Конспект інтегрованого заняття в ІІ молодшій групі «На гостини до Пані Лисички»

Про матеріал
Конспект інтегрованого заняття в ІІ молодшій групі «На гостини до Пані Лисички» Розділ — Природа і Трудове виховання. Розширення знань дітей про мешканців лісу. Закріплення знань про характерні риси зовнішнього вигляду тварин. Розвивати допитливість, дрібну моторику, акуратність, інтерес до вирощування рослин, логічне мислення, уяву, увагу, інтерес до живої природи, виховувати потребу в спілкуванні та інтерес до природи, бажання допомогти казковому персонажу.
Перегляд файлу

Конспект інтегрованого заняття в ІІ молодшій групі

«На гостини до Пані Лисички»

Мета: розширювати знання дітей про мешканців лісу; закріплювати знання про характерні риси зовнішнього вигляду тварин; вчити дітей ліпити пиріжки з солоного тіста; формувати навички висаджуванні цибулі, розвивати допитливість, дрібну моторику, акуратність, інтерес до вирощування рослин, логічне мислення, уяву, увагу, інтерес до живої природи, виховувати потребу в спілкуванні та інтерес до природи, бажання допомогти казковому персонажу.

Попередня робота: праця в куточку природи, бесіда про диких тварин та їх дитинчат, розучування віршів про диких тварин.

Обладнання: дитячі лопати, сніжки, квитки, кермо, відео –ілюстрації диких тварин та їх дитинчат, посуд з землею, лійка з водою, солоне тісто, дощечки, деко, макет печі, хвартухи, ковпаки, нарукавники.

Хід заняття

Вступна частина

Організаційний момент

Вихователь вітається з дітьми

Добрий день, добрий день.

Ми вітаємось. До гостей дорогих посміхаємось!

Усміхнімось всі довкола.

Небу, сонцю, людям.

І тоді обовязково. День привітним буде.

Сюрпризний момент. Вихователь звертає увагу дітей на вікно де прикріплений макет сороки і показує лист який принесла сорока з казкового лісу від Пані Лисиці.

Вихователь читає лист.

«Добрий день, мої маленькі друзі, я запросила до себе на гостину своїх друзів, і вони вже скоро прийдуть, а в мене ще дуже багато не виконаних справ по господарству, тож прошу вас мені допомогти їх виконати, і радо зустріти своїх гостей».

Вихователь: Діти, ми допоможемо пані Лисичці впоратися по господарству, щоб вона гарно зустріла своїх друзів.

Діти: Так, допоможемо.

Вихователь: Діти, а де живе наша Пані Лисичка? Як ми можемо туди поїхати? (Потязі, автобісі, на санях). Я пропоную поїхати на автобусі. Згодні? Але подивіться зима такгарно постаралася, що всі доріжки позамітала, не проїхати не пройти, давайте візьмемо лопатки та розчистимо дорогу щоб змогли проїхати на нашому веселому автобусі. (Діти лопатками збирають сніжки в корзину).

Вихователь: Діти що потрібно для того щоб поїхати на нашому веселому автобусі?

Діти: Квитки.

Вихователь: Хто бажає бути водієм у нашому автобусі? А тепер я роздам вам квитки і потрібно зайняти місце, яке вказане на квитку. Знайти на стільчику відповідну геометричну фігуру, яка зображена на квитку. А тепер з гарним настроєм розпочинаємо нашу подорож.

Вихователь: Малята, а поки ми їдемо лісовою дорогою давайте пригадаємо хто живе в лісі?

Дидактична гра «Назви тваринку та її дитинча» з використанням відео ілюстрацій тварин та їх дитинчат.

Вихователь: А чому названих вами тварин називають дикими? (бо вони живуть у лісі і самі про себе піклуються, самі добувають їжу, самі будують собі житло).

Діти, а ми можемо взимку зустріти ведмедика? Чому? (ні, не можемо, тому що він взимку впадає всплячку і спить до весни у своїй барлозі). А що відбувається із шубкою у зайчика в зимку.

Вихователь: Діти, давайте розкажемо віршики про диких тваринок.

БІЛОЧКА

Де ти, білочко, живеш?

Що ти, білочко, гризеш?

У зеленому лiску,

У дуплі, у соснячку.

Я гризу горішки

І гриби, і шишки.

ВЕДМІДЬ

Ведмідь заліг

 У свій барліг,

 Коли на землю

 Випав сніг.

 Коли ведмідь устане,

 Тоді і сніг розтане.                                                                                                                                       Ведмідь-сонько

 Усе ще спить,

 Тому і сніг

 Навкруг лежить.

 Коли ведмідь устане

 Тоді і сніг розтане.

Про зайчика                                                                                                                                  - Зайчик, зайчик,                                                                                                                      Де гуляв?                                                                                                                                   Чом ти шубку поміняв?                                                                                                                  - Бо зима уже на носі,                                                                                       Білий сніг вже на порозі.                                                                                                            В сірій шубці поскачу -                                                                                                                  від лисички утечу.                                                                                                                               В сірій - справа вже не та:                                                                                                       Швидко з'їсть мене вона.

Вихователь: Ось і наша зупинка «Лісова». Я бачу, що ми з вами засиділися давайте трішки розімнемся.

Фізкультхвилинка: «Васелі тваринки» (відео)

Вихователь: Ось ми і розімялися. А тапер йдемо до нашої Пані Лисички. Підходять до будинку стукають.

До дітей виходить Лисичка.

Пані Лисичка: Добрий день, мої малята, я дуже рада вас бачити. Які ви молодці, що відгукнулися на моє запрошення і допоможете мені посадити тюльпанчики та наліпити пряничків, щоб я могла пригостити вас та своїх друзів, які до мене завітають.

Вихователь: Пані Лисичко, ми з радістю тобі допоможемо. Діти, давайте розділимося на дві групи. Одна група буде садити тюльпанчики, а інша буде разом з Пані Лисичкою ліпити прянички. Але щоб розпочати нашу роботу потрібно одягти спецодяг (фартушки, ковпачки, нарукавнички).

Пані Лисичка: Ми так гарненько працюємо, а хто знає потішку про прянички?

Я печу, печу, печу,                                                                                                                          Діткам всім по пряничку.                                                                                        Зверху гарно я прикрашу,                                                                                                                     В піч гарячу посаджу,                                                                                                        Випікайтесь прянички у печі гарячій,                                                                                Буду я діток скликати                                                                                               Пряничками пригощати.

Вихователь: Діти, а чи потрібні нам квіти? Давайте пригадаємо віршик про квіти.

Як сніжок розтане, теплі стануть дні,

Розквітнуть тюльпани в квітні навесні.

Переливи всюди, різні кольори,

Красивіють люди, дачі і двори.

Вихователь: Пані Лисичко, ми вже закінчили садити квіти.

Пані Лисичка: Ми теж закінчили свою роботу, вже навіть деякі прянички спеклися у нашій печі. Я вам дуже вдячна за допомогу, і хочу вас пригостити пряничками.

Вихователь: Дякуємо тобі лисичко за такий гостинец, а нам вже час повертатися у дитячий садок. Допобачення, Пані Лисичко!

Вихователь: Ми всі крокуємо до нашого автобуса. Тримайте свої квитки.

Водій займає своє місце.

Підсумок:                                                                                                                                  Автобус справжній чарівник                                                                                                        За розкладом трудитись звик                                                                                                          Весь день він не спиняє біг                                                                                                         Везе людей і в дощ і в сніг.                                                                               Вихователь: Сподобалась вам наша подорож? До кого ми сьогодні їздили? (До Пані Лисички). На чому ми подорожували? (На автобусі)

Чим пригостила нас Пані Лисичка? (Пряничками).

docx
Додано
23 вересня 2023
Переглядів
694
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку