Контрольна робота №2 з технології 5 клас ( дівчата) екстернат

Про матеріал
Контрольна робота №2 з технології 5 клас (дівчата) екстернат. Дана контрольна робота відповідає підручнику " Технології" 5 клас, автор підручника І.Ю. Ходзицька , О.В. Горобець та інші. Контрольна робота містить тестові завдання та творче завдання.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Контрольне тестування №2 з технології 5 клас (дівчата) екстернат.

 

 

 

Роботу розробила:  Ніколайчук Ольга Вікторівна

учитель  Вишнівського академічного ліцею  №2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Контрольна робота з технологїі №1 (5 клас дівчата)

І рівень

0,5 бала за кожну правильну відповідь на завдання 1-6

1. Який шов використовується в аплікаціях ?

А  зшивний;                                   

Б уперед голкою;

В упідгин.

2. Пруг - це?

А щільний край тканини, утворений уздовж нитки основи, завдяки якому тканина не обсипається;                   

Б щільний край тканини, утворений уздовж нитки основи, завдяки якому тканина обсипається;     

В  нещільний край тканини, утворений впоперек нитки основи, завдяки якому тканина не обсипається;    

3.  Чим виконують волого — теплова обробка тканини?

         А  ножицями ;

          Б  праскою ;

          В  праска, розпилювач для води, прасувальна дошка.

4. Мульчування — це...

 А  один із способів , що не захищає  землю від вологи ;                     

 Б  найефективніший прийом захисту грунту від багатьох негативних факторів;

  В метод пересадки рослин.

5.  Культура споживання їжі -це...

А правила приготування та подачі страв, уміння користуватися столовими приборами, правило поведінки за столом ;                          

Б уміння користуватися столовими приборами;

В  правило поведінки за столом.

6. Що таке сервірування столу ?

А порядок використання приборів;

Б місце знаходження столового посуду;

В підготовка столу, за яким відбудеться частування.

ІІ рівень

2 бали за кожну правильну відповідь на завдання 7-9

7. Встановити відповідність

1) столовий посуд — це...

2) посуд для пиття;

3) який посуд належить до загального користування.

А салатники, таці, вази, соусники, супниці, маслянки, цукорниці;

Б посуд призначений для подавання  та споживання страв;

В предмети для споживання їжі;

Г чашки, кружки, піали.

 

1.

2.

3.

 

 

 

 

8. Встановити відповідність

Різновиди аплікації:

1)  предметна;

2) абстрактна;

3) сюжетна.

 

     

 

 

 

 

 

                                      а                                                    б

 

 

 

 

 

 

 

 

1.

2.

3.

 

 

 

 

9. Встановити відповідність.

1.Метод фантазування -  це ...

2. Проєкт — це...

3. Творчий задум — це...

А нова ідея, задум, призначений стати майбутнім виробом;

Б створення нового, тобто такого, чого не існувало, навчитися пристосовувати предмети та явища до нових умов;

В сукупність пов’язаних між собою ідей;

Г створення будь-якого виробу починається саме з цього.

 

1.

2.

3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ІІІ рівень

3 бали за кожну правильну відповідь на завдання 10

10. Опишіть послідовність виготовлення торбинки для дрібничок

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Відповідві К.р №1

5 клас.

  1. Б
  1. А
  1. В
  1. Б
  1. А
  1. В

 

1.

2.

3.

Б

Г

А

  1.  

 

 

     8.          

1.

2.

3.

Б

В

Г

 

     9.           

1.

2.

3.

Б

А

Г

 

   

docx
Додано
19 вересня
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку