Мета: Навчитися виявляти крохмаль, жири, органічні кислоти і билки у харчових продуктах.Обладнання: штатив із пробірками; кетчуп; майонез; яблуко; лимон; глюкоза; етиловий спирт; спиртівка; борошно; варена ковбаса; варена картопля; відварений рис; фільтрувальний папір; купрум (ІІ) сульфат (CuSO4); розчин натрій гідроксиду (NaOH); спиртовий розчин йоду; пробіркотримач, товкачик; універсальний індикатор; молоко; мед; грецький горіх; насіння соняшника.
Хід роботи:
https://www.youtube.com/watch?v=w0qrrHFPbF8
Дослід №1. Виявлення крохмалю в продуктах харчування
Спостереження: ________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________ _______________________________________________________________________
|
Дослід №2. Виявлення глюкози у фруктах і меду.
Спостереження: ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дослід №3. Виявлення жиру в насінні рослин.
Спостереження: ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дослід №4. Виявлення органічних кислот.
Спостереження: ___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дослід №5. Виявлення білка.
Спостереження: ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Висновки _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Дайте відповіді на запитання: