати та використовувати цінний міжнародний та вітчизняний досвід з питань волонтерського руху;дізнаватись про нові форми та методи волонтерської діяльності в Україні; співпрацювати з державними та громадськими організаціями і установами в галузі соціальної роботи; займатися розробкою нових проектів та подальша реалізація існуючих проектів задля доброї справи.

Номер слайду 33

Що ж таке толерантність і яку людину можна назвати толерантною?Т - О - Л - Е - Р - А - Н - Т - Н - І - С - Т -ь. Вправа «Асоціативний ряд»

Номер слайду 34

Портрет волонтера

Номер слайду 35

«Модель волонтера» „Волонтер – це людина, яка...”1. Любить допомагати людям безкорисливо 2. Відгукується на чужий біль, чужі проблеми 3. Допомагає людям отримати допомогу 4. Вміє працювати з людьми 5. Любить і поважає людей, яким допомагає 6. Оптиміст„Щоб бути волонтером, треба мати такі особистісні якості...”1. Любов до людей, доброта, милосердя 2. Розуміння і бажання вирішувати проблеми іншої людини 3. Уважність і терпіння 4. Співчуття і безкорисливість 5. Комунікабельність (вміння спілкуватися) 6. Відповідальність і порядність 7. Відкритість, відвертість, привабливість

Номер слайду 36

«Толерантність врятує світ»Толерантність врятує світ. Толерантне ставлення людини. Збереже планету від негод,Розрубає мотлох павутини,Переріже нитку перешкод. Толерантне ставлення до всього. Збереже, врятує і спасе,Допоможе вгледіть перемогу,Допоможе витримати все. Будь завжди нестримним вільнодумцем,Свої мрії пензлем намалюй. Освіти життя яскравим сонцем,Толерантний всесвіт побудуй!

Номер слайду 37

Пам’ятка волонтера. Доброта  та милосердя - це милість людського серця, розуміння, співчуття, це перш за все любов, толерантність у ставленні до людей. Це не слабкість, а сила, тому що добрі люди здатні прийти на допомогу. Це найвища ознака людяності коли не чекаєш, коли тебе просять допомогти, а сам відчуваєш, що твоя безкорислива допомога необхідна людині у скрутну хвилину її життя.І не важливо: чи це втішне слово, чи матеріальна підтримка, чи вміння розділити чужий біль і горе, як власні.

Номер слайду 38

Дякую всім за активну участь. Я сподіваюсь, що наша зустріч залишить глибокий слід в душі кожного, допоможе нам усім зрозуміти, що тільки повага один до одного, взаєморозуміння, терпимість, дотримання рівноправності врятують світ. Ми не зможемо відразу зробити толерантними ні свою поведінку, ні поведінку інших людей. Однак важливий навіть один маленький крок у цьому напрямку. Нехай кожен з вас, нехай ваш клас, ваша школа, наша Україна завжди будуть островами толерантності для всіх жителів нашої планети Земля.

Номер слайду 39

Дякую за увагу!

pptx
Додано
13 червня 2019
Переглядів
1774
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку