Звіт про роботу методоб'єднання вчителів природничих дисциплін у 2017-2018 н.р. (презентація )

Про матеріал

Презентація матеріалів до звіту про проведену роботу впродовж 2017-2018 навчального року (як доповнення до описового матеріалу, поданого напередодні).

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Звіт про роботу методоб’єднання вчителів природничих дисциплін Заліщицької гімназії (2017-2018 навчальний рік)Голова МОСопилюк Н.І.

Номер слайду 2

Протягом перших двох місяців навчання вчителями нашої кафедри опрацьовано нормативні документи МОН України щодо організації навчально-виховної роботи під час викладання природничих дисциплін у 2017-2018 н.р. а також впровадження STEM-освіти в загальноосвітніх закладах.

Номер слайду 3

З 20 по 25 вересня 2017 року у Києві відбувалася міжнародна конференція імені Галини Пучківської "Спектроскопія молекул та кристалів«, учасником якої стала учениця 7-Б классу Дзівідзінська Маряна

Номер слайду 4

З 02 по 06 жовтня 2017 року в Заліщицькій державній гімназії проходив тиждень біології (Лугофет О. М.)

Номер слайду 5

На засідання методоб’єднання Олена Мирославівна підготувала презентацію заходів, проведених в рамках тижня біології.

Номер слайду 6

16 листопада 2017 року вчителі хімії Сопилюк Н. І. та Сушко Г. провели осінню сесію «Олімпусу»

Номер слайду 7

5 учнів отримали іменні Дипломи лауреатів, здобувши 7-10 місця. Крім цього ще 19 учнів здобули 11-19 місця.

Номер слайду 8

У 2017 році вчитель хімії Сопилюк Н.І. пройшла курси на базі ТОКІППО та отримала відповідне посвідчення про проходження курсової підготовки

Номер слайду 9

Вчитель фізики Горин Н. П. презентувала власний педагогічний досвід як учасник Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2018» у номінації «фізика»: підготувала необхідні теоретичні та презинтаційні матеріали, провела урок у СШ ім. О. Маковея м. Заліщики, готувала та захищала проект з обраної теми. В рамках впровадження «STEM-освіти» Горин Н. П. взяла участь у проекті «Моє особисте дослідження» з теми «Глина та її властивості».

Номер слайду 10

Вчителем хімії Сопилюк Н.І. у вересні 2017 року створено блог, на якому систематично поновлюються матеріали з досвіду роботи та новини життя гімназії. Власні блоги у роботі використовують також Лугофет О. М., Сушко Г. М.

Номер слайду 11

На 30 травня перегляди блогу Сопилюк Н.І. склали 2960 осіб. (за 8 місяців 2017-2018 н. року). Цікавою є географія читачів блогу:

Номер слайду 12

Кафедра природничих дисциплін під час шкільного, районного та обласного рівнів предметних олімпіад підтвердила, що знання і вміння наших учнів конкурентноздатні не тільки на гімназійному, районному, а й на обласному рівні. Ми здобули 6 перших, 4 других, 3 третіх місця на районному рівні. Серед одинадцяти призерів обласної олімпіади чудові результати показали учні в змаганнях з природничих дисциплін, здобувши 5 призових місць: з біології, географії, фізики - дипломи ІІІ ступеня, з хімії і основ економіки - дипломи ІІ ступеня.

Номер слайду 13

Сопилюк Н.І. взяла участь у вебінарі осінньої сесії «STEM-освіта» Інтерактивної школи творчого вчителя, про що отримала відповідний сертифікат.

Номер слайду 14

07 грудня 2017 р. разом із директором гімназії Войчишин О. Д. взяла участь у науково-практичному семінарі «Нова українська школа: основи навчально-дослідницької діяльності»

Номер слайду 15

Вчителі хімії Сушко Г. М. та Сопилюк Н.І. провели районне засідання творчої групи вчителів хімії 03.12.2017, на якому ділилися досвідом роботи по впровадженню елементів «STEM-освіти».

Номер слайду 16

Під час проведення дня науки хімії (14.12.2017) у гімназії відбувся хімічний захід «Нас хімія, наука-чарівниця, бере в свої долоні, мов цариця»

Номер слайду 17

Обоє вчителів підготували відеофрагменти уроків з елементами «STEM-освіти», які демонстрували перед вчителями хімії та розміщені на блогах, на гімназійній сторінці природничої кафедри

Номер слайду 18

У листопаді вивчався стан викладання біології у гімназії, видано відповідний наказ адміністрації закладу. 16.12.2017 року Лугофет О. М. виступила із питанням «Використання ІКТ на уроках біології» під час засідання районного методоб’єднання вчителів біології, хімії та природознавства «Впровадження «STEM-освіти».

Номер слайду 19

11 січня 2018 року відбулося засідання педагогічної ради гімназії, на якому обговорено питання впровадження STEM-освіти у нашому навчальному закладі.

Номер слайду 20

Вчитель географії Олексюк О. М. проводить нестандартні уроки з використанням новітніх технологій, ми були учасниками інтерактивних уроків географії у 6-А , 3-Б класах, а також розробки й презентації проекту збереження перших весняних квітів та охорони птахів, що прилітають з теплих країв.

Номер слайду 21

З 09 по 13 квітня 2018 року вчителем фізики Горин Н. П. проведено тиждень астрономії.

Номер слайду 22

Знаковою подією у гімназії був конкурс творчих робіт (малюнки, стінгазети, вірші, есе, проспекти, навчальні проекти, світлини) учнів-гімназистів "Природа - наука - я", організований з ініціативи вчителів кафедри.

Номер слайду 23

Номер слайду 24

29 березня 2018 року у Заліщицькій державній гімназії було проведено засідання кафедри природничих дисциплін, на якому відбувся захист наукових робіт гімназистів – учасників наукового учнівського товариства «Пошук». Всього було представлено 16 наукових робіт з природничих дисциплін: природознавства, біології, хімії, екології, фізики, астрономії, географії.

Номер слайду 25

17 лютого 2018 року у Тернополі відбувся другий тур  ІІ етапу​​ Всеукраїнського конкурсу-захисту дослідницьких робіт​ учнів-членів МАН ​України. ​Слухачі впродовж багатьох місяців ​​​​під керівництвом своїх викладачів працювали над науково-дослідницькими роботами та  гідно представили результати своїх досліджень на Конкурсі.  У першому турі ІІ етапу взяли участь 17 гімназистів (21 робота), у другому турі ІІ етапу –  12 учнів (15 робіт). 11  гімназистів стали переможцями та призерами ІІ етапу, в т.ч. 2 з природничих напрямків. 

Номер слайду 26

У березні-квітні 2018 року гімназисти 1-2 кла. взяли участь у навчальних проектах з вирощування кристалів. Вчителем Сопилюк Н.І. систематизовано учнівські роботи, підготовлено для демонстрації колекцію вирощених кристалів цукру і солі.

Номер слайду 27

Дані роботи презентували гімназію в рамках тижня STEM Discovery Week 2018

Номер слайду 28

У березні 2018 року  на районному семінарі перед учителями математики виступила учитель хімії Сопилюк Н.І., яка поділилася своїм досвідом впровадження елементів STEM- освіти на уроках хімії, продемонструвала роботу LEGО-робота

Номер слайду 29

У 2018 році пройшли чергову атестацію вчителі Олексюк О. М., (підтвердила відповідність займаній посаді, раніше присвоєну вищу кваліфікаційну категорію та звання "вчитель-методист") та Сопилюк Н.І. (підтверджено раніше присвоєну вищу кваліфікаційну категорію, присвоєно звання "вчитель-методист").

Номер слайду 30

З 16 по 27 квітня тривав Декадник екологічних знань. Сопилюк Н.І. провела заняття з сортування ТПВ (3 а-б класи) "Збирай роздільно - живи доцільно!” (19 квітня) та інтерактивний урок з учнями 4-а та 5-а класів "Життя в стилі еко: збирай роздільно - живи доцільно"

Номер слайду 31

Учитель біології Лугофет О. М. провела брейн-ринг "Екологія - на перехресті наук" у 7-Б класі та урок-реквієм "Чорнобиль - біль душі моєї".

Номер слайду 32

17 травня в День науки вчитель хімії Сушко Г. М. з учнями 4-х класів провела відкрите заняття «Роль хімічного експерименту у науці» для учнів 3-х класів.

Номер слайду 33

Окремо слід відзначити роботу учня 6-а класу Лучина Дмитра, який власними силами створив електронну гімназійну метеостанцію

Номер слайду 34

що дає можливість використовувати показники вологості, температури, тиску і т.п. на уроках географії

Номер слайду 35

a також навчає учнів працювати з пошуковими картами в програмі Google

Номер слайду 36

Вчителем Сопилюк Н.І. на закінчення навчального року відповідно до рекомендацій навчальних програм з хімії і природознавства проведено декілька цікавих захоплюючих екскурсій: для учнів: 5-а класу – у Національний ботанічний сад м. Київ (21.04)

Номер слайду 37

1-б класу – у штучно створену екосистему – тюльпанове поле с. Мамаївці Чернівецької області (27.04), 5-б класу – на пекарню м. Заліщики підприємця Кочман В. В. (22.05).

Номер слайду 38

У районній газеті «Колос» за 11 травня 2018 р опублікована стаття

Номер слайду 39

З 21 по 26 травня 2018 року очно-заочні курси на базі ТОКІППО пройшла вчитель фізики Горин Н. П. У 2017-2018 навчальному році адміністрацією гімназії вивчався стан викладання біології і географії. Видано відповідні накази.

Номер слайду 40

Робота вчителів кафедри природничих дисциплін гімназії впродовж 2017-2018 навчального року була насиченою, плідною, результативною, багатоплановою і внесла свій гідний вклад у навчально-виховний процес Заліщицької державної гімназії. План роботи методоб’єднання на поточний навчальний рік в цілому виконаний. Дякую всім за співпрацю і підтримку в усіх моїх ініціативах і починаннях впродовж навчального року. Сподіваюся, що наступного року наша кафедра й надалі працюватиме ефективно і творчо.

pptx
Додано
1 липня 2018
Переглядів
1595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку