Контрольна робота :Найбільший спільний дільник, найменше спільне кратне

Про матеріал
Контрольна робота для учнів 6 класу з теми "НСД і НСК" Мета: закріпити поняття про найменше спільне кратне; вміння розв'язувати завдання за правилом на знаходження найменшого спільного кратного двох, або більше чисел; сприяти формуванню пізнавального інтересу; формувати вміння правильно і чітко висловлювати влас¬ні думки, формулювати математичні твердження; виховувати дисциплінованість, позитивне ставлення до знань. Очікувані результати: учні вміють розв'язувати завдання за правилом на знаходження найменшого спільного кратного двох, або більше чисел.
Перегляд файлу

Контрольна робота з математики

Для учнів 6 класу

Тема: Найбільший спільний дільник, найменше спільне кратне.

Завдання №1

Розкладіть на прості множники числа:

 144; 10 000.

144 10 000

 

 

 

 

Завдання №2

Знайдіть:

1) НСД (26, 65, 130);

2) НСК (56, 70, 35).

Завдання №3

У скільки разів найбільший спільний дільник даних чисел менший від їх найменшого спільного кратного:

а) 38 і 57;    б) 28 і 42.

Завдання №4

Від пункту А вздовж дороги встановлено стовпи через кожні 40 м. Ці стовпи вирішили замінити на інші та встановити через кожні 55 м. Знайди відстань від пункту А до найближчого стовпа, який буде встановлено замість старого.

Завдання №5

У ящику лежить деяка кількість яблук. Виявилося, що їх можна розкласти в 5 однакових рядів, або у 8 однакових рядів, або у 12 однакових рядів. Яка найменша кількість яблук може бути в ящику?

Завдання №6.

Софія ходить до басейну один раз на 3 дні,  Юлія — раз на 4 дні, Поліна — раз на 5 днів. Вони зустрілися в басейні у вівторок. Через скільки днів і в який день тижня вони зустрінуться наступного разу?

 

docx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
1022
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку