Контрольна робота «Інфекційні хвороби»

Про матеріал

Контрольна робота «Інфекційні хвороби» містить тестові завдання із однією правильною відповіддю, розроблені цікаві проблемні завдання із певними симптомами щодо інфекційних захворювань.

Перегляд файлу

Контрольна робота «Інфекційні хвороби»

  1.  Вiрус грипу серед населення циркулює:
  1. зникає влiтку
  2. протягом всього року
  3. в весняно-осiннiй перiод
  4. в холодний перiод року
  1. Чи можуть інші комахи (окрім комарів) бути переносниками малярії?
  1. Так, кліщі
  2. Так, воші
  3. Ні
  4. Іноді можливо
  1.  Висип у хворого з'явився протягом 3-х днiв - на головi, обличчi, верхнiй половинi тулуба, потiм на кiнцiвках . Найвірогідніший діагноз:
  1. токсико-алергічний дерматит
  2. вітряна віспа
  3. скарлатина
  4. кір
  1. Висип у хворого з'явився спочатку на головi, обличчi, кiнцiвках, герпетичні утворення. Найвірогідніший діагноз:
  1. скарлатина 
  2. кір
  3. вітряна віспа
  4.  токсико-алергічний дерматит
  1.    Медсестра під час маніпуляції травмувалася використаною голкою інфузійної системи. Які препарати можуть бути призначені для постконтактної профілактики ВІЛ-інфекції?
  1. Імуноглобуліни
  2. Антиретровірусні препарати
  3. Така профілактика не проводиться
  4. Препарати інтерферону
  1. Хворий на черевний тиф на 22-й день захворювання поскаржився на домішки яскраво-червоної крові у калі. При огляді: загальний стан відносно задовільний, температура тіла 36,5°С. Яке ускладнення найвірогідніше виникло у хворого?
  1. Кишкова кровотеча
  2. Тріщина сфінктеру прямої кишки
  3. Виразка дванадцятипалої кишки
  4. Рецидив черевного тифу
  1.    Хворий 43 років, поступив на 3-й день захворювання зі скаргами на скутість жувальної мускулатури, загальну слабкість, головний біль, напругу м'язів тулуба та рідкі судоми м'язів спини. Обличчя амімічне, шкіра з сіруватий відтінком, волога, тримор, тонічне напруження м'язів. За 10 днів до захворювання, працюючи в полі, отримав травму гомілки з ушкодженням шкіри. Найбільш ймовірний діагноз: 
  1.    Сказ 
  2.     Правець
  3.     Епілепсія
  4.    Менінгіт
  1. Хворий 25 років, звернувся до лікаря на третій день хвороби зі скаргами на висипання на губах, крилах носа та вухах, біль і печіння в місцях цих висипань. Об' температура - 37,7 °С. Про яке за¬хворювання варто думати?
  1.  Герпетична інфекція
  2. Бешиха, бульозна форма
  3. Сибірка
  4. Екзема  
  1.  Хворий 25 років, оглянутий ЛОР-лікарем на 4-й день хвороби. Температура - 38,1 °С. Скарги на помірні болі в горлі. Об'єктивно: рот слизова м'якого піднебіння, дужок, язичка набрякла, незначна гіперемія почервоніння. Мигдалини збільшені, покриті білувато-сірим щільним нальотом. Зняття нальоту супроводжується кровоточивістю, лімфовузли збільшені. Найбільш ймовірний діагноз?
  1.  Інфекційний мононуклеоз 
  2. Дифтерія ротоглотки 
  3. Ангіна
  4. Пневмонія
  1.  Хворий 30 років, учасник геологічної розвідки в Прикаспійських степах, занедужав гостро з появи ознобу, температури - 39 °С, слабості, загального нездужання. Загальний стан важкий, з вираженою інтоксикацією, у паховій області виявлений лімфовузол величиною з куряче яйце, різко болючий, малорухомий, без чітких контурів, щільної консистенції, шкіра над ним лисніє, напружена, гіперемована із синюшним відтінком. Ваш діагноз?

А. Флегмона стегна 
B. Чума
C. Сибірська виразка
D. Туляремія
E.  Паховий лімфаденіт 

  1.  Хворий, 18 років. Зі слів родичів, у нього відмічались періодичні напади психомоторного порушення й агресивність. При спробі випити води відчув спазм в області глотки. Перед початком захворювання був значний прийом алкоголю у родичів, до яких приїхав у гості. Місяць тому був вкушений невідомим собакою. Який діагноз найбільш імовірний?
    А. Сказ 
    В. Правець
    C.  Отруєння сурогатами алкоголю
    D. Алкогольний психоз
    E.  Істерія
  2.  Хворий 52 років, занедужав гостро з ознобу і головного болю, лихоманки до 40 °С. На 3-й день хвороби - нудота і блювота, темна сеча. На 4-й день температура знизилася до 37 °С, але з'явилася жовтяниця і зменшилася кількість сечі. Для якого захворювання характерний такий розвиток симптомів?
    A.  Вірусний гепатит А
    B.  Геморагічна лихоманка з нирко¬вим синдромом
    С. Лептоспіроз
    D. Сепсис
    E.  Гострий гломерулонефрит
  3.  Сантехнік 40 років, захворів гостро - озноб, температура - 39,8 °С, сильний   головний   біль,   блювання, біль у м'язах. До лікарів не звертався, стан погіршився, з'явилися гіперемія обличчя, ін'єкція судин склери, на губах герпес  вмістом, носова кровотеча, шкіра та склери стали жовтяничними, сеча кольору міцного чаю. Найвірогідніше джерело інфекції?
    A. Кліщі, для яких характерний трансоваріальний шлях передачі
    B.  Кішки
    C. Людина-реконвалесцент
    D. Щурі
  4.   Жінка 24 p., захворіла гостро 2 дні тому: підвищилась температура до 39 °С. Об'єктивно спостерігається: збільшення навколовушних та підщелепних слинних залоз, гіпосекреція слини, при пальпації кута нижньої щелепи відмічається болючість. Ваш діагноз:
    A.  Інфекційний мононуклеоз
    B.  Дифтерія
    C.  Ангіна
    Е.  Епідемічний паротит

 

docx
Додано
15 листопада 2018
Переглядів
1953
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку