«Комплекс дихальних вправ для здобувачів освіти з бронхіальною астмою»

Про матеріал
До Вашої уваги представленйи коротенький «Комплекс дихальних вправ для здобувачів освіти з бронхіальною астмою» Здобувачам освіти , хворим на бронхіальну астму, рекомендується виконувати дихальні вправи двічі на день (вранці та ввечері).
Перегляд файлу

 «Комплекс дихальних вправ для здобувачів освіти

 з бронхіальною астмою»

Здобувачам освіти , хворим на бронхіальну астму, рекомендується виконувати дихальні вправи двічі на день (вранці та ввечері).

Вправа 1.

«Кулачки»

В.П.: широка стійка , голова піднята, руки вільно опущені вздовж тулуба.Короткий, різкий вдих через ніс із шумом поєднується зі стисненням пальців у кулаки. Потім спокійний, плавний видих із розслабленням кисті. Вправа повторюється 4 рази, потім пауза 3-5 секунд, і ще один підхід - 4 рази.  Поступово  з кожним тренуванням ,збільшувати кількість вдихів  щоразу на 4.

Вправа 2.

«Дзен»

В.П.: широка стійка , кисті рук, стиснуті в кулаки – на поясі.Короткий, голосний , інтенсивний вдих робимо  одночасно випрямляючи руки, ніби відтискаючись  чи скидаючи вантаж. На початку вдиху кулаки розтискаються, руки витягуються в струну, напружуються плечі та широко розчепірюються пальці. На видиху - повернення у вихідне положення. Повітря на видиху не виштовхується силою, а пасивно, м'яко випускається.

Вправа 3.

«Насос»

В.П.: широка стійка або сидячи; спина, плечі та руки розслаблені.Вправа починається з нахилу вперед з круглою спиною, опущеною головою, руками, що вільно звисають вниз. У кінцевій точці нахилу відбувається різкий, короткий вдих.Видихаючи, трохи випростайтеся, випускаючи повітря через рот.

Вправа 4.

«Кіт»

В.П. широка стійка, руки трохи зігнуті в ліктях. Кисті рук розслаблено звисають лише на рівні пояса.Вправа починається з повороту корпуса праворуч. У кінцевій точці повороту - неглибоке, уривчасте присідання поєднується з різким, коротким вдихом. Потім такий самий поворот вліво. Видихи відбуваються самі собою пасивно між вдихами. При кожному повороті кистями відбувається рух, як при струшуванні води з рук.

Вправа 5.

«Обійми плечі»

В.П.: широка стійка , руки складені, як на уроці і підняті до рівня плечей. На вдиху, як звичайно різкому, короткому і галасливому, руки скидаються на плечі, ніби обіймаючи їх. Причому рух рук має бути паралельним, а не хрест-навхрест. Під час вдиху голова трохи відхиляється назад. Видих - пасивно, мимоволі, повертаючи руки до вихідного положення.

Вправа 6.

«Повороти  голови»

В.П. Виконувати цю вправу можна стоячи, сидячи, лежачи. Плечі та руки розслаблені.Короткий, різкий вдих поєднується з поворотами голови праворуч-ліворуч. Видихи  робимо  довільно.

docx
Додано
22 лютого
Переглядів
36
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку