Контрольна робота з геометріїї з теми"Перпендикулярність прямої та площини"

Про матеріал
В контрольній роботі подано задачі на перпендикулярність прямої та площини, перпендикуляр, проведений до площини, та похила.
Перегляд файлу

Контрольна робота з теми «Перпендикулярність прямої та площини».

Варіант 1

  1. Із точки А до площини проведено похилі АC і АD та перпендикуляр  АВ. Знайти проекції похилих на площину,якщо АС=8см, <САВ=600, <DAB=450.
  2. Із деякої точки проведено до даної площини дві похилі. Знайти довжини похилих, якщо проекції похилих дорівнюють 2 і 14 см, а похилі відносяться як 1 : 2.
  3. У рівнобедреному трикутнику АМK АK=MK=17см, АM=16см, NC-перпендикуляр, проведений до площини цього трикутника, NK=20см. Знайдіть довжину перпендикуляра, проведеного з точки N  до сторони АM. Знайдіть площу трикутника АMN.
  4. Трикутник ВСЕ і прямокутник АВСD не лежать в одній площині, <ВСЕ=100, <ВЕС=800.Доведіть, що пряма АD перпендикулярна до площини АВЕ.

 

 

 

 

 

 

 

Варіант - 2

  1. Із точки А до площини проведено похилі АB і АD завдовжки 17см і 10 см відповідно. Знайти проекцію похилої AD на площину,якщо  проекціz похилої AВ=15см.
  2. Із деякої точки простору проведено дві похилі, проекції яких дорівнюють 8 і 20 см. Знайти довжини похилих, якщо відомо, що їх різниця дорівнює 8 см.
  3. У прямокутному рівнобедреному трикутнику TВС TВ=ВС=см, RВ-перпендикуляр, проведений до площини цього трикутника, RВ=9см. Знайдіть довжину перпендикуляра, проведеного з точки R  до сторони TС. Знайдіть площу трикутника TСR.
  4. Опуклий чотирикутник АВЕF і квадрат АВСD не лежать в одній площині, <АВЕ=600, <АFЕ=800, <BEF= 1300.   Доведіть, що пряма CD перпендикулярна до площини АDF.

 

 

docx
Додав(-ла)
Кісіль Ірина
Додано
26 лютого 2019
Переглядів
9386
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку