Контрольна робота "Харчування і здоров'я"

Про матеріал
Контрольна робота на тему "Харчування і здоров'я. Особливості харчування підлітків. Профілактика йододефіциту і діабету. Перша допомога у разі харчових отруєнь"
Перегляд файлу

Контрольна робота на тему: “Харчування і здоров’я”

I-Варіант

І-рівень (3 бали)

  1. Вкажіть одиницю енергетичної цінності продукту.

А) кілоджоулі;

Б) кілокалорія;

В) кілограм.

  1. Білки-…

А) основний будівельний матеріал для організму;

Б) дають відчуття ситості на тривалий час;

В) найбільше джерело енергії.

  1. Вуглеводи- ….

А) дають відчуття ситості на тривалий час;

Б) найбільше джерело енергії;

В) основний будівельний матеріал для організму.

  1. Жири-….

А) основний будівельний матеріал;

Б) найбільше джерело енергії;

В) дають відчуття ситості на тривалий час.

  1. Йод необхідний для....

А) формування кісток і зубів;

Б) розвитку розумових здібностей, регулювання функцій щитоподібної залози .

В) виведення води з організму.

  1. У яких продуктах міститься йод:

А) капуста, морква, картопля, цибуля.

Б) морська риба, морська капуста, креветки, кальмари, мідії, морепродукти.

В) банани, ківі, яблука, персики, сливи, абрикоси.

ІІ рівень (3 бали)

  1. Допиши речення

Зловживання цукром і солодощами може призвести до хвороби, яка називається_________________. Для профілактики діабету слід______________________________________________________________________________.

  1. Знайдіть відповідності між термінами та їх визначеннями

1) Кальцій

 

А) відіграє важливу роль у кровотворенні.

2) Йод

 

Б) необхідний для формування кісток і зубів.

3) Залізо

В) сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози.

 

 

  1. Добовий раціон - це________________________________________________________.

ІІІ- рівень (3 бали)

  1. Напиши, які основні відомості про продукт зазначають на упаковці:
  2. Як правильно зберігати йодовану сіль? Як її вживати?

IV -рівень (3 бали)

  1. Склади алгоритм дій у разі харчового отруєння.

 

 

ІІ - варіант

І - рівень (3 бали)

  1. Кальцій-…..

А) відіграє важливу роль у кровотворенні

Б) сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози

В) необхідний для формування кісток і зубів.

  1. Залізо -….....

А) сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози

Б) необхідний для формування кісток і зубів

В) відіграє важливу роль у кровотворенні.

  1. Йод-…..

А) сприяє розвитку розумових здібностей, регулює функції щитоподібної залози

Б) відіграє важливу роль у кровотворенні

В) необхідний для формування кісток і зубів.

  1. Корисні для здоров’я вуглеводи-…..

А) банан, яблуко, мед, гречана крупа.

Б) цукерки, картопля фрі, газовані напої.

В) риба, м’ясо, сир, молоко.

  1. Корисні для здоров’я білки-…..

А) олія, масло, сметана

Б) торт, тістечко, морозиво.

В) риба, м’ясо, молоко

  1. Корисні для здоров’я  жири -…..

А) Ковбаса, м’ясні консерви, сало

Б) олія, масло, сметана

В) торт, тістечко, морозиво

ІІ рівень (3 бали)

  1. Доповни речення:

На перший сніданок має припадати 20-25% добового раціону.

На другий сніданок______________________________________

На обід________________________________________________

На підвечірок___________________________________________

На вечерю______________________________________________

  1. Знайдіть відповідності між термінами та їх визначеннями
  1. Білки

А) дають відчуття ситості на тривалий час

  1. Жири

Б) найбільше джерело енергії

  1. Вуглеводи

В) основний будівельний матеріал для організму

  1. Раціональне харчування - це.....

ІІІ рівень (3 бали)

  1. Напиши принципи раціонального харчування.
  2. Яку роль відіграє вода в організмі людини

ІV рівень (3 бали)

  1. Створи пам’ятку “Зберігання та обробка продуктів харчування”.
docx
Додано
30 січня 2023
Переглядів
1145
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку