Конспект уроку "Переможемо хвороби разом"

Про матеріал
Конспект уроку спрямований на ознайомлення учнів зі складовими здоров'я та шляхами профілактики різних видів хвороб. Підійде до уроків основ здоров'я, біології та для виховних годин.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Переможемо всі хвороби Виконала САРГСЯН М. В.

Номер слайду 2

Цікаво влаштована природа, все в ній прекрасне і неповторне. Людина – чудо природи, її невід’ємна частина. Назвіть етапи розвитку людини?Який період життя у вас?Чому підлітковий період вважають непростим, відповідальним в житті дитини?

Номер слайду 3

Вам, дуже важливо вже зараз визначитися з пріоритетами стосовно способу життя, а для цього треба навчитися розрізняти чинники ризику, що можуть зашкодити вашому здоров’ю та уникати їх.

Номер слайду 4

Здоров’я — стан живого організму, за якого всі органи здатні добре виконувати своє призначення.

Номер слайду 5

Оберіть малюнок на якому, на вашу думку, здорова людина. Які симптоми хвороб ви бачите в інших?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

А, які ви знаєте складові здоров’я?Відповідно для кожної складової існують свої чинники ризику. 

Номер слайду 8

Найпоширеніші хвороби

Номер слайду 9

Причини серцево-судинних захворювань: Гіподинамія — малорухливий спосіб життя (недостатнє навантаження на серцевий м’яз);Неправильне харчування, яке призводить до закупорки судин жировими відкладеннями (атеросклеротичними бляшками);Нервово-емоційні перевантаження, що тягнуть за собою підвищення рівня адреналіну і артеріального тиску.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Інфекційні захворювання – це хвороби, які викликані попаданням в організм хвороботворних (патогенних) мікробів. Потрапляючи в організм людини, такі мікроби роблять токсичний вплив на організм, тим самим викликаючи ту чи іншу інфекцію. Одні з них вивільняють токсини (ендотоксини), в процесі саморуйнування, інші виділяють токсини (екзотоксини) в процесі своєї життєдіяльності.

Номер слайду 12

Класифікація інфекційних хвороб. Кишкові: сальмонельоз, холера, дизентерія, паратифи А і В, харчові токсикоінфекції, ешеріхіоз, черевний тиф; інфекції дихальних шляхів: вітряна віспа, ГРВІ, кір, грип, мікоплазмова респіраторна інфекція; трансміссов, або кров’яні інфекції: малярія, чума, поворотний і висипний тиф, ВІЛ- інфекція; інфекційні захворювання зовнішніх покривів: правець, сибірська виразка; інфекції з множинними шляхами передачі: інфекційний мононуклеоз, ентеровірусні інфекції.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Причини раку до кінця не відомі, однак існує ціла низка факторів, що сприяють розвитку патологічних процесів в організмі, серед них: Шкідливі звички (куріння, вживання наркотиків та алкоголю). Ультрафіолетова дія, включаючи тривале перебування під УФ-лампою або відкритими сонячними променями. Генетична схильність — багато ракових захворювань та патологічних змін генів передаються у спадок. Вплив навколишнього середовища – вдихання хімікатів, вихлопних газів, погана екологія, проживання поряд із шкідливими виробництвами або робота на них, наявність небезпечних домішок у питній воді.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Продовжи речення. Щоб було усе в порядку,Вранці робимо…. Свою ти силу покажи,З водою кожен день... . Потрібні організмові продукти,Дуже корисні овочі та... . Дітям, дорослим дуже потрібно. Дихати часто свіжим...  Щоб здорові зубки мати,Слід про них щоденно… Овочі та фрукти мити,Щоб ніколи не…Щоб здоровим довго жити, Воду слід усім… Мило, пасту, гребінець -Будеш справжній… 

Номер слайду 17

Залишайтеся здоровими! Дякую за увагу!

pptx
Додано
14 березня 2023
Переглядів
240
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку