Кола Лулія, як засіб розвитку мовлення у роботі з дошкільниками

Про матеріал
На сьогоднішній день існує безліч методик, технологій, за допомогою яких можна коригувати процес розвитку мовлення у дітей. Кола Луллія міцно посіли своє місце у педагогіці. На сьогоднішній день вони є універсальним дидактичним засобом, який формує розумові процеси у дітей. Їх можна багатопланово використовувати під час вирішення завдань розвитку мови у дошкільнят з ЗНМ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кола Лулія, як засіб розвитку мовлення у роботі з дошкільниками Вчитель – логопед ЗДО № 141 Тимченко О. М.

Номер слайду 2

Кола Лулія універсальний дидактичний засіб, який формує розумові процеси у дітей дошкільного віку

Номер слайду 3

Коригує різні аспекти мовної діяльностіРозвиватифонематичні процеси;уточнювати і активізувати словниковий запас;Удосконалювати складову структуру слова;Автоматизувати звуки;формувати структуру речень;удосконалювати розвиток зв’язного мовлення

Номер слайду 4

Опис. Це пристрій, який являє собою кілька кіл різного діаметру, зєднаних між собою. Дидактичного посібника

Номер слайду 5

Методичні рекомендаціїДля роботи з дітьми четвертого року життя доцільно брати лише два кола різного діаметра з 4 секторами на кожному. В роботі з дітьми п’ятого року життя використовуютьдва-три кола (4-6 секторів на кожному). Діти шостого року життя цілком справляються з завданнями, в яких використовуються чотири кола з 8 секторами на кожному.

Номер слайду 6

Універсальність ігрового посібника : Викорстовуючи лише кілька кіл, Можна отримати або різні варіанти гри, або доповнення до гри. Проводиться як : на корекційних заняттях, так і в індивідуальній роботі, у самостійній ігровій діяльності . Розвивають фантазію дітей, навчаютьмислити

Номер слайду 7

Логопедичні ігри та вправи: Ігри, що вдосконалюють навички розвитку артикуляційної моторики: Мета: удосконалення артикуляційних здібностей дітей, розвиток зорового гнозису і конструктивного праксису, формування навичок самостійності.

Номер слайду 8

Логопедичні ігри та вправи: Ігри, що вдосконалюють звукову сторону мови і навчання грамоті: Мета: удосконалення навичок звукового аналізу, навчання грамоті, розширення та активізація словника.

Номер слайду 9

Логопедичні ігри та вправи: Ігри, що вдосконалюють лексико-граматичні категорії: Мета: розширення та активізація словника, удосконалення лексико-граматичного ладу мови, закріплення навички словотворення і словозміни.

Номер слайду 10

Логопедичні ігри та вправи: Ігри, що вдосконалюють зв'язне мовлення : Мета: розвивати зв'язне мовлення , закріплювати навички формування самостійного висловлювання.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !

Номер слайду 13

pptx
Додав(-ла)
Тимченко Олена
Пов’язані теми
Логопедія, Презентації
Додано
24 жовтня 2023
Переглядів
161
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку