Презентація " Берізка біля мого вікна"

Про матеріал

Вивчаючи природу навколишнього світу , пропоную презентацію про берізку. Діти дізнаються види беріз, ознайомляться із легендою про цю рослину та її лікувальні властивості. Дізнаються про речі, які виготовляють із берези.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Берізка біля мого вікна

Номер слайду 2

Той хто хоче багато знати. Сам все повинен пізнавати

Номер слайду 3

Доповідь синоптика. Сьогодні ____17_березня , середа. Стан неба ___________________Температура повітря_________________Опади__________________________Вітер____________________________ЯВИЩА__________________________

Номер слайду 4

Береза Шмідта (залізна) – дерево довгожитель, живе до 350 років. Колір кори – кремовий, її садять біля пасіки. Дерево має пильценосні властивості.

Номер слайду 5

Карликова берізка

Номер слайду 6

Даурська (чорна)Береза ​​даурська має виняткову вимогливість до ґрунту, тому наявність на ділянці цього дерева є показником виняткової якості грунту. Віддає перевагу для свого зростання суглинні грунту і супіски.

Номер слайду 7

Береза Бородавчаста. Молоді деревця цього виду мають коричневе забарвлення кори, який після досягнення ними десятирічного віку змінюється на традиційний білий. Нижня частина дорослих дерев з часом набуває чорного кольору і покривається мережею глибоких тріщин

Номер слайду 8

Паперова. Назву свою отримала завдяки тому, що стародавні індійці використовували її кору в якості письмового матеріалу

Номер слайду 9

Вишнева. Цей різновид рослини отримала свою назву завдяки забарвленню своєї кори, яка має темно-коричневий, майже вишневий відтінок. Це дерево може виростати до 20-25 м у висоту і має обхват стовбура до 60 см.

Номер слайду 10

Чай з березових листочків та бруньок. Холодний суп (окрошка)Березова каша

Номер слайду 11

Напій з березових та ялинових гілочок. Пряник

Номер слайду 12

Унікальною властивість білоствольної красуні є її здатність давати вже готовий натуральний продукт, який має неймовірну цілющу силу - березовий сік.

Номер слайду 13

БерестяніГрамоти. Текст продряпувався, видавлювався писалом — загостреним металевим або кістяним стрижнем, на протилежному кінці якого (нерідко оздобленому) було вушко для підвішування його до пояса. Чимало писал вушка не мали. Іноді протилежний плаский кінець обробляли у вигляді якогось силуета. Завдяки такому способу нанесення текст зберігався і в ґрунті.

Номер слайду 14

Дьоготь. Колись жодне господарство не обходилося без дьогтю: ним мастили шкіряне взуття, гужову збрую, аби була довговічною та м'якою, не розмокала на дощі й не тріскалася на сонці. Дьоготь вживали і для інших господарських потреб

Номер слайду 15

Плетіння з берести. Береста —прекрасний і унікальний природний матеріал. Вироби з березової кори стануть чудовим доповненням вашого будинку, а також гарним подарунком для своїх рідних і близьких.

Номер слайду 16

Архип Куїнджі« Березовий гай»

Номер слайду 17

Ісаак Левітан« Березовий гай»

Номер слайду 18

Павло Кутлан«Берези навесні»

Номер слайду 19

Дякуємо за увагу

pptx
Додано
19 листопада 2022
Переглядів
445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку