Класна година: Жінка-лідер

Про матеріал
Виступ педагога, який залучає дітей до діалогу чи дискусії за темою жіночого лідерства в сучасному світі та змі
Перегляд файлу

 

Наразі ми живемо в епоху зремін, коли жінки починають відстоювати свої права. Колись я була волонтером Гендерного музею, присвяченого саме жіночої історії боротьби за лідерство та «скляній стелі», що й досі закриває від нас найпростіші шляхи досягнення успіху.

Але, в поп-культурі, вже з’явився цей образ. Жінка-лідер. Ідеальна, приголомшлива, енергійна, в якої вистачає сил та ресурсів вести боротьбу, наближаючи гендерну рівність, підтримувати та вести за собою інших, запалювати серця та мотивувати до змін. Такі жінки дивляться на нас з екранів кінотеатрів, з обкладинок мотивуючих книжок та сторіс відомих блогерів. Я бачу їх під час виступів «коучів» з особистого зросту. Проте, знаючи їх особисто, дивуюся як відрізняється цей образ від того, що є насправді. Адже, тут панує страшна правда – ідеальних людей не буває, незалежно від статі, орієнтації, кольору шкіри тощо. І жінка –лідер, яка наразі поглядає на нас звідусіль через це виглядає для мене пласкою, як фігурки з реклами у супермаркеті. Незламна- так. Справжня – ні.

Колись був дуже популярний фільм про «поганих» матусь, які перестали бігти за ідеальним образом та почали просто насолоджуватися життям. Одна з них раптово стала лідеркою, спочатку серед подруг, а потім і спільноти усіх матусь школи, адже саме ця не ідеальність наблизила її до них і показала, що головне в житті це не втратити себе у гонитві за лідерством, як сталося з антагоністкою кіно.

Для мене лідерство – це не про ідеальний образ, який тиражує мас-медіа. Поняття жінка-лідер в моїй голові містить у собі впевненість в своїх силах, експертність в певній галузі та усвідомлення того, що гендерна рівність починається з того, що кожен має докладати рівну кількість зусиль. І якщо жінка втратить гармонію з собою, базуючи своє життя лише на роботі, дисципліні та веденні за собою інших, як закликають книжки з жіночих трансформацій, то виснажить свої особисті ресурси. Жінка-лідер не повинна ставати чоловіком, щоб отримати рівні з ним права. Вона може залишатися собою, ставити високі цілі та оволодівати новим досвідом, який дозволить керувати обраною сферою діяльності, незалежно від статі.

Тому для мене жінка стає лідером тоді, коли їй більше це не потрібно. Викинувши криги про те, як потрібно одягатися та вести себе, щоб справити враження лідера, вона і стає сама собою,тримаючи баланс між вмінням запалити інших ідеєю та станом жіночності, де в пріоритеті зовсім інші речі, слабко пов’язані з дисципліною та професійною боротьбою.

docx
Додано
13 листопада 2022
Переглядів
236
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку