Комп'ютерні презентації: загальна інформація

Про матеріал

Презентація містить інформацію про загальні поняття про презентацію, її складові, а також про 5 найактуальніших програм для створення презентацій.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Комп’ютерні презентаціїЗагальна інформація

Номер слайду 2

Що таке презентація. Презентація (анг. presentation) — це процес ознайомлення слухачів з певною темою. Зазвичай це:демонстрація, лекція чи промова, з метою проінформувати чи переконати когось.

Номер слайду 3

Складові презентаціїПрезентація може містити три компоненти: промова доповідача: те, що доповідач розповідає;слайди: те, що бачить аудиторія на екрані;роздаткові матеріали: те, що роздається кожному в аудиторії окремо, і містить деталі інформації що презентується. Наприклад список літератури та інших посилань чи статистичні таблиці.

Номер слайду 4

Прогами для створення та показу презентацій. Щоб допомогти створити і передати зміст презентації використовуються програми для створення та показу презентацій, а також сучасні вебзастосунки* деякі з яких дозволяють створювати презентації одразу декількома людьми одночасно. А ще веброзробники часто створюють презентації як звичайні HTML**-сторінки, доповнені скриптом*** для зміни слайдів. *Вебзастосунок – користувацька комп'ютерна програма в інтернеті, що дає змогу вирішувати конкретні прикладні задачі.**HTML - стандартизована мова розмітки документів для перегляду веб-сторінок у браузері.***Скрипт - (англ. script - сценарій) це невеличка програма, яка містить послідовність дій, як були створені для автоматичного виконання завдань.

Номер слайду 5

Прогами для створення та показу презентацій. Power. Point ー застосунок для створення та відтворення презентацій, що є частиною Microsoft Office, і доступний для операційних систем Microsoft Windows і Mac OS.Ідея створення Power. Point з'явилася у Роберта Гаскінса (Robert Gaskins), студента університету Берклі, який вирішив, що століття графічних інтерфейсів, що наступило, може провести революцію в дизайні та створенні презентаційних матеріалів. У 1984 році Гаскінс із розробником Деннісом Остіном (Dennis Austin) об'єднали зусилля і створилипрограму Presenter. Пізніше Роберт вирішив змінити ім’я програми на Power. Point, яке і стало назвою кінцевого продукту. 1987 року вийшов Power. Point 1.0 для Apple Macintosh. Він працював в чорно-білих кольорах. Незабаром з'явилися кольорові Macintosh і нова версія Power. Point не забарилася. У 1990 році вийшла версія для Windows. З 1990 року Power. Point став стандартом в наборі програм Microsoft Office

Номер слайду 6

Прогами для створення та показу презентацій. Apple Keynote - Keynote — програма для створення презентацій,розроблена компанією Apple як конкурент Microsoft Power. Point на платформі Macintosh. Входить до складу пакету програм i. Work. Програма комплектована великою кількістю стильних професійних шаблонів презентацій, набором високоякісних ефектів переходу та зручним інтерфейсом* користувача. *Інерфейс - набір засобів, що використовуються для взаємодії двох систем. У перекладі з англійської слово interface буквально означає місце дотику, а під системами, між якими здійснюється така взаємодія, можуть матися на увазі різні об'єкти. Наприклад, це може бути взаємодія між обладнанням і людиною, різними видами обладнання, але найчастіше під інтерфейсом мають на увазі систему взаємодії програми з людиною для обміну даними та отримання потрібної інформації.

Номер слайду 7

Прогами для створення та показу презентацій. Impress це програма для створення презентацій зі складу Libre. Office*. У ній можна створювати слайди, що містять безліч різних елементів, включаючи текст, марковані та нумеровані списки, таблиці, діаграми та широкий спектр графічних об'єктів, таких як зображення, малюнки та фотографії. Impress також включає модуль перевірки орфографії, тезауруси, стилі тексту і стилі фону. *Libre. Office — кросплатформовий** офісний пакет, що вільно розповсюджується та переведений на 30 мов світу. **Кросплатформовий – той чиї файли можна запускати на різних платформах без компіляції (перетворення).

Номер слайду 8

Прогами для створення та показу презентацій. Запущена в 2013 році, платформа Canva є онлайн-інструментом для дизайну та публікацій, мета якого – дати можливість будь-якій людині творити та публікувати свої роботи де завгодно. Canva — це платформа графічного дизайну, яка дозволяє користувачам створювати графіки, презентації, афіші та інший візуальний контент* для соціальних мереж. Доступна як веб версія, так і мобільна. Сервіс пропонує великий банк зображень, шрифтів, шаблонів та ілюстрацій.*Контент – це будь-які матеріали які розміщені на сайті: аудіо, відео, тексти, картинки.

Номер слайду 9

Прогами для створення та показу презентацій. Google Презентації (англ. Google Slides) — презентаційн програма, що входить до складу безкоштовного вебпрограмного офісного пакету, пропонованого компанією Google у межах служби Google Drive*. Презентації дозволяють користувачам створювати та редагувати презентації в Інтернеті під час співпраці з іншими користувачами в режимі реального часу. Правки відслідковуються користувачем з історією редагування, яка відстежує зміни в презентації. Положення кожного редактора виділяється певним для редактора кольором/курсором.*Диск Google (англ. Google Drive) — сховище даних, яке належить компанії Google Inc., що дозволяє користувачам зберігати свої дані на серверах у хмарі і ділитися ними з іншими користувачами в Інтернеті.

Номер слайду 10

Пом’ятайте, головним в презентації є все-таки те, що розповідає доповідач, а зображення на екрані та програма  — лише допоміжні інструменти. Джерела:https://ceit.ucu.edu.ua/resursy/instrumenty/zapys-video/powerpoint-dlya-zapysu-prezentatsiyi/https://uk.wikipedia.orghttps://probono.org.ua/blog. ДЯКУЮ!

pptx
Додано
25 квітня 2022
Переглядів
661
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку