Конкурс екологічних проектів

Про матеріал
Матеріали для екологічних конкурсів з деальним описом роботи та поясненням її виконання здотриманням вісіх вимог. Робота призового місця в обласному етапі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Центр дитячої та юнацької творчостіВеликоандрусівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської областіОбласний конкурс «Вчимося досліджувати та охороняти природу»Номінація «Охорона здоров'я»«Правильне харчування – тенденція сучасності»Керівник: учитель біології, керівник гуртка Колесник В. В. Виконала: учениця 9 класу Підгорна Оксана2024

Номер слайду 2

Номер слайду 3

в Україні за даними Держстату від ожиріння страждають 24,8% населення, а від надмірної ваги, що не перейшла в стан хвороби 59,1%. Відсоток людей, які втрапили під вплив сучасності та неправильного харчування досить значний 83,9%, тому проблема має глобальний характер і змушує працювати над її усуненням

Номер слайду 4

Завдання та цілі: аналіз джерел інформації;з’ясувати обізнаність учнів школи та вихованців щодо проблеми надмірної ваги;провести опитування серед молоді для оцінки міри обізнаності з правил правильного харчування молоді;розробити та реалізувати план змінення режиму дня кожного учасника;проаналізувати наявність взаємозв’язку між станом здоров’я та руховою активністю використовуючи пробу Руф'є — Діксона;показати негативний вплив неправильного харчування на фізичний розвиток дорослих і підлітків шляхом лекцій, тренінгів та бесід;висвітлити проблему серед сучасної молоді;розробити антирекламу та шляхи попередження або подолання проблеми в навчальному закладі на основі отриманих результатів.

Номер слайду 5

І етап дослідження. Я опрацювала та проаналізувала інформацію з даної проблеми; провела опитування, що до обізнаності з даної тематики та визначила рівень здоров’я школярів Захарівської філії та КЗ «Глинський ліцей».

Номер слайду 6

Обізнаність з проблеми правильного харчування{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Думка учня. Відсотковий показник. Кількісний показник. З проблемою не знайомі8%6 Знають про проблему сучасності, але не впливають11%9 Ніколи не задумувались і не цікавились 20%16 Знають про проблему, але не до кінця розуміють шляхи вирішення61%52 ФІЗИЧНА АКТИВНІСТЬ{18603 FDC-E32 A-4 AB5-989 C-0864 C3 EAD2 B8}Заняття спортом. Відсотковий показник. Кількісний показник. Фізична активність лише на уроках25,5%20 Фізична активність на уроках + домашня робота62,7%49 Фізична активність на уроках + домашня робота + спортивні секції11,8%9

Номер слайду 7

ІІ етап Мною було розроблено раціон харчування на 5 днів, що враховує необхідність підвищення кількості фруктових та овочевих продуктів харчування та зниження кількості холестериновмісних. {0660 B408-B3 CF-4 A94-85 FC-2 B1 E0 A45 F4 A2}Дні тижня. Сніданок. Обід. Вечеря. Понеділок. Омлет. Рис з індичкою. Салат з овочами. Вівторок. Вівсянка з овочами. Гречка з грибами. Філе запечене з картоплею і овочами. Середа. Сирники з йогуртом. Паста. Сир з ягодами. Четвер. Гранолла з йогуртом та сиром. Паста з куркою. Карфіолла з лечо. Пятниця. Яйця з овочами. Рис з тунцем. Салат з куркою. Перекус: нектарин, персик, зелене яблуко і 15г горіхів (між обідом і вечерею)

Номер слайду 8

Визначила бажаючих прийняти участь у експерименті серед вихованців гуртка та учнів шкіл; почала разом з бажаючими реалізовувати план по введенню правильного харчування, як обов’язкового для здорового організму, попередньо за допомогою медичного працівника визначивши пробу Руф'є — Діксона та отримавши загальні дані учнів{69 C7853 C-536 D-4 A76-A0 AE-DD22124 D55 A5}Рівень здоров'я. Відсотковий показник. Кількісний показник. Добре30,77%24 Нормально43,31%33 Слабко 26,92%21 Проба Руф'є — Діксона

Номер слайду 9

ІІІ етап Разом з керівником і учасниками проводили просвітницьку роботу( влаштовували бесіди, тренінги, лекції, різноманітні показові виступи з комедійними елементами).

Номер слайду 10

IV Етап - заключний Через три місяці проведення дослідження з дотриманням розробленого плану я знов звернулася до медичного працівника для визначення фізичного стану учасників (проба Руф'є — Діксона, вага, тиск, серцебиття). Після чого проаналізувала дані початку дослідження та результати по його закінченню.{69 C7853 C-536 D-4 A76-A0 AE-DD22124 D55 A5}Рівень здоров'я. Відсотковий показник. Кількісний показник. Добре35,1%27 Нормально74,5%58 Слабко 10,2%8 Проба Руф'є — Діксона

Номер слайду 11

ВИСНОВОК Моя теорія, що до введення тенденції правильного харчування дала свої результати та зацікавила більшу аудиторію, особливо серед дівчаток. Робота з молоддю у школі принесла свої результати і ще раз переконала, що активний спосіб життя і правильне харчування це запорука здорового та щасливого майбутнього і більшість з нас залюбки обере такий спосіб життя. Основою при цьому є просвітницька діяльність та ознайомлення з маловідомими фактами та методами боротьби.

Номер слайду 12

«Форель запечена з овочами» 1 кг свіжої або мороженої форелі1 лимон 1 морква 1 цибуля 3 ст. л. оливкової оліїза смаком Сіль, перець та спеції для риби3 гілочки розмарину

Номер слайду 13

І ОТРИМУЄМ ОСЬ ТАКУ СМАКОТУ)

Номер слайду 14

Дякую за увагу)

pptx
Додано
17 березня
Переглядів
18
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку