Контрольна робота 10 клас "Перпендикулярність прямої та площини"

Про матеріал
Контрольна робота з геометрії 10 клас за підручником О.С.Істер "Перпендикулярність прямих у просторі.Перпендикулярність прямої та площини"
Перегляд файлу

Контрольна робота

Перпендикулярність прямих у просторі. Перпендикулярність прямої та площини

Варіант 1

 

Початковий рівень   

  1. (1 бал) Похила АВ, проведена до площини α, утворює з перпендикуляром до цієї площини кут 60°. Знайдіть проекцію похилої АВ на площину α, якщо довжина похилої дорівнює а.
  2.  (1 бал) Знайдіть кут між похилою ВС та площиною α, якщо довжина ВС дорівнює 30см, а точка А віддалена від площини α на 15см.      

 

                                                 Середній рівень

      3. (1.5 бали) Площа многокутника дорівнює 20 см2. Знайдіть площу ортогональної             проекції цього многокутника на площину, яка утворює кут 30° із площиною     многокутника. 

 

 

4.(1.5 бали) Відрізок ВС не перетинає площину α. Знайдіть відстань від середини даного відрізка до площини α, якщо його кінці віддалені від неї на 14см і 18см.

 

                                    Достатній рівень

 

      5. (2 бали) З точки А до площини α проведено похилі АВ і АС.    Знайдіть відстань між точками В і С, якщо відстань від точки А до площини α дорівнює 3см, а похилі АВ і АС утворюють з площиною α кути по 60°.

 

6(2 бали) У рівнобедреному трикутнику АВС АВ=ВС=17см, АС=16см. Точка М знаходиться на відстані 8 см від усіх сторін трикутника АВС. Знайдіть відстань від точки М до площини трикутника.

 

Високий рівень

 

    7.(3 бали) З точки до площини проведено дві похилі, відношення яких 5:6. Їх проекції 7 см і 18 см. Знайти відстань від точки до площини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Варіант 2

 

Початковий рівень    

  1. (1 бал) Похила АВ, проведена до площини α, утворює з перпендикуляром до цієї площини кут 60°. Знайдіть довжину похилої  А В, якщо її проекція на площину  α дорівнює а.

 

  1. (1 бал) Знайдіть кут між похилою ВС та площиною α, якщо довжина ВС дорівнює 36см, а її проекція на площину α – 18 см.

 

                                                    Середній рівень

        3.(1.5 бали) Знайдіть площу ортогональної проекції многокутника, площа якого дорівнює 100 см2, а кут між площинами самого многокутника та його проекції 600.

 

4.(1.5 бали) Відрізок АВ не перетинає площину α. Знайдіть відстань від середини даного відрізка до площини α, якщо його кінці віддалені від неї на 8см і 24см.

 

                                                Достатній рівень

 

5. (2 бали) З точки А до площини α проведено похилі АВ і АС. Знайдіть відстань від точки А до площини α, якщо довжина відрізка ВС дорівнює 10см, а похилі АВ і АС утворюють із площиною α кути по 30°.

 

6.(2 бали) Точка  М віддалена на 5см від кожної із сторін трикутника АВС. Знайдіть відстань від точки  М до площини трикутника, якщо АВ=13см, ВС=14см, АС=15см.

 

Високий рівень

7. З точки до площини проведено дві похилі, відношення яких 17:10.  Їх проекції 15 см і 6 см. Знайти відстань від точки до площини.

 

 

 

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Соловей Петрович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додав(-ла)
Шуба Світлана
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
5654
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку