Конспект заняття з малювання. Тема: "Веселка". (Молодша група)

Про матеріал
Мета : учити дітей проводити пальчиком лінії за зразком; розвивати дрібну моторику рук; закріплювати назви кольорів; виховувати охайність, старанність. Матеріали: Малюнок веселки, зразки заготовок веселки на кожну дитину, гуашеві фарби чотирьох кольорів (червоний, жовтий, зелений, синій), вода в стаканчиках, вологі серветки. Хід заняття Вихователь розповідає казку. Жила - була на світі дівчинка Оленка. Вона дуже любила гуляти. Одного разу дівчинка вийшла на вулицю, щоб помилуватися гарною погодою. На небі яскраво світило сонечко, літали метелики. Коли це раптом з'явилася хмаринка, пішов дрібний дощик. Оленка побачила вгорі веселку. Їй так сподобалася веселка, що захотілося її намалювати. Але поки дівчинка дійшла до своєї кімнати, сіла за стіл і забула в які кольори була забарвлена веселка. Діти давайте з вами разом допоможемо Оленці пригадати які ж кольори були у веселки, і покажемо як її зафарбувати. А Оленка ось тут сяде і буде з вами вчитися малювати. Але спочатку повторимо пальчикову гімнастику, щоб розім'яти наші пальчики Пальчикова гімнастика "Пальчики" Пальчик цей - маленький. (Показуємо на мізинець). Ну а цей - слабенький. (Показуємо безіменний пальчик). Пальчик цей - довгенький. (Показуємо на середній палець руки). Ну а цей - сильненький. (Показуємо на вказівний палець). А цей пальчик - товстячок, ( Показуємо на великий палець). Ось і вийшов - кулачок! Тепер я вам покажу як ми будемо зафарбовувати веселку. Ми бачимо веселку, вона на зафарбована, але на початку кожної лінії йде повний колір, ці кольори є на початку кожної лінії, нам треба продовжити зафарбовування. Беремо вказівний пальчик вмокаємо його спочатку у воду, а потім у фарбу і ведемо до кінця лінії. Якщо фарба закінчилася на пальчику, а ви ще лінію до кінця не зафарбували, то вмокаємо ще раз квазівний пальчик у ту саму фарбу. Дітки а поки ви малюєте я вам розповім, звідки ж береться веселка. Веселка з'являється тоді коли водночас йде дощик і світить сонечко. Які гарні у вас вийшли роботи, які ви молодці. Оленці дуже сподобалися ваші малюнки. Вона вам дякує що допомогли пригадати які кольори має веселка.
Перегляд файлу

Конспект заняття з малювання.

Тема: «Веселка»

Молодший дошкільний вік.

Мета : учити дітей проводити пальчиком лінії за зразком; розвивати дрібну моторику рук; закріплювати назви кольорів; виховувати охайність, старанність.

 

Матеріали: Малюнок веселки, зразки заготовок веселки на кожну дитину, гуашеві фарби чотирьох кольорів (червоний, жовтий, зелений, синій), вода в стаканчиках, вологі серветки.

 

Хід заняття

 

Вихователь розповідає казку. Жила - була на світі дівчинка Оленка. Вона дуже любила гуляти. Одного разу дівчинка вийшла на вулицю, щоб помилуватися гарною погодою. На небі яскраво світило сонечко, літали метелики. Коли це раптом з'явилася хмаринка, пішов дрібний дощик. Оленка побачила вгорі веселку. Їй так сподобалася веселка, що захотілося її намалювати. Але поки дівчинка дійшла до своєї кімнати, сіла за стіл і забула в які кольори була забарвлена веселка.

 

Діти давайте з вами разом допоможемо Оленці пригадати які ж кольори були у веселки, і покажемо як її зафарбувати. А Оленка ось тут сяде і буде з вами вчитися малювати.

 

Але спочатку повторимо пальчикову гімнастику, щоб розім'яти наші пальчики

 

Пальчикова гімнастика "Пальчики"

 

Пальчик цей - маленький. (Показуємо на мізинець).

 

Ну а цей - слабенький. (Показуємо безіменний пальчик).

 

Пальчик цей - довгенький. (Показуємо на середній палець руки).

 

Ну а цей - сильненький. (Показуємо на вказівний палець).

 

А цей пальчик - товстячок, ( Показуємо на великий палець).

 

Ось і вийшов - кулачок!

 

Тепер я вам покажу як ми будемо зафарбовувати веселку. Ми бачимо веселку, вона на зафарбована, але на початку кожної лінії йде повний колір, ці кольори є на початку кожної лінії, нам треба продовжити зафарбовування. Беремо вказівний пальчик вмокаємо його спочатку у воду, а потім у фарбу і ведемо до кінця лінії. Якщо фарба закінчилася на пальчику, а ви ще лінію до кінця не зафарбували, то вмокаємо ще раз квазівний пальчик у ту саму фарбу.

 

Дітки а поки ви малюєте я вам розповім, звідки ж береться веселка. Веселка з'являється тоді коли водночас йде дощик і світить сонечко.

 

Які гарні у вас вийшли роботи, які ви молодці. Оленці дуже сподобалися ваші малюнки. Вона вам дякує що допомогли пригадати які кольори має веселка.

docx
Додано
19 липня 2021
Переглядів
13838
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку