Контрольна робота з літератури у 6 класі

Про матеріал

Контрольна робота з української літератури у 6 класі з тем: "В.Винниченко, С.Чернілевський, І.Жиленко, І.Калинець, Е.Андієвська" (розлогі відповіді на запитання у 2 варіантах). Мета: оцінити рівень навчальних досягнень шестикласників; удосконалювати писемне мовлення, навички самостійної роботи; логічно викладати думки, наводячи доречні приклади.

Перегляд файлу

Контрольна робота з тем: «В.Винниченко, С.Чернілевський, І.Жиленко, І.Калинець, Е.Андієвська»                                                          6 клас

Розлогі відповіді на запитання

Варіант  1

  1. Дайте визначення притчі. Наведіть приклад.                          (1 бал)
  2. Поясніть, чому ліричний герой поезії С.Чернілевського «Теплота родинного інтиму…» почувається у рідній домівці затишно. (2 бали)
  3. Чи можна вірш І.Жиленко «Жар-птиця» назвати казкою? Чому?

                                                                                                  (2 бали)

  1. Чим, на ваш погляд, пояснити те, що пастушок із «Казки про яян» Е.Андієвської не хотів бути яянином і залишитися разом з яянами жити? Свої думки доведіть.                                               (3 бали)
  2. Висловіть свої враження про поезії І.Калинця.                (2 бали)
  3. Який висновок про чесність, порядність, дружбу можна зробити, прочитавши оповідання В.Винниченка «Федько-халамидник»? Обгрунтуйте  власні міркування, цитуючи твір.              (2 бали)

 

 

 

 

Контрольна робота з тем: «В.Винниченко, С.Чернілевський, І.Жиленко, І.Калинець, Е.Андієвська»                                                          6 клас

Розлогі відповіді на запитання

Варіант 2

  1. Дайте визначення притчі. Наведіть приклад (1 бал).
  2. Добрим чи злим ви уявляєте старого гнома з вірша «Гном у буфеті» Ірини Жиленко? З чого це видно?                   (2 бали)
  3. Як ви  розумієте образ самотності, втілений С.Чернілевським у вірші «Забула внучка в баби черевички…»? Відповідь аргументуйте. (2 бали)
  4. Чому, на вашу думку, говорючій рибі з однойменної притчі Емми Андієвської не знайшлося місця ні у світі риб, ні серед людей? Відповідь обґрунтуйте.                                                       (3 бали)
  5. Поміркуйте, чому читач найбільше симпатизує бешкетникові, зірвиголові  й халамиднику Федькові (В.Винниченко, «Федько-халамидник» ?                                                                 (2 бали)
  6. Яке враження справила на вас поезія Ігоря Калинця?  (2 бали)

 

Середня оцінка розробки
Структурованість
2.0
Оригінальність викладу
2.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
3.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гончарова Наталія Володимирівна
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    2.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    5.0
docx
Додано
17 липня 2018
Переглядів
12870
Оцінка розробки
3.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку