Контрольна робота на тему: “Харчування і здоров’я”
I-Варіант
І-рівень (3 бали)
А) кілоджоулі;
Б) кілокалорія;
В) кілограм.
А) основний будівельний матеріал для організму;
Б) дають відчуття ситості на тривалий час;
В) найбільше джерело енергії.
А) дають відчуття ситості на тривалий час;
Б) найбільше джерело енергії;
В) основний будівельний матеріал для організму.
А) основний будівельний матеріал;
Б) найбільше джерело енергії;
В) дають відчуття ситості на тривалий час.
А) формування кісток і зубів;
Б) розвитку розумових здібностей, регулювання функцій щитоподібної залози .
В) виведення води з організму.
А) капуста, морква, картопля, цибуля.
Б) морська риба, морська капуста, креветки, кальмари, мідії, морепродукти.
В) банани, ківі, яблука, персики, сливи, абрикоси.
ІІ рівень (3 бали)
Зловживання цукром і солодощами може призвести до хвороби, яка називається_________________. Для профілактики діабету слід______________________________________________________________________________.
1) Кальцій
|
А) відіграє важливу роль у кровотворенні. |
2) Йод
|
Б) необхідний для формування кісток і зубів. |
3) Залізо |
В) сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози. |
ІІІ- рівень (3 бали)
IV -рівень (3 бали)
ІІ - варіант
І - рівень (3 бали)
А) відіграє важливу роль у кровотворенні
Б) сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози
В) необхідний для формування кісток і зубів.
А) сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози
Б) необхідний для формування кісток і зубів
В) відіграє важливу роль у кровотворенні.
А) сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози
Б) відіграє важливу роль у кровотворенні
В) необхідний для формування кісток і зубів.
А) банан, яблуко, мед, гречана крупа.
Б) цукерки, картопля фрі, газовані напої.
В) риба, м’ясо, сир, молоко.
А) олія, масло, сметана
Б) торт, тістечко, морозиво.
В) риба, м’ясо, молоко
А) Ковбаса, м’ясні консерви, сало
Б) олія, масло, сметана
В) торт, тістечко, морозиво
ІІ рівень (3 бали)
На перший сніданок має припадати 20-25% добового раціону.
На другий сніданок______________________________________
На обід________________________________________________
На підвечірок___________________________________________
На вечерю______________________________________________
|
А) дають відчуття ситості на тривалий час |
|
Б) найбільше джерело енергії |
|
В) основний будівельний матеріал для організму |
ІІІ рівень (3 бали)
ІV рівень (3 бали)