Конспект уроку з музичного мистецтва для 2 класу НУШ ": Перший український дитячий мюзикл «Кицин дім» (2012) за п’єсою С.Маршака"

Про матеріал
Мета: 1) Закріпити знання структури мюзикла, порівняти засоби виразності казки і музичного мультфільма 2) Розвивати навички хорового співу, сприймати твір театрального жанру, який походить від літературного твору, вміти порівнювати музично-театральні жанри (опера, балет, мюзикл); 3) Виховувати ціннісне ставлення до жанру мультиплікаційних мюзиклів
Перегляд файлу

                                                        Урок 25

Тема: Перший український дитячий мюзикл «Кицин дім» (2012) за п’єсою С.Маршака

Мета: 1) Закріпити  знання структури мюзикла, порівняти засоби виразності  казки і музичного мультфільма

2) Розвивати навички хорового співу, сприймати твір театрального жанру, який походить від літературного твору, вміти порівнювати музично-театральні жанри (опера, балет, мюзикл);

3) Виховувати ціннісне ставлення до жанру мультиплікаційних мюзиклів

Тип уроку: комбінований

Обладнання: комп’ютер, відеоматеріал фрагментів

Очікуваний результат: вміння розрізняти музично-театральні жанри, уважне сприймання музичних творів, чисте інтонування у виконанні пісні

                                                          Хід уроку:

1.Організаційний етап

Які казки ми зустрічали в театрі?

Якою мовою говорить з нами балет? Опера?

2.Мотиваційний етап

Що таке мюзикл? Які музичні фільми ми знаємо?

     Для дітей створено багато музичних мультфільмів. Багато з них ви переглянули раніше, деякі  є вашими улюбленими. Нещодавно побачив світ мюзикл «Кицин дім», знайомий вам з дитинства.  Музична вистава за мотивами казки С. Маршака «Кицькин дім» – одна з кращих для першого знайомства найменших глядачів з театром. Чи пам’ятаєте ви сюжет казки?

3. Етап засвоєння нових знань

       Заможна, гонорова і примхлива Кішка живе в гарному, великому будинку в оточенні дорогих речей. Її частування, одяг і… навіть особистий охоронець  кіт Василь викликають заздрість «друзів»-сусідів.

     Однак стається лихо – пожежа нищить будинок разом з усім його добром. Залишившись без даху над головою, Кицька йде просити притулку у своїх «друзів». Проте ні Курка, ні Коза, ні Свиня не пускають нещасну Кицьку навіть переночувати. Тільки бідні племінники, кошенята-сироти, яких раніше тітка Кішка й знати не хотіла, відмовляла у шматку хліба, відкривають для неї двері своєї скромної хатинки. Колишня світська левиця стає доброю, турботливою Кицькою і разом з племінниками та котом Василем будує новий будинок, у якому немає місця заздрості, зрадництву і нещирості.

https://www.youtube.com/watch?v=Pj7ibacAEOQ   перегляд фрагментів

 

4. Етап перевірки засвоєних знань

Яка головна думка твору?

Які герої вам сподобались найбільше?

Які види мистецтва задіяні в мюзиклі?

     Теми, що піднімаються у мюзиклі, звучать сьогодні надзвичайно актуально і не по-дитячому: підлість і зрадництво колись добрих «друзів»-сусідів, співчуття і допомога побратимів у скрутну хвилину, моральний занепад особистості та її якісне переродження. Дорослі глядачі у сюжеті дитячого мюзиклу з легкістю розпізнають картини реального життя сучасної України.

       Тонка гротесково-комедійна гра акторів, соковитий і влучний переклад віршованих текстів, весела і приємна музика, яскраві декорації, креативні костюми, а також світлові і звукові спецефекти занурюють публіку у фантастичний світ реалістичної казки зі щасливим фіналом.

5. Етап вокально-хорової роботи

*А.Улицька «Траляляй» - робота над інтонацією, дикцією

*Виконання веснянок

6.Підсумковий етап. Рефлексія

    Динамічний, кумедний сюжет вистави подобається як малечі, так і дорослим, адже у спектаклі йдеться про те, як важливо для родини жити дружно, допомагати  і підтримувати одне одного.

docx
Додано
29 березня 2020
Переглядів
1750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку