Консультація для батьків "Правильна вимова звуку Р".

Про матеріал
Ви любите свою дитину? Хочете, щоб дитина домоглася в житті значних успіхів, зробила блискучу кар'єру на терені науки або в бізнесі, стала особистістю, відчувала себе вільно і впевнено? Навчайте свого малюка говорити. Навчаючись говорити, він вчиться думати. І говорити він повинен правильно. З усіх звуків Р найважчий і самий підступний. Він не виходить у багатьох дітей. Найчастіше замість нього вимовляється схожий на нього звук Л.
Перегляд файлу

 

 

Ви любите свою дитину? Хочете, щоб дитина домоглася в житті значних успіхів, зробила блискучу кар'єру на терені науки або в бізнесі, стала особистістю, відчувала себе вільно і впевнено?  Навчайте свого малюка говорити.  Навчаючись говорити, він вчиться думати. І говорити він повинен правильно.

З усіх звуків Р найважчий і самий підступний. Він не виходить у багатьох дітей. Найчастіше замість нього вимовляється схожий на нього звук Л.

Пов’язане зображенняЗ ЧОГО ПОЧАТИ?

Починати треба з малого. Рішення мовних проблем вимагає і Вашого бажання і знання  елементарних принципів будь-якого навчання. Ось деякі з них:

  • Дитина повинна вчитися, граючи.
  • Ви зможете тільки тоді навчить дитину, коли самі в достатній мірі опануєте матеріал.
  • У співтворчості зі своєю дитиною Ви досягнете найбільших результатів.
  • Поєднання різних прийомів навчання не втомить дитину, а навпаки розвине його інтерес.

Для правильної вимови звуку Р потрібно вміти робити сильний видих. Цьому посприяють дихальні гімнастики, а для розвитку рухливості язика, надання йому сили, гнучкості допоможе артикуляційна гімнастика.

Результат пошуку зображень за запитом "полукруглая стрелка"Результат пошуку зображень за запитом "язык клипарт"

 

Результат пошуку зображень за запитом "полукруглая стрелка"Результат пошуку зображень за запитом "язык клипарт"ПОСЛІДОВНІСТЬ (але не примусовість!)

 

Результат пошуку зображень за запитом "язык клипарт"РЕГУЛЯРНІСТЬ (але не нав'язливість!)

 

МЕТОДИЧНІСТЬ (але не нудьга!)

docx
Пов’язані теми
Логопедія, Виховна робота
Додано
27 лютого 2020
Переглядів
721
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку