Конкурсно-розважальна програма до Дня святого Валентина «Стріли Амура»

Про матеріал
Конкурсно-розважальна програма до Дня святого Валентина «Стріли Амура» містить різноманітні конкурси та пізнавальну інформацію про свято. Мета заходу: виховати у ліцеїстів бережливе ставлення один до одного; формувати розуміння того, що основою кохання є не фізичний потяг, а духовність і єдність інтересів; ознайомити дітей з легендами виникнення даного свята, з традиціями святкування в різних країнах.
Перегляд файлу

Конкурсно-розважальна програма

до Дня святого Валентина «Стріли Амура»

Мета: виховати у ліцеїстів бережливе ставлення один до одного; формувати розуміння того, що основою кохання є не фізичний потяг, а духовність і єдність інтересів; ознайомити дітей з легендами виникнення даного свята, з традиціями святкування в різних країнах.

Обладнання: мультимедійна презентація, прикраси, кульки, скринька сердець, завдання на картках, подарунки, солодощі.

В серці любе почування
Пишним цвітом розцвітає,
І душа моя співає
Гімн щасливого кохання.                                                                                        Микола Вороний

Хід проведення:

Звучить музика. Кабінет святково прикрашений

Ведуча 1. Ми щиро раді вас вітати на святкуванні Дня святого Валентина, Дня усіх закоханих. Це свято друзів і закоханих. Свято давнє, адже його відзначали ще в XV столітті. Незвичайне воно тому, що зовсім не слов’янське...

Але Європа святкує його з великим задоволенням вже 120 років. Мабуть, це чудово, що до черги жіночо-чоловічих свят приєдналося ще одне – прекрасне свято з надзвичайно сумною і романтичною історією, яку, правда, мало хто з нас знає. День святого Валентина – свято закоханих. Відзначається 14 лютого. В Європі його почали святкувати з XIII століття, в США – з 1777 року, в Росії – з початку 1990-х років.

Ведуча 2. Історія свята

У III ст. нашої ери римський імператор Клавдій І проголосив указ, який забороняв одружуватись. Він вважав, що шлюб утримує чоловіків у домівках, а їх покликання бути хорошими солдатами і лицарями захищати Рим.

Молодий християнський священик Валентин не послухав наказу й потаємно вінчав юних закоханих. Довідавшись про «антидержавність» одруження, імператор велів заточити порушника закону у в’язницю і потім стратити.

У в’язниці Валентин, не маючи священних книг, урізноманітив своє дозвілля тим, що почав писав листи доньці тюремника. Листи були такі ж прекрасні, як і донька. Молоді люди покохали один одного.

Ведуча 1. Перед стратою, 14 лютого 270 року, він відправив дівчині прощальну листівку з короткою фразою «Від Валентина». Цей день був днем страти. Священик був схоронений в церкві св. Праксиди в Римі, її ворота стали називатися «Вратами Валентина». Сьогодні День святого Валентина вийшов далеко за рамки суто католицького свята і став найулюбленішим святом у багатьох народів.

Ведуча 2.  А чи знаєте ви які традиції святкування Дня закоханих у інших країнах?

Святкування в інших країнах

  • Наприклад у Англії у цей день ворожать. Дівчата пишуть на папірцях чоловічі імена, заліплюють їх в глину і кидають у воду. Кулька, що спливає першою, і приносить дівчині ім’я судженого.
  • Француженки у ніч перед 14 лютого пришивають листки лавра до подушки, тоді можна побачити уві сні нареченого.
  • В Америці, Англії у день святого Валентина не зустрінете жодної жінки без букета квітів.
  • Як на мене, найбільш цікаво День усіх закоханих святкують в Японії. 14 лютого на головній площі Токіо відбувається щось незвичайне: кілька дівчат та хлопців, стоячи на сцені, голосно вигукують свої побажання та освідчуються в коханні. Хто зробить це голосніше, той отримує приз.
  • Багато років тому в Англії у цей день дітей наряджали в одяг дорослих. Вони ходили від хата до хати і співали пісні про Святого Валентина.
  • В Уельсі з дерева вирізали дерев’яні ложки й дарували їх своїм коханим 14 лютого. Ці ложки оздоблювали сердечками, ключиками, що означало: «Ти знайшов шлях до мого серця».
  • На Сицилії існує таке повір’я: якщо молода дівчина стоятиме біля вікна півгодини перед сходом сонця напередодні Дня Валентина і перший промінь впаде на неї, то того ж року вона вийде заміж.
  • У Німеччині дівчата писали на цибулинах тюльпанів чоловічі імена. Який тюльпан зацвіте першим – за того дівчина і вийде заміж.

Ведуча 1. Давним-давно, у ті часи, коли наша Земля була ще зовсім не такою, як тепер, і трималася на трьох китах, з’явилося кохання. З самої появи на світ кохання було суперечливим почуттям, мінливим. Воно залишалося завжди юним, прекрасним, завжди новим і несподіваним.

А зараз починаємо нашу конкурсно-розважальну програму. Наші конкурси, мов стріли Амура, влучають точно в ціль та поєднують серця. Отож, розпочнемо з конкурсу на звання «Ідеальна пара».

Представляємо учасників

Ведуча 2. Ідеальна пара повинна бути ідеальною в усьому, в тому числі і в інтелектуальних заняттях, іграх. Зараз перевіримо, хто з юнаків і з дівчат здивує нас знаннями в різних областях.

 

 

Ведуча 1.  Умови прості. На лівій стороні класу стають хлопці, на правій – дівчата. Ми зараз по черзі будемо задавати питання спочатку хлопцям, а потім дівчатам. Хто дає правильну відповідь, той робить крок вперед, до своєї пари. В кінці, якої ж пари виявиться найменша відстань один від одного, та пара і отримає найбільшу кількість балів.

(Ведучі розставляють учасників на потрібні місця, хлопців навпроти дівчат)

Відповідати на питання потрібно тільки, або так, або ні.

Отже, питання для хлопців:

  1. Вперше свято Валентина відзначалося у Древній Греції. (Ні, у Римі)
  2. Єдина в світі країна, де свято офіційно заборонено, причому під страхом великих штрафів. (Саудівська Аравія) (Так)
  3. При надлишку в страві кориці зазвичай задають єхидне питання: чи не закохався горе-кулінар. (Ні, солі)
  4. Лада   ім'я богині краси, любові, шлюбу в слов’янській міфології, яке стало маркою автомобіля. (Так)
  5. Мавзолей Тадж-Махал був збудований султаном Шахом Джаханана честь своєї матері. (Ні, в пам'ять улюбленої дружини)

 

Питання для дівчат:

 

  1. Голуби вважаються символом вірної любові? (Ні, лебеді)
  2. Приказка «Як кіт на сметану» означає те, як пристрасно закохана людина дивиться на об'єкт свого обожнювання. (Так)
  3. Історія кохання Руслана і Людмили є найсумнішою повістю на світі? (Ні. Ромео і Джульєтти)
  4. За підрахунками вчених, герої творів Шекспіра вимовляють це слово 2259 раз. Це слово «Любов»? (Так)
  5. Народна мудрість вважає, що нерозважливо закоханий чоловік втрачає серце. (Ні, голову)

Ведуча 2. Конкурс «Розбите серце»

У кожного хлопця є половина розбитого серця. Дівчатам пропонується ціла скринька сердець, де вони мають знайти загублену половину своєї пари. Переможе та пара, яка першою складе серце. Час пішов.

Ведуча 1. Отже, ви склали своєрідні валентинки. Усі ви знаєте, що валентинки – листівки-сердечка з віршиком чи словами про почуття, які прийнято дарувати лише в День святого Валентина. У вас також є можливість написати один одному записки з освідченням у симпатії чи коханні. У нас в ліцеї працює пошта. Біля входу є спеціальна скринька, до якої ви можете покласти свою валентинку. В кінці заходу ми роздамо вітальні листівки тим, кому вони адресовані.

Ведуча 2. А зараз ми перевіримо наших дівчат. Всі ви любили в дитинстві мультфільми? Давайте згадаємо персонажів, які пережили світле та щире кохання.  Конкурс для дівчат «Кохання в мультфільмах».

  1. Цю дівчинку любив дуже сумний хлопчик, що постійно плакав та співав пісні. (Мальвіна)
  2. Цей герой врятував красуню, яка потім перетворилась в зелене чудовисько. (Шрек)
  3. Якби не її черевики, вона б ніколи не вийшла заміж за принца. (Попелюшка)
  4. Ця дівчина віддала здатність говорити, аби бути рядом з коханим принцом. (Русалонька)
  5. Героїня цього мультфільму познайомилась зі своїм обранцем завдяки своїй зачісці. (Рапунцель)
  6. Ця пара ніколи б не зустрілась, якби хлопцю не дали стрілецьку зброю. (Царівна Жаба)

Ведуча 2. А тепер перевіримо наших хлопців. Конкурс «Кращий комплімент».

У кожного є картки зі словом, який треба влучно та гарно ввести у комплімент для половинки. Аплодисментами вирішимо, який комплімент був найкращий.

Ведуча 1. Конкурс «Солодкий Валентин»

Для цієї гри нам знадобиться 2 пари товстих рукавиць і щільно загорнуті в упаковку шоколадні цукерки. Учасники команд (2 команди по 5 чоловік) стають в чергу. За командою ведучого «Старт!», перший учасник намагається якнайшвидше одягнути рукавиці, розгорнути цукерку і з’їсти її. Потім передає рукавиці наступному учаснику. Переможе команда, в якій гравці з’їли цукерки швидше за всіх!

Підрахунок балів, оголошення переможців

Ведуча 2. Наші пари сьогодні довели, що кохання, дружба та симпатія – це чудові щирі почуття. Ще раз вітаємо вас із Днем святого Валентина, із Днем усіх закоханих! Бережіть своє кохання, бо воно – сонце людських почуттів! Запрошуємо всіх до святкового солодкого столу.

docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Сценарії
Додано
9 лютого 2023
Переглядів
235
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку