Консультація батькам на тему: "Роль казки в розвитку дитини".

Про матеріал
Роль казки в розвитку дитини багатогранна вона і фантазію розвиває, і мислення, і навіть правильну мову. З давніх часів казка є невід'ємною частиною виховання кожної дитини. Вона допомагає батькам доступною мовою навчити діточок життя, розповість їм про добро і про зло.
Перегляд файлу

Роль казки в розвитку дитини багатогранна вона і фантазію розвиває, і мислення, і навіть правильну мову. З давніх часів казка є невід'ємною частиною виховання кожної дитини. Вона допомагає батькам доступною мовою навчити діточок життя, розповість їм про добро і про зло.

Для дітей, казка набагато зрозуміліша, на відміну від прісних і нудних промов дорослих. Саме тому, щоб підтримати малюка, пояснити і навчити його чому-небудь, батькам доведеться згадати головну мову дитинства - мудру і дуже цікаву казку. Казка в житті дітей займає дуже важливе місце: з її допомогою дітлахи дуже рано починають говорити і вчаться грамотно висловлювати свої думки, а ще вона є кращим помічником у формуванні основ спілкування і поведінки.

Читати дітворі казки треба в правильний «час», коли вони спокійні і перебувають у хорошому настрої. Але найкраще це робити перед сном, адже ввечері, лежачи в теплому і затишному ліжку, ви зможете ще й обговорити казку з дитиною. Читати казку треба не поспішаючи, не відволікаючись і з задоволенням. Так вона принесе малюкові більше користі і позитивних емоцій. 
Роль дитячої казки у вихованні дитини не можна не помітити. Представляючи образи, діти вчаться розуміти внутрішній стан героїв, вчаться співпереживати їм, починають вірити в сили добра. За допомогою казки можна не тільки приємно провести час, але й зняти з тривогу з душі малюка.

Казка допомагає розширити словниковий запас дитини, а також розвинути зв'язну логічну мову. Завдяки казкам мова малюка стає більш емоційною, образною, красивою. Ці чарівні історії сприяють спілкуванню, формують уміння ставити питання, конструювати слова, речення та словосполучення. 

Один з найголовніших моментів ролі казки в життя дитини - те, що тут завжди перемагає добро. У майбутньому це дуже допоможе дитині, навчить його перемагати життєві труднощі. Життя, звичайно ж, внесе свої корективи, але, незважаючи на це, в дитячій підсвідомості нічого не пропаде. 
Одну і ту ж казку можна, і навіть потрібно, перечитувати кілька разів. Так дитина зможе зрозуміти сенс, закладений в ній. Як правило, коли суть казки стає ясна малюкам, вони втрачають до неї всякий інтерес. До того ж, кожна дитина знаходить у казці те, що йому особливо цікаво. 
Казка - це одне з найбільш доступних засобів повноцінного розвитку кожного малюка. Так було, є, і буде ще багато-багато років. Не варто применшувати роль казки в житті дітей - правильно підібрана казка позитивно впливає на емоційний стан дитини, коригує і покращує його поведінку, а також виховує впевненість дитини в собі і в своїх силах.

 

docx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
22 травня 2020
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку