Конспект уроку з математики для 5 класу "Розв'язування вправ на всі дії з десятковими дробами"

Про матеріал
Розробка уроку для 5 класу по темі "Розв'язування вправ на всі дії з десятковими дробами" -це урок -подорож до Семи чудес Стародавнього світу. До уроку додається презентація.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сім чудес світу

Номер слайду 2

«До семи чудес світу,- пишуть майже всі енциклопедії,- зараховуємо творіння людського генія, які своєю технічною чи художньою довершеністю викликали подив античного світу.»

Номер слайду 3

Піраміда Хеопса В Африці, посеред Лівійської пустелі, височать піраміди від Каїра до Фаюма . До наших часів збереглося біля сімдесяти пірамід. Колись їх було більше, але деякі зруйнував всевладний час, інші засипав пісок , що насувався на пустелі. Найвідоміші піраміди: Хеопса, Хефрена, Мікеріна.

Номер слайду 4

Найбільша з них піраміда Хеопса, найстаріше з Семи чудес Стародавнього світу і єдине, яке збереглося до наших днів. Збудована ХХVI столітті до н.е. Висота її 137 м, площа основи близько 55 000 метрів квадратних. Згідно з легендами піраміда служила фараонам тією драбиною, якою вони сходили на небо .

Номер слайду 5

Статуя Зевса. У самому серці Греції, на священній олімпійській землі,стояло друге чудо світу. Єдине, творцем якого була людина. Архітектор Лібон у V столітті до н.е. побудував храм, в якому знаходилось диво – прекрасна статуя владики Олімпу – Зевса. Статую побудував скульптор Фідій. Скульптура Зевса олімпійського вражала своєю величністю та оздобленням. Одяг Зевса та його волосся були із золота, не прикриті частини тіла – зі слонової кістки, трон із кедрового дерева, інкрустованого чорним деревом і самоцвітами. І кожного, хто бачив статую, над усе вражала майстерність, з якою Фідій вирізьбив обличчя й фігуру Зевса. Здавалася, що ось-ось підніметься з трону.

Номер слайду 6

ХРАМ АРТЕМІДИВ давньогрецькому місті Ефес у V ст. до н.е. побудовано храм. Артеміди. Будівля збудована із чистого мармуру. У головній залі стоїть статуя Артеміди висотою 15 метрів , оздобленазолотом і дорогоцінним камінням. Артеміда – покровителька міста, дочка бога Зевса і сестра бога Апполона. Артеміда – богиня родючості , покровителька тварин і мисливства, богиня Місяця.

Номер слайду 7

Мавзолей царя Мавсола. Галікарнас – столиця стародавньої Карійської держави , де в IV ст. до н.е. царицею Артемісією, дружиною і сестрою царя Мавсола, було побудовано одне із семи чудес світу – мавзолей, що дав назву всім іншим мавзолеям світу. Мавзолей поєднував в собі піраміду , башту і грецький храм. Сучасників дивували його розміри, витрачені на нього кошти , головне, неперевершена досконалість художнього оздоблення. Підвалиною споруди служив велетенський мармуровий п’єдестал. На ньому стояв храм, оточений 36 іонійськими колонами на яких тримався дах у формі 24 –ступінчастої піраміди. Простір між колонами було пишно оздоблено скульптурами. Вершину піраміди було увінчано скульптурною композицією, яка зображала Мавсола і Артемісію в колісниці , запряженій четвіркою коней.

Номер слайду 8

Колос Родоський. У східній частині Середземного моря знаходиться острів Родос. У центрі. на торговельній площі, між морем і міськими воротами стояла найбільша в світі статуя юнака заввишки 36 метрів, що зображала грецького бога Сонця Геліоса . Не кожна людина могла охопити великий палець статуї. Скульптор Харес витратив на виготовлення цього бога із міді і заліза 12 років.

Номер слайду 9

Статуя простояла більше 50 років. Але в 224 році до н.е. Колос Родоський впавпісля сильного землетрусу

Номер слайду 10

Александрійський маяк. В місті Александрії – столиці держави перших Птолемеїв, на о. Фарос, було побудовано маяк, який від землі мав близько 180 метрів. Відкрите вогнище з дров , що запалювали вночі було видно на відстані 50-60км. Простояв маяк 1500 років.

Номер слайду 11

Найвищу круглу терасу маяка, відкриту з усіх боків, де вночі запалювали вогнище, оточувала колонада, на якій була пірамідальна вежа, увінчана бронзовою статуєю покровителя морів Посейдона, заввишки 7 метрів.

Номер слайду 12

« Висячі Сади» Семіраміди. Вавилон – найбільше місто стародавнього світу. З усіх вавилонських чудес за найвизначніші вважали « Висячі Сади» Семіраміди. Сади стояли на склепіннях, опертих на стовпи з кам’яних брил, покладених одна на одну. На них лежали щільно припасовані пальмові балки, на які було насипано товстий шар землі,де росли різноманітні дерева та квіти.

Номер слайду 13

Дякуємо за увагу

pptx
Додано
30 січня 2019
Переглядів
781
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку