Комплексне заняття :"Чистота - запорука здоров'я ".

Про матеріал
: закріплювати знання про здоровий спосіб життя, будову свого тіла, його призначення; учити дотримуватися правил гігієни; формувати в дітей вміння дбати про своє здоров'я, виробляти навички самомасажу, з’ясувати призначення засобів гігієни : мила, зубної щітки, паста для чищення зубів, рушничок, гребінчик; заохочувати дітей відгадувати загадки Країни Чистоти; вдосконалювати діалогічне і монологічне мовлення. Виховувати бажання зміцнювати свій організм; вчити позитивно реагувати на лікувальні та загартовуючи процедури.
Перегляд файлу

Тема : Чистота – запорука здоров’я

Тип : під групове

Вид : комплексне

Освітні завдання : закріплювати знання про здоровий спосіб життя, будову свого тіла, його призначення; учити дотримуватися правил гігієни; формувати в дітей вміння дбати про своє здоров'я, виробляти навички самомасажу, з’ясувати призначення засобів гігієни : мила, зубної щітки, паста для чищення зубів, рушничок, гребінчик; заохочувати дітей відгадувати загадки Країни Чистоти; вдосконалювати  діалогічне і монологічне мовлення. Виховувати бажання зміцнювати свій організм; вчити позитивно реагувати на лікувальні та загартовуючи процедури.

Матеріал : загадки Країни Чистоти, дидактична гра «Частини тіла», мовна вправа «Для здоров’я необхідно…», предметні картинки – предмети особистої гігієни.

                                              ХІД ПРОВЕДЕННЯ.

Мімічна гімнастика –гра. З Країни чистоти до нас прийшли загадки. Я загадуватиму загадки, а ви відгадуватимете їх шукаючи відповідь у малюнках-відгадках (мило, дзеркальце, гребінець, рушник, зубна паста, щітка).

Гра «Добавлянка».

Погляньте: що це? – частини тіла(діти виставляють на дошку, називають його призначення).Що нам допомагає почути запах (ніс). Дихальна гімнастика : руки підняти вгору до сонечка - вдихнути носом, присісти – видихнути через рот. Але знати будову тіла – замало. Що потрібно робити, щоб наше тіло було здоровим?

Фізкультхвилинка «Я хочу рости здоровим».

Хочу бути я здоровим,

Сильним вирости стараюсь

Прохолодною водою я щоранку у миваюсь

Щоб себе загартувати, щоб здоров’ячко зміцнити

Босоніж ходжу в кімнаті ніжки люблять це робити

Гартування – це важливо, маю настрій я чудовий

Я росту таким щасливим, і росту міцним, здоровим.

Що нам допомагає почути пісеньки пташок? А які звуки неприємні для нашого слуху? Як слід берегти слух? Щоб наші вуха не боліли, давайте зробимо масаж.

Масаж для вух : 1- вказівним пальцем потерти вушка; 2 – потягти вушка вниз, вгору, в боки; 3 – закрити вуха долонями міцно і відпустити.

Прислів’я і приказки про здоров’я.

Дидактична гра «Що корисно для здоров’я».

Пальчикова гра – масаж «Умивання», ( логоритміка).

Малювання «Що корисно для здоров’я».

 

 

docx
Додано
12 лютого
Переглядів
113
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку