Урок виробничого навчання "Крапельний дизайн нігтів"

Про матеріал
Урок виробничого навчання "Крапельний дизайн нігтів", кваліфікація: Манікюрник 2 розряду (ІІ класу). Створений для проведення уроків виробничого навчання, рекомендовано майстрам ПТНЗ.
Перегляд файлу

Модуль МНК-2.3 Виконання покриття нігтів лаком, гель-лаком у технологічній послідовності

Тема: Крапельний дизайн лаками та гель-лаками.

Мета уроку: навчальна – 

сформувати уміння виконувати крапельний дизайн лаками та гель-лаками.

закріпити уміння - з виконання підготовчі роботи для виконання художнього нейл-дизайну

вдосконалити прийоми – роботи з пензлями, дотсом

сформувати навички – тримання дотсу

Обладнання, матеріали, інструменти, наочні посібники: Інструкція з охорони праці. Фарби, гель-фарби, дотс.

 

Тип уроку: урок удоконалення умінь та формування навичок

 

Повторення вивченого матеріалу і набутих умінь (запитання):

 

Питання до нового матеріалу:

 

1. Назвіть різновиди художній засобів.

2. Перелікуйте етапи роботи з пензлями.

3. Яким критеріям повинна відповідати якісна фарба?

4. Назвіть правила роботи  фарбами.

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/61264.jpgКрапельний дизайн нігтів.

 

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/61265.jpgВиконується за допомогою спеціального інструменту – дотсу.

Дотс для нігтів являє собою щось на зразок кулькової ручки. Це рукоятка, на кінці якої закріплена металева кулька (рідше пластмасовий). Ручка часто задекорована блискітками, яскравим пластиком, але може бути і дерев'яною.

 

Дотс (доттер) – один з основних інструментів для створення візерунків на нігтьовій пластині. Пристосування, подібно пензлику, дозволяє втілювати в життя самі оригінальні дизайнерські задумки. Основа його роботи – розміщення точок і группі точок різного розміру. На їх основі вже робляться більш складні малюнки. Підходить дотс і для виконання інших технік: заповнення внутрішніх поверхонь всередині контуру фігур, промальовування тонких елементів, створення вензелів та інших візерунків.

Часто дотси продаються наборами з кульками різного діаметра. Початківцям можна взяти один дотс з кульками на обох кінцях різного розміру: середнім і малим.

За допомогою одного інструменту можна створювати точки і лінії різної товщини і розміру. Регулюється це об'ємом набраного матеріалу на кульку і силою натискання на інструмент.

Створити доттером оригінальний дизайн на нігтиках у дусі останніх тенденцій нейл-арту можна в перший же день використання.

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/61268.jpghttp://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/61267.jpghttp://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/61266.jpg

Як правильно користуватися?

При виконанні манікюру з використанням дотса навіть у новачків зазвичай не виникає проблем. Однак щоб відчути всі можливості інструменту, варто використовувати спочатку аркуш паперу або картону, тіпси для малювання найпростіших візерунків. Потім можна переходити до створення малюнка на власних нігтях.

 

 

 

Для отримання правильного ефекту від дотсу, його потрібно тримати перпендикулярно нігтю, таким же чином ставити точки і брати гель або лак з тюбика. http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612610.jpg

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612611.jpgПри нанесенні візерунка або фарбування деталей краще не опускати доттер кожен раз в лак, а взяти кілька крапель покриття на спеціальну панель або фольгу. Такий варіант може здатися менш економним з точки зору використання покриття. Але зате малюнок вийде потрібного розміру, без затьоків і більш якісний.

Для роботи з цим інструментом при створенні малюнка краще всього використовувати лаки середньої або густої консистенції.

Якщо хочете отримати акуратні точки, з основного кольору покриття потрібно зняти липкий шар.

 

 

Щоб пігмент не застигав на інструменті, після кожного нанесення малюнка і перед новим обмакувания у пігмент потрібно протирати кінчик. Для цього використовують ганчірочку або безворсові серветки. Взагалі, у догляді дотс невимогливий, очищати його легко.

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612615.jpghttp://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612613.jpg Можна брати самий простий і недорогий. Перевага доттера полягає в його універсальності для виконання безлічі малюнків у різних техніках: градієнта, ретроманикюра, графичного дизайну, вензелів, етнічних візерунків, квіткових мотивів.

Дизайн дотсом покроково

Ви можете створювати різні візерунки по своєму натхненню з допомогою дотса. Будь-який манікюр, який би дизайн ви не вибрали, починається з ретельної підготовки нігтів. Від їх виду і стану залежить акуратність манікюру і майбутній зовнішній вигляд покриття, а також його стійкість. Намалювати будь-яке зображення за допомогою дотса нескладно, якщо використовувати

Покрокову технологію для початківців.

 

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612616.jpgСпочатку приводимо нігті в порядок. Знімаємо рідиною без ацетону старе покриття. Робимо ванночку для зміцнення нігтів і розм'якшення кутикули. Прибираємо кутикулу за допомогою обрізного способу або європейського манікюру. Надаємо нігтьовій пластині потрібну форму і довжину. Плюс дизайн дотсом в тому, що такий малюнок однаково підходить всім без винятку і виграшно виглядає на всіх типах нігтів. Вирівнюємо поверхню нігтя за допомогою легкої обробки бафом. Знежирюємо нігтьову пластину, і наносимо праймер.

 

Яке б покриття ви не вибрали, в якості основи під нього обов'язково наносимо прозорий гель або лак. Дизайн за допомогою дотса можна виконати на звичайному лаку. При цьому покриття буде триматися не більше 4 діб. Спочатку наносимо основний колір одним або двома шарами в залежності від необхідної щільності кольору. Кожен шар обов'язково добре сушимо окремо. Потім в контрастний колір опускаємо кульку дотсу і наносимо точки на поверхню лаку в довільному порядку або суворо виконуємо яку-небудь фігуру.

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612623.jpghttp://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612622.jpgПісля підсихання малюнка необхідно закріпити його прозорим фінішним покриттям.

При використанні гель-лаку процедура буде трохи інша, знадобляться додаткові інструменти і прийоми нанесення.

Після обов'язкового нанесення базового покриття підсушуємо його в лампі близько хвилини.

Наносимо шар гель-лаку потрібного відтінку, наприклад, червоного. Сушимо під лампою протягом трьох хвилин. При необхідності наносимо другий шар і також поляризуем.

Щоб малюнок на гелі був більш обережним і не розтікався, деякі виробники рекомендують знімати липкий шар лаку перед нанесенням візерунка.

На палітру або шматочок фольги наносимо трохи білого і чорного гель-лаку. Беремо дотс, занурюємо в білу фарбу і ставимо крапки в довільному порядку по всій поверхні нігтя або тільки в якійсь його частині.

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612624.jpghttp://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612625.jpgБеремо інструмент з кулькою меншого розміру, занурюємо в чорний гель-лак і ставимо ще кілька точок на кожен палець. Перед кожним зануренням у пігмент не забуваємо очищати кінчик доттера серветкою.

Поляризуем в лампі близько 5 хвилин. Потім обов'язково покриваємо фінішем. Ретельно запечатуємо торець нігтя для кращого збереження манікюру.

Після сушіння в лампі не забуваємо зняти липкий шар з готового манікюру. Актуальний манікюр в горошок готовий.

Чим можна замінити?

Якщо немає можливості придбати дотс, то не переживайте. Його можна замінити звичними в побуті предметами з округленим кінчиком. Кращим замінником буде звичайна друкарська ручка з металевим кулькою. Вона повинна бути порожньою, без чорнила і добре очищена. Такий «інструмент» дозволить створити маленькі точки і акуратні за розміром лінії товщиною близько 0,5 мм.

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612626.jpgСтане в нагоді і пластикова або дерев'яна зубочистка з округленим кінцем. Корисною буде і металева шпилька для волосся, які використовувалися 20 років тому. У них є закруглені кінчики. Для малювання гуртків великого розміру знадобиться шпилька з круглою головкою.

При нанесенні малюнка шпилькою або зубочисткою з нерухомою головкою не варто сильно натискати на інструмент, щоб не пошкодити поверхню основного покриття.

 

Гарні приклади манікюру

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612629.jpghttp://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612627.jpgДотс – ідеальний помічник для створення різних видів манікюру від звичайного геометричного дизайну до малюнка в невигадливий квіточку і складних візерунків в етнічному стилі. Можна малювати сердечка, а можна прикрасити нігті сонечком. Автора обмежує тільки фантазія. Робота дотсом полегшує будь-який процес. Ним можна малювати прямі безперервні лінії і заповнювати простір у межах кордонів малюнка.

 

Точки можна розташовувати вертикально, горизонтально, діагонально або по колу. При цьому кожен раз буде виходити оригінальний візуальний ефект.

Секрет у правильному виборі колірних поєднань.

 

У популярної техніки з однаковим успіхом можна використовувати матове і глянсове покриття, яскраві і ніжні кольори. Роблять візерунок по всьому нігтику або на його частини: кінчику, посередині або збоку.

Чорний – ідеальна основа для графічних візерунків. Виглядають на ньому будь-які кольори надзвичайно.

 

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612636.jpgДля ретроманикюра вибирайте ніжні, приглушені, трохи «пильні» тони. Це може бути молочний, бірюза і світлий беж, як у прикладі. Горошок вдало виглядає на будь-якій формі нігтів. Квадратну він, наприклад, згладжує і робить більш жіночною.

 

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612635.jpg

http://cdn.goodhouse.com.ua/images-jpg/6126/612634.jpgМодна геометрія легко втілюється у вигляді прямих ліній і кіл. Варто тільки вибрати правильний відтінок, і ви в тренді.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

МНК-2.3. Виконання покриття нігтів лаком, гель-лаком у технологічній послідовності.

Тема: Крапельний дизайн  лаками та гель-лаками

Інструкційно-технологічна картка

№ з/п

Зміст  операцій

Основні засоби

Технологічна послідовність та технічні умови виконання

Вимоги безпеки праці

1.

Виконати підготовку  робочого місця та інструментів

Фарба, дотс, лаки, гель лаки, пилки, апельсинова паличка

D:\картинки\images-18.jpegВиконати підготовчі роботи (дезінфекція поверхні стола, розкласти необхідні інструменти та засоби)

Запросити клієнта(дізнатися бажання клієнта, обговорити ціну послуги

Не допускати падіння на підлогу косметичних засобів, їх розливу

2.

Обробити руки антисептиком.

E:\Картинки\Dgcd\483386_1.jpgАнтисептик

 

E:\Фото\IMG_3639_1.jpgОбробити руки майстра та руки клієнта антисептиком. Дати антисептику висохнути.

Слідкувати за напрямком розпилювання, розподіляти рівномірно по всій долоні.

4.

Надати нігтям форму

Пилка для нігтів

Нігтям надати потрібну форму, відсунути кутикулу.

Працюйте одноразовими інструментами

5.

Покриття нігтів базовим лаком

Базове покриття

Нанести і просушити базове покриття.

Слідкувати, щоб лак не затікав під кутикулу та на бічні валики

6.

Нанести кольоровий гель-лак

Кольоровий гель лак

 

Зверху бази нафарбувати нігті кольоровим гель лаком. Якщо лак густий, то досить одного шару. Якщо він рідкий і на пластині видно світлі місця, тоді можна покрити її кольоровим лаком в декілька шарів, не забуваючи після кожного разу сушити пальчики в лампі.

Слідкувати,щоб лак не затікав під кутикулу.

7.

Сушимо в лампі

Лед-лампа

Просушити  у лед лампі  30-60 секунд

Не тримати довше у лампі

8.

Покриття топом

Матовий топ

 

Нанести матовый топ, просушить.

Зняти липкий шар.

Дотримуватись технології нанесення

9.

Нанести краплі

Дотс,фінішний гель

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дотсом набрати трохи фінішного гелю і почати ставити крапки на нігті. Якщо фінішу немає, то можна спробувати поставити краплі гель лаком прозорим, після просушування якого потрібно обов'язково зняти липкий шар. Щоразу після оформлення одного нігтя його потрібно сушити в лампі, не чекаючи, поки будуть покриті крапельками все пальчики. Так зроблений 3D-манікюр краще збереже свою форму, точки будуть об'ємними і рівними.

Дотримуватись техніки нанесення

Питання до нової теми:

 

1. Які інструменти використовуються для створення крапельного дизайну?

2. Що потрібно враховувати при виборі кольору?

3. Якої конфігурації бувають доттери?

4. На що потрібно звернути увагу при виборі малюнку?

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Kozlova Olga
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
9 лютого 2023
Переглядів
665
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку