Контрольна робота для 9 класу по темі "Вуглеводи. Амінокислоти. Білки"

Про матеріал
Контрольна робота для перевірки засвоєння знань учнів з теми "Вуглеводи. Амінокислоти. Білки". Містить два варіанти.
Перегляд файлу

1.(1 б) Денатурація білків — це  руйнування структури:

 

    а) первинної;             б) вторинної;             в) вторинної та третинної.

 

2. (1 б)  Укажіть серед наведених сполук крохмаль:

    а) C2H5 - OH;               б) CH3 - CH2 – CH2 - COOH;

    в) CH3 - COOC2H5       г) (C6H10O5)n.

 

3. (1 б)  Амінокислоти — це речовини, у молекулах яких одночасно

   містяться функціональні групи:

    а) аміно- й гідроксильна;  б) карбоксильна й гідроксильна; 

    в) аміно- й карбоксильна

 

4. (1 б)  Вкажіть реактив, який дозволить визначити вміст крохмалю у білому хлібі:

а) натрій;

б) натрій йодит;

в) йод;

г) натрій гідроксид.

5. (1 б)  Зазначте відповідність

 

А) моносахариди    1. целюлоза

Б) дисахариди          2. глюкоза

В) полісахариди       3. сахароза

 

6. (1 б)  Охарактеризуйте  первинну і третинну структури білка?

7. (1 б) Запишіть реакцію утворення целюлози в природі.

8. (1 б)   Запишіть реакцію горіння сахарози.

9. (1 б)     Здійснити перетворення:

      СО2 → С12Н22О11→С6Н12О6→СО2

 

10. (1 б)   Складіть можливі рівняння реакцій аміноетанової кислоти з поданими речовинами:

    а) К;   б) NH2 СН 2СООН;   в) Na2СО3;    г)С2Н5 COОН.

 

11. (2 б)   Обчисліть масу деревини яку потрібно взяти, щоб одержати 650 кг глюкози. Відомо, що деревина на 45 % складається з целюлози.

 

 

1. (1 б)   Денатурація білка відбувається під дією: 

    а) води;               б) високої температури;           в) металів.

 

2. (1 б)   Укажіть серед наведених сполук амінооцтову кислоту:

    а) CH3 - CH(NH2)- COOH;                в) CH3 - CH2 - CH2 - COOH;

    б) CH3 - CH2 - CH(OH)- COOH;       г)  CH2(NH2)- COOH.

 

3. (1 б)   Амінокислоти — це речовини, у молекулах яких одночасно

   містяться функціональні групи:

    а) аміно- й гідроксильна;  б) аміно- й карбоксильна; 

    в) карбоксильна й гідроксильна

 

4. (1 б)   Вкажіть реактив, який дозволить визначити вміст крохмалю у картоплі:

а) натрій;

б) натрій йодит;

в) йод;

г) натрій гідроксид.

5. (1 б)  Зазначте відповідність

 

А) моносахариди    1. сахароза

Б) дисахариди          2. крохмаль

В) полісахариди       3. глюкоза

 

6. (1 б)  Охарактеризуйте вторинну і четвертинну структури білка?

7. (1 б)  Запишіть реакцію утворення глюкози в природі.

 

8. (1 б)  Запишіть реакцію горіння крохмалю.

 

9. (1 б)    Здійснити перетворення:

  СО2 →( С6Н10О5)n→С6Н12О6→СО2

 

10. (1 б)    Складіть можливі рівняння реакцій аміноетанової кислоти з поданими речовинами:

    а) Na;   б) СН3СООН;   в) СаСО3;    г)С2Н5ОН.

 

11. (2 б)   Обчисліть масу картоплі яку потрібно взяти, щоб одержати 520 кг глюкози. Відомо, що картопля на 65 % складається з крохмалю.

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Коверко Ірина Олександрівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
doc
До підручника
Хімія 9 клас (Савчин М.М.)
Додано
26 квітня 2022
Переглядів
8457
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку