Князь Володимир Великий

Про матеріал
Презентацію можна використовувати як у синхронному так асинхронному режимах.Матеріал містить різні форми роботи з учнями.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Князь Володимир Великий.

Номер слайду 2

Мета уроку: Визначити особливості внутрішньої та зовнішньої політики Володлимира Великого;Розглянути,які передумови запровадження християнства та його значення як державної релігії;Розвивати історичне мислення, формувати вміння аналізувати історичні факти та події, оцінювати їхнє значення; працювати з історичними джерелами, картою; Виховувати почуття патріотизму.

Номер слайду 3

Основні дати:980—1015 рр. — князювання Володимира Великого, 958-1015 -  роки життя, 980 р. — спроба реформувати язичництво,988 р. — запровадження християнства як державної релігії,996 р. — завершення будівництва Десятинної церкви.

Номер слайду 4

Робота з історичними джерелами«І сів …, князюючи в Києві, і мовив …: «Хай буде се мати городам руським».                « Коли ж почули деревляни, що він знову іде, порадилися деревляни з князем своїм Малом і сказали: «Якщо внадиться вовк до овець, то виносить по одній все стадо, якщо не уб’ють його. Так і сей: якщо не вб’ємо його, то він усіх нас погубить».                 «А деревляни зраділи, погодились, і зібрали від двора по три голуби й по три горобці й послали їх до … з поклоном. А вояки за велінням княжим пов’язали сірку кожному голубові й горобцеві…»  «Навіть шатра він не мав, а пітник слав і сідло клав у головах. Таким ж і всі інші вої його були. І посилав він до інших земель послів, кажучи: «Хочу на вас іти».              

Номер слайду 5

Перегляньте відео за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=8ry. LV6 KOwyg. Що ми віднесемо до внутрішньої політики князя?Скористайтеся сторінками підручника 41-44 ,щоб відповісти на це запитання .

Номер слайду 6

Перейдіть за QR кодом та виконайте завдання.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Опрацюйте матеріал параграфу 8. Дайте відповідь на запитання 2,3 ст.46.

pptx
Додано
15 жовтня
Переглядів
43
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку