Control work № 1
Good day!!!
Read carefully and complete the tasks.
- What is the main difference between frying and deep frying?
a) Frying uses less oil than deep frying.
b) Deep frying involves submerging food in hot oil.
c) Frying is typically done at a higher temperature than deep frying.
d) Deep frying is a healthier cooking method than frying.
- What is the primary characteristic of stir-frying?
a) Slow cooking over low heat
b) Cooking food submerged in oil
c) Rapid cooking with constant stirring
d) Cooking in a large amount of oil
- Which method involves cooking food by completely immersing it in hot oil
a) Shallow frying
b) Baking
c) Poaching
d) Deep frying
3. Write down 15 (in total) names of restaurant equipment, inventory, tableware (1,5b.)
4. Translate into English (2b.)
Головним видом устаткування залів у ресторанах, кафе, барах, їдальнях є меблі. Вони повинні бути зручними, комфортабельними та за зовнішнім виглядом, стилем, формою, розташуванням мають гармоніювати з архітектурним і декоративним оформленням залу.
Меблі та устаткування залів умовно поділяються на дві групи:
Меблі для приймання їжі представлені наступними видами:
- столи: обідній, ресторанний, бенкетний, фуршетний, дитячий, спеціальний, кафетерійний.
- меблі для сидіння: стілець, крісло, напівкрісло, лава-диван, табурет барний, бенкетка.
5. Put the words into the right order to make questions (2b):
1) you/ a cup/ do/ coffee/ want/ of?
2) help/ can/ us/ you?
3) lunch/ can/ we/ where/ have?
4) change/ I/ cauliflower /may/ red cabbage /for?
5) we/ have/ can/ when/ lunch?
6) speak/ can/ to the / I/ head-waiter ?
7) I/ you/ can/ help?
8) like/ have/ you/ to/ would/ dinner?
6. Write down your autobiography or resume, of your choice (4b).