Консультація для батьків "Як вчити запам ятовувати вірші"

Про матеріал

Всі діти люблять вірші, із задоволенням їх слухають і намагаються запам'ятати і переказати. При виборі віршованого матеріалу треба, перш за все, звернутися до народної творчості, використовувати народні пісеньки, жарти, примовки, які відрізняються стислістю вірша і простим, чітким ритмом, а їх герої знайомі дітям.

Перегляд файлу

 

 

depositphotos_34301925-stock-illustration-boy-holding-a-question-mark.jpg                                       

Похожее изображение


       Всі діти люблять вірші, із задоволенням їх слухають і намагаються запам'ятати і переказати. При виборі віршованого матеріалу треба, перш за все, звернутися до народної творчості, використовувати народні пісеньки, жарти, примовки, які відрізняються стислістю вірша і простим, чітким ритмом, а їх герої знайомі дітям. При заучуванні віршованих текстів можна користуватися методичними рекомендаціями, але вносити певні поправки з урахуванням мовних особливостей дитини:
1.Кожний новий вірш дорослий читає двічі.
2.Після цього читається кожен рядок вірша, а дитина повторює.
3. Далі задаються питання за змістом вірша, що допомагає дитині усвідомити основну думку.
4. Після цього з'ясовується, які слова дитині незрозумілі і в доступній формі пояснюється їх значення.
5. Заучування віршів  сприяє розвитку  у дитини почуття ритму.

    Тому можна при заучуванні вірша відплескувати або відстукувати його ритм, зберігаючи виразність читання. При заучуванні вірші добре використовувати і деякі ігрові прийоми. Читати по ролям. Таке читання близько до гри-драматизації і сприймається дітьми з великим інтересом.

Картинки по запросу картинка учим стих     Супроводжувати читання вірша грою. Рекомендується підбирати до знайомих дитині віршам відповідні картинки. Картинки  викладаються, а дорослий читає вірш. З метою повторення і кращого запам'ятовування вивчених віршів можна запропонувати такий прийом роботи. Виставляються кілька картинок або іграшок. Дитина повинна пригадати про кожну з них вірш.

docx
Додано
24 жовтня 2018
Переглядів
1084
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку