Комп’ютерна презентація.Етапи роботи з презентацією.

Про матеріал
Тема. Комп’ютерна презентація. Етапи роботи з презентацією. Мета: актуалізувати знання учнів про презентацію, комп’ютерну презентацію; розглянути етапи створення презентації; навчитися правильно відкривати комп’ютерну презентацію, переглядати її слайди у різний спосіб; розвивати логічне мислення; формувати вміння діяти за інструкцією, планувати свою діяльність, аналізувати i робити висновки; виховувати інформаційну культуру учнів, уважність, акуратність, дисциплінованість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерна презентація. Етапи роботи з презентацією.

Номер слайду 2

Добрий день!Сіли рівно, озирнулись,Один одному всміхнулись. Якщо добре працювати –Вийдуть гарні результати. Тож не гаємо ми час,Бо знання чекають нас!

Номер слайду 3

Правила поведінки в комп'ютерному класі

Номер слайду 4

Повідомлення теми і мети урокузгадаємо, що таке комп’ютерна презентація, редактор презентації;дізнаємося про етапи створення презентації;переглянемо комп’ютерну презентацію.

Номер слайду 5

Стоїть клен. На клені дві гілки, на кожній гілці по дві вишні. Скільки всього вишень?Інтелектуальна розминка. Жодної, бо на клені не ростуть вишні.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Словничок. Презентація (англ. presentation – представлення, подання) – це доповідь перед аудиторією на певну тему зазвичай із використанням демонстраційних матеріалів.

Номер слайду 8

Розгляньте зображення. Обговоріть, які засоби використовують під час доповідей.

Номер слайду 9

У наш час на підтримку доповідей часто використовують комп’ютерні презентації.

Номер слайду 10

Словничок. Комп’ютерна презентація – це набір демонстраційних матеріалів, створених у спеціальних програмах і призначених для відтворення за допомогою комп’ютера.

Номер слайду 11

Для демонстрації комп’ютерної презентації використовують комп’ютер та інші технічні засоби: мультимедійний проєктор, проєкційний екран, інтелектуальну дошку.

Номер слайду 12

Для того щоб створити презентацію, потрібно лише вміти працювати в певних програмах. Щоб презентація була зрозумілою, цікавою та яскравою, її слід ретельно підготувати.

Номер слайду 13

Робота над комп’ютерною презентацією складається з кількох етапів і починається передусім з її планування. І лише тоді, коли ти визначиш мету презентації, розробиш її сценарій, продумаєш структуру слайдів, можна починати роботу за комп’ютером.

Номер слайду 14

Розглянь орієнтовні етапи роботи з презентацією. Які з них тобі вже знайомі?

Номер слайду 15

Ти вже знаєш, що для створення презентації існують спеціальні комп’ютерні програми – редактори презентацій.

Номер слайду 16

1212

Номер слайду 17

Розглянь об’єкти вікна редактора презентацій MS Power. Point. Які об’єкти ти вже знаєш?

Номер слайду 18

У різних версіях програми команди можуть відрізнятися. Але ці розбіжності не є суттєвими. Якщо ти навчишся працювати в одній версії, то в тебе не виникне значних труднощів під час роботи з іншою.

Номер слайду 19

Фізхвилинка

Номер слайду 20

Практичне завдання

Номер слайду 21

Увага! Під час роботи з комп’ютером дотримуйтеся правил без­пеки та санітарно-гігієнічних норм. Давайте пригадаємо їх.

Номер слайду 22

Робота над практичною роботою

Номер слайду 23

Встановити послідовність етапів розробки комп’ютерної презентації: Визначення мети. Пошук і відбір матеріалів. Визначення структури презентаціїСтворення презентації в редакторі презентацій1234 Пошук і відбір матеріалів. Визначення структури презентаціїСтворення презентації в редакторі презентаційppt_x

Номер слайду 24

Дослідницьке завдання. Досліди, які презентації ти можеш бачити в школі, транспорті, супермаркеті, по телебаченню. Яке їх призначення?

Номер слайду 25

Практичне завдання додому. Дізнайся, який редактор презентацій установлений на комп’ютері у тебе вдома. Порівняй його з редактором презентацій, з яким ти працюєш на уроках інформатики.

Номер слайду 26

Підсумок уроку. Що таке презентація, комп’ютерна презентація?Які основні етапи роботи з презентацією?Для чого призначений редактор презентації?Який редактор презентацій ти знаєш?

Номер слайду 27

Рефлексія. Обери лист, який ти хочеш відкрити

Номер слайду 28

До нових уроків!Чудово провели час!

pptx
Додав(-ла)
Павліщук Анна
Пов’язані теми
Інформатика, Презентації
НУШ
Додано
1 жовтня 2023
Переглядів
463
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку