Контрольна робота "Органічні сполуки"

Про матеріал
Урок узагальнення та систематизації знань. Підсумкова контрольна робота Органічні сполуки 9 клас, І, ІІ варіант
Перегляд файлу

Підсумкова контрольна робота

Органічні сполуки

9 клас

І варіант

І рівень

1) Глюкоза і фруктоза належать до:

А) дисахаридів     Б) моносахаридів    В) полісахаридів      Г) спиртів

2) Реакція поліконденсації між молекулами амінокислот відбувається за рахунок :

А) відщеплення води    Б) приєднання води     Г) подвійних зв’язків

Д) потрійних зв’язків

3) первинна структура білка – це:

А) послідовність чергування амінокислот у поліпептидному ланцюзі

Б) Форма поліпептидного ланцюга у просторі

В) просторове розміщення поліпептидних ланцюгів

Г) розміщення у просторі кількох поліпептидних ланцюгів у макромолекулі білка

ІІ рівень

4) Установіть послідовність між властивостями і показниками етанолу та його сполуками:

А) Кількість атомів Карбону в молекулі                                    1) 6

Б) маса 3 моль спирту (г)                                                             2) 138

В) кількість атомів Гідрогену в молекулі                                   3) 130

Г) молярна маса кальцій етаноляту                                            4) 2

                                                                                                        5) 8

5) Знайдіть масу сахарози кількістю речовини 0,2 моль

ІІІ рівень

6) напишіть рівняння взаємодії оцтової кислоти з літієм, натрій оксидом, кальцій гідроксидом, калій карбонатом

7) Обчислити масу етанолу й об’єм хлороводню, необхідних для одержання 101 г.               хлорметану (н.у.)

ІV рівень

8) Унаслідок згорання 2 моль ненасиченого вуглеводню утворилося 89,6 л. карбон (ІV) оксиду (н.у.) і 36 г. води, Знайдіть молекулярну формулу вуглеводню, назвіть його і напишіть його структурну формулу.

 

Підсумкова контрольна робота

Органічні сполуки

9 клас

ІІ варіант

І рівень

1) Сахароза належить до:

А) дисахаридів     Б) моносахаридів    В) полісахаридів                                Г) спиртів

2) Руйнування вторинної і третинної структури білка називають :

А) гідролізом    Б) конденсацією    Г) окисненням                                    Д) денатурацією

3) вторинна структура білка – це:

А) послідовність чергування амінокислот у поліпептидному ланцюзі

Б) Форма поліпептидного ланцюга у просторі

В) просторове розміщення поліпептидних ланцюгів

Г) розміщення у просторі кількох поліпептидних ланцюгів у макромолекулі білка

ІІ рівень

4) Установіть послідовність між властивостями і показниками метанолу та його сполуками:

А) Кількість атомів Карбону в молекулі                                    1) 1

Б) маса 5 моль спирту (г)                                                             2) 68

В) кількість атомів Гідрогену в молекулі                                   3) 160

Г) молярна маса натрій метаноляту                                            4) 4

                                                                                                        5) 54

5) Знайдіть масу гліцеролу кількістю речовини 0,3 моль

ІІІ рівень

6) напишіть рівняння взаємодії оцтової кислоти з кальцій оксидом, магній гідроксидом, барієм, літій карбонатом

7) Обчислити масу барій гідроксиду і масу оцтової кислоти, необхідних для одержання 25.5 г. барій ацетату

ІV рівень

8) Унаслідок згорання 2 моль ненасиченого вуглеводню утворилося 44.8 л. карбон (ІV) оксиду (н.у.) і 72 г. води, Знайдіть молекулярну формулу вуглеводню, назвіть його і напишіть його структурну формулу.

 

 

doc
Додано
15 серпня 2023
Переглядів
683
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку