Консультація для батьків. Як зацікавити дитину заняттями вдома?

Про матеріал
Головна і сама правильна форма фізичного виховання дітей – гра. Ігрова діяльність – це дуже важливий і просто необхідний елемент розвитку кожної дитини. Можна з користю для здоров'я займатися рухливими іграми не виходячи з квартири.
Перегляд файлу

Як зацікавити дитину заняттями вдома?

Памятка для родителей детского сада по физкультуре.. Родителям ...

Здорову дитину не потрібно змушувати займатися фізкультурою – він сам потребує в русі і охоче виконує всі нові й нові завдання. Ні в якому разі не варто примушувати дитину до виконання того чи іншого руху або перетворювати заняття в нудний урок. Заняття вдома повинні проходити у вигляді гри. Поступово залучайте дитину в усі нові ігри та забави. Пробудити в дитини інтерес, також можна демонструючи його вміння перед членами його сім'ї або ж його однолітками. Так у дитини розвивається впевненість у своїх силах, і прагнення вчиться далі, освоюючи нові, більш складні руху та гри.

Ігри, фізичні вправи, спорт чи не найцікавіше в цьому житті. Спорт зміцнює здоров'я дитини, сприяє розвитку творчих, духовних здібностей.

 

Давай пограємо малюк!

В іграх розвиваються активність і творчість дітей у процесі рухової діяльності. Організовуються ігри з правилами. Більше заохочуйте ігри з каталками, автомобілями, візками, велосипедами, м'ячами, кулями. Розвивайте навички лазіння, повзання; спритність, творчість і виразність рухів. Вводите різні ігри з більш складними правилами і зміною видів рухів. Виховуйте у дітей уміння дотримувати елементарні правила, погоджувати рухи, орієнтуватися у просторі.

Часом батьки помилково вважають, що дитинство – це лише підготовка до справжньої життя. Ні, дитинство, включаючи самі ранні періоди, і є життя. Нелегка повна загадкових пригод і захоплюючих подій...

 

Граємо вдома, в саду, на природі!

Головна і сама правильна форма фізичного виховання дітей – гра. Ігрова діяльність – це дуже важливий і просто необхідний елемент розвитку кожної дитини. Можна з користю для здоров'я займатися рухливими іграми не виходячи з квартири? І при цьому не тільки дітям, але і дорослим? Якщо у вас сімейне свято або у дитини день народження, включіть в святковий день кілька рухливих ігор. Діти будуть раді, і вам буде весело!

Пам'ятайте: Батьки повинні засвоїти азбуку виховання і не боятися самостійно і активно займатися зі своїми дітьми. Без допомоги батьків будь-які зусилля в цьому напрямку можуть піти нанівець....

Діти ростуть і розвиваються, наскільки це буде гармонійно, залежить не тільки від педагогів, але і від батьків!

docx
Додано
27 травня 2020
Переглядів
682
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку