Кохання радості й печалі

Про матеріал
Позакласний захід за участю зарубіжних і українських письменників про кохання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кохання радості й печалі

Номер слайду 2

Віками про кохання складали вірші, оспівували це почуття у музичних творах, воно надихало на героїчні подвиги та штовхало людей на неймовірні вчинки. Відомий письменник Оноре де Бальзак про кохання говорив так : «Кохання – єдина пристрасть, що не визнає ні минулого, ні майбутнього». Справжнє кохання трапляється у житті не часто. У коханні можуть поєднуватися найбільш різноманітні почуття: страждання й насолода, радість і смуток, страх і сміливість, навіть гнів та ненависть. Що таке кохання?

Номер слайду 3

Усяка любов істинна і прекрасна по-своєму, лише б вона була в серці, а не в голові.

Номер слайду 4

Франческо Петрарка. Як не любов, то що це бути може? А як любов, то що таке вона?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Адам Міцкевич і Кароліна Янош

Номер слайду 7

Іван Франко. Ольга Рошкевич

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Леся Українка♥ Месіє! коли ти пролив за мене… хоч краплю крові дарма… я тепер за тебе віддаю… життя… і кров… і душу… все даремне!… Не за щастя… не за небесне царство… ні… з любові!

Номер слайду 10

Вільям Шекспір Ще однією особливістю ренесансного сприйняття кохання є оптимізм, бо найвище призначення кохання - дарувати життя. Минули століття відтоді, як Шекспір у своїх 130 сонетах розповів світові не тільки історію свого кохання, але й показав його красу. Кохання - то напруження, концентрація всіх душевних сил і запорука щастя й гармонії. А людина, на думку поета Відродження, має повне право бути щасливою

Номер слайду 11

Кохання Ромео і Джульєтти, світле, чисте та жертовне, розквітло у часи феодальної ворожнечі. За тих умов воно було викликом усьому суспільству, без перебільшень його можна назвати навіть героїчним.

Номер слайду 12

М. Булгаков Булгаков вважав, що життя — це любов і ненависть, відвага й азарт, уміння цінувати красу і доброту. Він писав героїню свого роману з Олени Сергіївни — коханої жінки, яка була його дружиною. Незабаром після їхнього знайомства вона прийняла на свої плечі, можливо, більшу частину його, Майстра, страшної ноші, - стала його Маргаритою..

Номер слайду 13

ГЕНРІХ ГЕЙНЕ Як море, в мене серце — Нуртує і кипить, І скарб чудових перлів. На дні його лежит. Збірка віршів «Книга пісень» (1827) Основний мотив поезій цієї книги — нерозділене кохання.

Номер слайду 14

Оноре де Бальзак. Евеліна Ганська

Номер слайду 15

Я хочу знати, любиш ти мене,чи це вже сон, який уже не сниться?Моєї долі пекло потайне,моя сама від себе таємниця!Чи ти за мене душу віддаси,чи розміняєш суєтно і дрібно?Краса – і тільки, трішечки краси,душі нічого більше не потрібно. Чи, може, в цім калейдоскопі літ,де все нещадно звичне і щоденне,ти просто мені дивишся усліді трохи любиш сни свої про мене? 

Номер слайду 16

Номер слайду 17

pptx
До підручника
Зарубіжна література 8 клас (Паращич В.В., Фефілова Г.Є.)
Додано
23 лютого 2021
Переглядів
381
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку