Коли казка мудрість сіє, тоді народжуються мрії. Вступ до теми «Я світу у пригоді стану». Акровірш «Казка». Марія Чумарна «В казковім світі».

Про матеріал
Зацікавити дітей новим розділом; підтримувати стійкий інтерес до казки як до художнього твору повчального та розважального характеру; розвивати творчі здібності учнів; формувати розуміння добра і зла, красивого і потворного: виховувати позитивні риси вдачі, бажання творити добро.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Коли казка мудрість сіє, тоді народжуються мрії. Вступ до теми «Я світу у пригоді стану». Акровірш «Казка». Марія Чумарна «В казковім світі».

Номер слайду 3

Відомий французький письменник Антуан де Сент-Екзюпері у своїй філософсько-алегоричній притчі-казці «Маленький принц» зауважив: «Усі ми з берега дитинства, хоча часто забуваємо про це».

Номер слайду 4

Давня африканська притча«Як з'явилися у людей казки»Жила собі колись миша. Бігаючи скрізь, проникала вона в будь-які будинки, у найпотаємніші сховища, а її очі ставали свідками багатьох подій. Одного разу миша вирішила сплести собі казки з усього того, що побачила на своєму віку. Кожну казку одягла в яскраве плаття — чорне чи біле, червоне чи синє. Так з’явилися казки в мишачій хаті. Вони замінили миші дітей. Та якось по тому полю, де була мишача хатка, проходила отара овець, і якась вівця вибила ногою двері. Казки вибралися з хати і розбіглися по всій землі. Тому й немає на землі народів, які б не знали казок, як немає, мабуть, і людей, які б їх не любили.

Номер слайду 5

Літературна вікторина✵ Гра «З якого це твору?»

Номер слайду 6

✵ Вікторина «Що ми знаємо про казку-?»— Якими словами здебільшого розпочинаються казки? — Де найчастіше відбувається дія казки? — Які числа часто повторюються в казках?— Окрім дійових осіб, у казках часто діють ще й чарівні предмети. Назвіть їх. — Кого з фантастичних героїв ви могли б назвати? — Як зазвичай закінчуються казки?

Номер слайду 7

✵ Літературна гра «Весела подорож казками»— У якій казці розповідається про дуже незалежного героя, який від усіх утік? — Який незвичайний літаючий пристрій мала одна казкова бабуся? — У якій казці розповідається про незвичайних музикантів?

Номер слайду 8

«Я світу у пригоді стану»

Номер слайду 9

Акровірш «Казка».

Номер слайду 10

Марія Чумарна «В казковім світі»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Марія Чумарна «В казковім світі»Бесіда за змістом прочитаного.✵ Гра «Дочитай рядок». Робота над ілюстрацією.

Номер слайду 14

Домашнє завданняс.31-32— Навчитися виразно читати вірш, відповідати на запитання в кінці тексту, намалювати свій малюнок до вірша.

pptx
Додано
10 жовтня
Переглядів
84
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку