Конспект уроку з української мови для 3 класу на тему " Речення. Основні ознаки речення" Урок. Презентація.

Про матеріал

Конспект уроку з української мови для 3 класу

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова. Підготувала Рижук С. А.

Номер слайду 2

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова НАШ ДЕВІЗ: Не просто слухати, а чути. Не просто дивитись, а бачити. Не просто відповідати, а міркувати. Дружно й плідно працювати!

Номер слайду 3

Поняття про речення. Основні ознаки речення.

Номер слайду 4

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. Я маленький, я вухатий, Попелястий, волохатий. Я стрибаю і тікаю, Дуже куций хвостик маю.

Номер слайду 5

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова КАЛІГРАФІЧНА ХВИЛИНКАОо ой йо ом ор ов он Ол Ом ох Ой, яка чудова українська мова!

Номер слайду 6

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. МОВНА РОЗМИНКАЗ чого складається текст?З речень. Як відокремлюються речення в усному мовленні?Паузою. А в писемному? Розділовими знаками. З чого складається речення? Зі слів. Як пишуться слова в реченні? Окремо. З якої букви пишеться перше слово в реченні? З великої.

Номер слайду 7

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. У ЛІСОВІЙ ШКОЛІВправа 222. Прочитайте текст. Кінець кожного речення позначайте зниженням голосу і паузою. Спишіть друге речення.

Номер слайду 8

Учитель – особа, яка навчає, викладає навчальний предмет у школі. СЛОВНИКОВА РОБОТАstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 9

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. ДОПОМОЖІТЬ ВОВЧИКУВправа 223 Прочитайте групи слів. Порівняйте їх. Яка з груп виражає закінчену думку? Висновок: речення виражає закінчену думку.

Номер слайду 10

ДОПОМОГА ПТАХАМ ВЗИМКУ

Номер слайду 11

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. ДОПОМОЖІТЬ ЗАЙЧИКУ Зайчик склав речення, та не розуміє, чи правильно: Рано встати золоте сонечко. Що потрібно змінити у реченні? Висновок: у реченні слова пов’язані між собою.

Номер слайду 12

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. ХВИЛИНКА ВІДПОЧИНКУ З ЗАЙЧИКОМ Раз, два! Пострибали!Три, чотири! Рівно стали. Лапки вліво, лапки вправо. Лапки вгору підняли. Всі тихесенько присіли. Потім знову підвелись. Покрутились, усміхнулись,За науку знов взялисьstyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 13

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. ДОПОМОЖІТЬ ВЕДМЕДИКУ Складіть речення з розсипаних слів. ліс зима У прийшла. шубки білі Дерева одягли. у краї відлетіли теплі Птахи.

Номер слайду 14

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. НАВЧІТЬ ЛИСИЧКУ СКЛАДАТИ РЕЧЕННЯВставте пропущені слова таким чином, щоб вийшло зв’язне речення. Біля нашої школи ростуть... В оленя великі і красиві... На яблуні ростуть смачні...style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 15

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. ПІДСУМОК УРОКУЯк називається країна,якою ми сьогодні мандрували? З чого складається речення? Що є головною ознакою речення?

Номер слайду 16

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯС.89, Вправа 226, 1.3 завдання- усно, 2 завдання- письмово;Вивчити правило с.88.

Номер слайду 17

Поняття про речення. Основні ознаки речення. Українська мова

pptx
Додано
4 січня 2018
Переглядів
3675
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку