Конспект уроку математика

Про матеріал
Мета: навчити дітей розділяти двоцифрові числа на доданки, один із яких ділиться на 4 без остачі, та з остачею. Розвивати їхнє мислення на розв’язувані задачах.
Перегляд файлу

Математика

Тема: Розклад двоцифрових чисел на доданки, один iз яких ділиться на 4 без остачі,а другий з остачею. Розв’язування задач.

Мета: навчити дітей розділяти двоцифрові числа на доданки, один із яких ділиться на 4 без остачі, та з остачею. Розвивати їхнє мислення на розв’язувані задачах.

Хід уроку

  1. Організаційний  момент
  2.            Перевірка Д/З
  3.        Ознайомлення з новим матеріалом

-         Давайте з вами відкриємо ст. 45 номер 265 і по черзі усно будемо розв’язувати приклади

-         Молодці, тепер в зошитах записуємо задача номер 266.

-         Записуємо цифру 1)  і (Артем) прочитає нам першу задачу. Добре, що нам відомо? Що потрібно знайти? Можемо ми це зробити одразу? Так, давайте переведемо дециметри в ст. скільки буде см.? Які ви розумні, так буде 13 см. (Саша) прочитай нам знову питання задачі. Так що нам потрібно зробити? Яку дію ми використовуємо? Ділення. Що на що ділимо? 13:2. Ми можемо так поділити? Ні. А яке найближче число яке ділиться на 2? Вірно12. Скільки буде? 6 д. (ост.1). і яка відповідь буде? Відповідь: 6 деталей це найбільша кількість. І так ще дві задачі.

-         Ви добре працюєте, давайте відкриємо сторіночку 46. № 271

-         Записуємо задача № 271. (Сніжана) прочитай нам, що нам потрібно тут зробити. Добре, давайте накреслимо 3 прямокутника. Яка довжина нижньої сторони? Так 3 см. або 6 клітинок, верхня сторона така сама. А яка довжини правої сторони прямокутника? Так 2 см. або 4 клітинки. Накреслили? Добре, що нам потрібно зродити в першому прямокутнику? Молодці розділити на дві рівні частині, по скільки клітинок ми можемо поділити цей прямокутник? Так, по 3 клітинки. Що нам потрібно зробити з другим прямокутником? Так розділити на 3 рівні частинки. По скільки клітинок ми будемо брати щоб так поділити? Так по 2 клітинки. А що потрібно зробити в 3 прямокутнику? Так поділити на 4 рівні частини. А як ми це зробимо? Дивіться від верхньої сторони до нижньої ми не зможемо поділити на 4 рівні частини. А що ж робити щоб поділити на ці частини? Так провести лінії від лівої сторони до правої, так у нас вийде 4 рівні частини. І (Настя) нам прочитає питання що нам потрібно зробити останнім. Так у якій?  Молодці у половині. А ви знаєте що таке третина і четвертина? Дивіться ви поділили 2 прямокутник на 3 рівні частини, одна з цих частин називається третина, тому-що вона третя із трьох. Так само і четвертина, одні з частинок в 3 прямокутнику це 4 частинка з усіх частинок.

-         Молодці, ви гарно працювали, т ому сьогодні ви отримуєте гарні оцінки.

-         Д/З скину в групу.

-         До побачення, гарного дня.

docx
Пов’язані теми
Математика, 3 клас, Розробки уроків
НУШ
Додано
13 жовтня 2023
Переглядів
165
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку