Комп’ютерні презентації: Таємниці оформлення, або як зробити найкрутішу презентацію

Про матеріал
Презентація на основі підручника О.В. Коршунова, І.О. Завадський/ Інформатика:підруч. для 6кл. про основні правила оформлення презентацій в програмі Power Point.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерні презентаціїТаємниці оформлення, або як зробити найкрутішу презентацію

Номер слайду 2

Згадаємо. Презентація (анг. presentation) — це процес ознайомлення слухачів з певною темою. Зазвичай це:демонстрація, лекція чи промова, з метою проінформувати чи переконати когось. Слайдова презентація – це презентація, яку розробляютьта демонструють як послідовність слайдів, переходячи від одного до іншого. Слайд – окрема екранна сторінка, що може містити різні об’єкти. Power. Point ー застосунок для створення та відтворення презентацій, що є частиною Microsoft Office, і доступний для операційних систем Microsoft Windows і Mac OS.

Номер слайду 3

Створюємо презентацію. Планування. Етапи роботи з презентацією. Створення. Демонстрація. Визначити тему, мету та спосіб демонстрації презентації;Створити сценарій;Спланувати зміст та стиль усіх слайдів;Дібрати інформацію, визначити форми і подання(текст, малюнки, інфографіка тощо). Вибрати загальне оформлення;Додати слайди та їх вміст;Вибрати розмітку слайдів;Додати ефекти анімації слайдів, або об’єктів на них. Провести репетицію;Провести показ презентації перед аудиторією.

Номер слайду 4

Що таке інфографіка?Інформаційна графіка, або інфографіка – це взуалізація даних або, мистецтво передати цифри або іншу інформацію мовою графічних зображень. Чому саме інфографіка?тому що люди запам’ятовують:10 % того що прочитали20 % того що почули30 % того що побачили

Номер слайду 5

Вимоги до структури та змісту матеріалу під час складання презентаціїКожен слайд має відображати одну думку. Текст складається з коротких та простих речень. Кожен рядок має містити не більше 6 – 8 слів. Дієслова мають бути в одній часовій формі. Заголовки мають привертати увагу аудиторії та узагальнювати інформацію на слайді. Фонові малюнки слід використовувати дуже обережно, оскільки вони втомлюють очі.

Номер слайду 6

Вимоги до структури та змісту матеріалу під час складання презентаціїСлайди мають бути не надто яскравими: зайві прикраси лише створюють бар’єр на шляху до ефективного передавання інформації. На одному слайді має бути не більше чотирьох блоків інформації. Підписи до ілюстрацій розміщують під ними, а не над ними. Усі слайди презентації мають бути витримані в одному стилі. В одній презентації не варто використовувати різні типи шрифтів.

Номер слайду 7

Правило Гая Кавасакі 10-20-30 Гай КавасакіПравило 10 20 30 для Power. Point - це 3 золотих принципа, яких необхідно дотримуватися у своїх презентаціях. Це правило при якому ваша презентація має: Містити максимум 10 слайдів Тривати не більше 20 хвилин. Мати розмір шрифту 30 пунктів. Вся причина, через яку Гай Кавасакі вигадав правило, полягала в тому, щоб робити презентації - привабливішими.

Номер слайду 8

Правило Гая Кавасакі 10-20-30 Гай Кавасакі каже, що 10 слайдів "це те, з чим може впоратися розум". Природна тенденція під час презентації - спробувати надати якомога більше інформації для аудиторії. Фактично, аудиторія не просто поглинає інформацію, слухачам потрібен час для обробки того що представлено. 10 слайдів є оптимальнішою кількістю для коректного сприйняття інформації. Утримувати кількість слайдів до 10 може бути найскладнішою частиною правила 10 20 30. Середня частина 10 20 30 Правило говорить, що презентація не повинна бути довшою, ніж серія Сімпсонів. Тому що саме 20 хвилин людина може безперервно концентрувати свою увагу на певній темі (презентації/докладі).І саме 20 хвилин є оптимальними для показу 10 слайдів.10 слайдів 20 хвилин

Номер слайду 9

Правило Гая Кавасакі 10-20-30 Одна з найбільших претензій аудиторії до презентацій Power. Point – це схильність доповідача читати свої слайди вголос. По-перше, публіка завжди читає швидше, ніж каже ведучий, що викликає нетерпіння та втрату уваги. По-друге, передбачається, що слайд містить надто багато текстової інформації. Що дозволяє обмеження розміру тексту до 30 пунктів: Збільшення розміру шрифту призведе до обмеження кожного слайда певною кількістю слів, що означає, що у вас не буде спокуси просто прочитати інформацію вголос. Ваша аудиторія запам'ятає 80% того, що вони побачать, і лише 20% того, що читають, тому зведіть текст до мінімуму. Менше тексту означає коротші речення які легше засвоїти. Шрифт 30 пунктів. На наступному слайді приклад: як має виглядати слайд про правило Гая Кавасакі, як би я розповідала його в аудитирії під час уроку. Маємо: інфографіку, основну думку друковану шрифтом 30 пунктів, основну частину інформації доповідаю.

Номер слайду 10

Правило Гая Кавасакі 10-20-3010 слайдів20 хвилин30 пунктів розмір шрифта

Номер слайду 11

Пом’ятайте, головним в презентації є те, що розповідає доповідач, а зображення на екрані, правила та програма  — лише допоміжні інструменти. Джерела:https://ahaslides.comhttps://pidruchnyk.com.ua/1463-informatika-korshunova-6-klas.html. ДЯКУЮ!

pptx
Додано
6 травня 2022
Переглядів
930
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку