Комп’ютеризація, яка використовується в різних галузях науки і техніки, як спосіб появи великого числа термінологічних неологізмів.

Про матеріал

Комп'ютеризація використовується в різних галузях науки і техніки, що призводить до появи великого числа термінологічних неологізмів. Наприклад, в лінгвістиці: interlingual – штучна мова для машинного перекладу на декілька мов; у біометрії, зокрема для позначення біометричних засобів захисту від злодіїв: biometric locks – біометричні замки.

Перегляд файлу

Комп’ютеризація використовується в різних галузях науки і техніки, що призводить до появи великого числа термінологічних неологізмів. Наприклад, в лінгвістиці: interlingual – штучна мова для машинного перекладу на декілька мов; у біометрії, зокрема для позначення біометричних засобів захисту від злодіїв: biometric locks – біометричні замки. Група слів, що означають предмети споживання, включає одиниці: scaf(American informal) self - centered - altruism fad - a currently - popular product(for example a garment or cosmetic) which as well as being attractive purports to have a beneficial effect on the user, shin - sock - a sock that reaches approximately halfway up the calf; назви їжі – snack pellet(a convenience food in the form of an extruded and shaped mass of edible matter), напоїв – super - second(a claret from the Medoc or Graves region which is officially in the second category of excellence, but is generally recognized as being superior to this).

Окремі слова представляють типи руху : slo - mo або slowmo (informal, slowed – down action on film or videotape) і пристосування : slipmat (a circular piece of thin rubber placed on a turntable to prevent records from slipping), нова назва порома – streaker(a fast, highly maneuverable ferry operating on the River Clyde). У мові виникло слово seajack (the hijacking of a ship at sea) по аналогії з наявним "hijack [15, c. 51].

Отже, громадський і науково-технічний прогрес став причиною до появи нових соціально-економічних реалій, відкриття в галузі науки і техніки, досягнення у сфері культури. У результаті чого самi собою прийшли в англійську мову нові слова, нові терміни. Велика кількість нових лексичних одиниць з’явилася у зв’язку з розвитком комп’ютерної техніки. У області культури і мистецтва відбувається бурхливий процес експериментування, створюються нові твори, і, відповідно, нові назви.

 

docx
Додано
9 серпня 2018
Переглядів
500
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку